افتتاح مسابقات نقاشی کودکان و نوجوانان: اصفهان مکتب نقاشی است
روز گذشته افتتاحیه چهارمین دوره مسابقات نقاشی کودکان و نوجوانان اصفهان که دومین دوره بینالمللی این مسابقات نیز به شمار میرود، با حضور کودکان اصفهانی و در مقابل عمارت عالیقاپو برگزار شده و طی آن از پوستر این مسابقات نیز رونمایی شد.
روز گذشته افتتاحیه چهارمین دوره مسابقات نقاشی کودکان و نوجوانان اصفهان که دومین دوره بینالمللی این مسابقات نیز به شمار میرود، با حضور کودکان اصفهانی و در مقابل عمارت عالیقاپو برگزار شده و طی آن از پوستر این مسابقات نیز رونمایی شد.
شهردار اصفهان در حاشیه این مراسم اظهار کرد: در برنامهریزی برای سال 1402 دنبال این هستیم که فضاهایی مختص نوجوانان در شهر ایجاد کنیم. علی قاسمزاده افزود: نمیخواهیم این طراحیها در خلأ انجام شود بلکه درصددیم از زبان خود نوجوانان بشنویم که یک فضای شهری ویژه نوجوانان باید چگونه باشد.
او بیان داشت: به همین دلیل در میان گروههای مختلفی از نوجوانان حضور پیداکردهایم تا آنچه طراحی میشود، موردعلاقه و خواست و نیازهای ایشان باشد.
قاسمزاده در خصوص اینکه نیازهای احصا شده از کودکان و نوجوانان اصفهان در چه حوزههایی بوده است گفت: تاکنون برخی نوجوانان به فضاهای تفریحی هیجان مدار و بازیهای هیجانی علاقه نشان دادهاند و بعضی هم به محیطهای خلاقی متمایل هستند که بتوانند در آن کارهای علمی و اکتشافی انجام دهند.
شهردار اصفهان بیان داشت: برای طراحی فضاهای متناسب با نیاز کودکان و نوجوانان اصفهان در شهرداری اتاق فکر تشکیل شده و مطالعات نظری آغاز شده است که در موازات آن نمونههای موجود در سراسر دنیا نیز در حال مشاهده و بررسی قرار دارد. اعضای تشکیل دهنده این اتاق فکر نیز متخصصانی هستند که در حوزه کودک و نوجوان کار تجربی و میدانی در مدارس و مراکز فرهنگی انجام دادهاند یا دانش آموخته تحصیلات مرتبط در دانشگاهها هستند.
قاسمزاده بیان داشت: شهر باید فضایی داشته باشد که کودک در آن احساس شادی، نشاط و خلاقیت داشته باشد چرا که دنیای کودک، دنیای بازی و قصه است اما نوجوان بیشتر به فرو رفتن در تخیلات رؤیاپردازی علاقهمنداست و به دنبال فعالیتهای هیجان میرود.
او در مورد اینکه چرا استقبال نوجوانان از برنامههای فرهنگسراها کاهش یافته است گفت: یکی از علتها این است که نوجوانان امروز علاقهای به تحمل فضای بسته و پشت میز نشستن ندارند و دنبال فضای باز و پویا هستند بنابراین ما در نظر داریم محیطهایی ایجاد کنیم که بچهها امکان پرواز در سقف بلندتری داشته باشند.
شهردار اصفهان گفت: تجربه سال گذشته در مسابقه نقاشی کودکان و نوجوانان علیرغم وجود کرونا، موفق بود و استقبال خوبی از مشارکت ملی و بینالمللی داشتیم که امیدوارمی در این دوره نیز با استقبال مواجه شود.
نقاشی زبان مشترک همه دنیاست
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار اصفهان نیز در حاشیه این مراسم بیان داشت: نقاشی یکی از زبانهای مشترک بین همه سنین است و میتوانیم با همه دنیا به زبان نقاشی صحبت کنیم.
مجتبی شاه مرادی افزود: اصفهان از دیوارههای چهلستون و عالیقاپو گرفته تا خیلی جاهای دیگر منقش به طرحهایی زیبا و اصیل است که باعث میشود از این باب صاحب سبک و مکتب نقاشی باشد.
او بیان داشت: امیدواریم با این مسابقه کمک کنیم رنگ در زندگی کودکان و نوجوانانمان بیشتر شده و بتوانند با نقاشی به شهرشان کمک کنند. ازآنجاییکه بچهها در همه سنین مختلف و از کودکی تا جوانی در سراسر دنیا به شغل خود فکر میکنند موضوع این مسابقه هم مشاغل شهر من است تا آنها از این طریق شغلهای شهر خود را ترسیم کرده و نقشی در شهر ایفا کنند. این کار میتواند زمینهساز ساخت اصفهان آینده باشد.
شاه مرادی بیان داشت: برای اطلاعرسانی شرکت در این مسابقه از ظرفیت شهروند دیپلماتها، شبکه شهرهای دوستدار کودک و خواهرخواندههای اصفهان استفاده میکنیم.
استفاده از نوجوانان در تصمیمگیریهای شهر
در ادامه سخنگوی شورای شهر اصفهان نیز در میان این کودکان حضور یافت و در حاشیه این مراسم اظهار کرد: هدف اصلی از برگزاری مسابقات نقاشی در سطح بینالمللی این است که بتوانیم زیباییهای شهر اصفهان را به مردم ایران و جهان بشناسانیم، در این راستا باید تلاش کنیم با قلم هنرمندانه خود از طریق صفحه نقاشی شادی و نشاط اصفهان را به نمایش برای مردم جهان بگذاریم.
علی صالحی بیان داشت: در دوره ششم مدیریت شهری رسیدگی به این موضوع اهمیت دارد که برای تمام اعضای یک خانواده در حوزههای مختلف به تفکیک فرهنگی، اجتماعی و ورزشی برنامهریزی شود و مؤلفههای خانواده شاد ایجاد شود.او ادامه داد: در فضاهای فرهنگی و اجتماعی شهر و حتی کشور کاستیهایی وجود از جمله اینکه نیازهای گروههای خاصی چون نوجوانان بین ۱۰ تا ۱۷ سال، کمتر دیده شده و این احساس وجود داشته است که آموزشوپرورش تنها متولی این رده سنی در حوزه فرهنگی و اجتماعی است. بنا بر تجربه، آموزشوپرورش از نظر حجم وظیفه و گستردگی فعالیتهایی که دارد نمیتواند به طور کامل نیازهای این رده سنی در ابعاد اجتماعی و فرهنگی را تأمین کند، بنابراین در تلاش هستیم برای این رده سنی بیشتر برنامهریزی و همکاری کنیم.صالحی تصریح کرد: اکنون ترتیبی داده شده است که نوجوانان حتی در عرصه تصمیمگیری مدیریت شهری حضور داشته باشند و هویت خود را در شهر و نقشی که در مدیریت آن دارند پیدا کنند. اکنون نیازهای کودکان و نوجوانان با مطالبات آنها همخوانی دارد و باید آن را در حوزههای تصمیمگیری، رویدادی و زیرساختی شهر در نظر داشته باشیم بنابراین به این امر در طرح بازنگری برنامه جامع ۱۴۰۵ اصفهان توجه ویژه خواهیم داشت.