طرح پلاسما درمانی کرونا در اصفهان آغاز شد

امروز طرح پلاسما درمانی و دریافت پلاسما از افراد داوطلب در اصفهان انجام شد، این طرح در دو بیمارستان غرضی و خورشید به صورت پایلوت انجام می شود.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان گفت: امروز طرح پلاسما درمانی و دریافت پلاسما از افراد داوطلب در اصفهان انجام شد، این طرح در دو بیمارستان غرضی و خورشید به صورت پایلوت انجام می شود.

علی اعتصام پور در گفت‌وگو با ایمنا با بیان اینکه در بدن فردی که به یک بیماری به ویژه بیماری‌های عفونی مبتلا می‌شود، آنتی‌بادی‌هایی علیه آن بیماری ترشح می‌شود که به بهبود بیماری کمک موثری می‌کند، اظهار کرد: بر اساس این تئوری بیمارانی که به کرونا مبتلا شدند و بهبودی کامل پیدا کرده‌اند، پلاسمای خونشان مملو از آنتی‌بادی‌های ضد ویروس کرونا است و بعد از بررسی و آزمایش استانداردهای لازم برای این آنتی‌بادی‌ها در بانک خون فریز خواهد شد تا به بیماران مبتلا به کرونا ویروس تزریق شود.

وی با بیان اینکه پلاسما درمانی برای بیماران متوسط تا شدید کرونا انجام خواهد شد، نه بیماران با علائم خفیف کووید ۱۹، افزود: تعداد افراد قابل توجهی که در تهران پلاسما درمانی برای آن‌ها انجام شده است، جواب مناسب و موثری دریافت کرده‌اند.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان خاطرنشان کرد: کووید ۱۹ یک بیماری جدید و ناشناخته است و درمان مشخصی نیز ندارد، اما یکی از درمان‌هایی که برای این بیماری موثر بوده، پلاسما درمانی است که در اصفهان به همت همکاران ما و به اشتراک سازمان انتقال خون کشور و مرکز کل انتقال خون استان اصفهان در درمانگاه قدس ابتدای خیابان عباس آباد امروز انجام شد.

وی با توضیح اینکه افرادی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده و اکنون بهبود یافته‌اند، می‌توانند با مراجعه به درمانگاه قدس که کاملا استریل و ضدعفونی نیز می‌شود، مراجعه کنند، اضافه کرد: افراد بهبود یافته می‌توانند با شماره تلفن‌های ۰۳۱۳۲۳۴۱۸۸۴ و ۰۹۱۳۳۱۸۸۱۳۵ برای انجام اهدای پلاسما که یک کار انسان‌دوستانه و خداپسندانه است، تماس بگیرند تا در ساعت مشخص، با هماهنگی و با انجام تمام مراحل لازم دریافت پلاسما از افراد انجام شود و برای افراد نیازمند در بیمارستان‌ غرضی ارسال شود.

اعتصام پور ادامه داد: در گام دوم برای بیمارستان خورشید ارسال پلاسما را خواهیم داشت و این طرح به صورت پایلوت در این دو بیمارستان اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه پلاسما درمانی نسبت به سایر روش‌ها هزینه چندانی نیز ندارد، تصریح کرد: پلاسمای دریافت شده از افراد بهبود یافته را تا مدت قابل توجهی می‌توان در بانک خون به صورت فریز نگهداری کرد و اگر به امید خدا این بحران در استان رفع شود، می‌توان پلاسما را برای استان‌ها و مناطق دیگر هم ارسال کرد.

وی با تاکید اینکه طرح پلاسما درمانی امروز در اصفهان آغاز شده است، افزود: این طرح در تهران حدود دو هفته است که انجام می‌شود، این طرح با همراهی و همگامی پروتکل‌های FDA و طبق اصول علمی انجام می‌شود تا به عنوان دستاوردی برای استان و کشور تلقی شود، امروز اولین سری از افراد اهدا کننده که از جهادگران حوزه سلامت نیز بودند، آماده اهدای پلاسما شدند، مدیر بیمارستان غرضی، چند پزشک و پرستاری که به کرونا مبتلا شدند، جز اولین کاندیداهای اهدای پلاسما بودند.

ارسال نظر