صنعت پلاستیک مردم را درباره بازیافت فریب داده است
بیش از 50 سال است که بازیافت به عنوان راه حلی برای مدیریت زبالههای پلاستیکی ترویج و تبلغ شده است اما یک گزارش جدید نشان میدهد که شرکتهای بزرگ نفتی و صنعت پلاستیک دهها سال است که میدانند این راهحل از لحاظ فنی یا اقتصادی امکان پذیر نیست اما این واقعیت را به مردم اعلام نکرده اند.
بیش از 50 سال است که بازیافت به عنوان راه حلی برای مدیریت زبالههای پلاستیکی ترویج و تبلغ شده است اما یک گزارش جدید نشان میدهد که شرکتهای بزرگ نفتی و صنعت پلاستیک دهها سال است که میدانند این راهحل از لحاظ فنی یا اقتصادی امکان پذیر نیست اما این واقعیت را به مردم اعلام نکرده اند. نویسندگان این گزارش که در یورونیوز منتشر شده میگویند که گزارش مرکز تحقیقات یکپارچگی آب و هوا (CCI) و تحقیقات و اسناد موجود فاش شده، نشان میدهد که صاحبان صنعت پلاستیک سالیان سال است مردم را فریب داده اند.
ریچارد وایلز، رئیس CCI میگوید: «وقتی شرکتها و گروههای تجاری میدانند که محصولاتشان خطرات جدی برای جامعه به همراه دارد، و سپس در مورد آن به مردم و سیاستگذاران دروغ میگویند، باید پاسخگو باشند. مسئولیتپذیری به معنای توقف دروغگویی، گفتن حقیقت و پرداخت خسارتی است که آنها ایجاد کردهاند.»
این گزارش از بازاریابی تقلبی و کمپینهای آموزش عمومی استفاده میکند که برای تبلیغ پلاستیک بهعنوان پسماند قابل بازیافت یاد میشود علیرغم اینکه این تولید کنندگان میدانستند که بازیافت عملا راه حل قابل اجرایی در مورد پلاستیکهای تولیدی شان نیست.
این گزارش میگوید که این استراتژیها به صنعت پلاستیکهای یکبار مصرف اجازه داده تا گسترش یابد و در عین حال از مقررات برای مقابله موثر با زباله و آلودگی اجتناب شود.
با هزاران نوع مختلف پلاستیک مورد استفاده در محصولات روزمره، جمع آوری و دسته بندی آنها گران است. همچنین اکثر این محصولات پس از یک یا دو بار استفاده دیگر قابل استفاده مجدد نیستند و هر بار که تغییر کاربری میدهند سمیتر میشوند. علیرغم آگاهی از این موضوع، شرکتهای نفت و پلاستیک کمپینهایی را برای ترویج بازیافت پیش بردند.
گفتنی است بهترین راه برای کاهش آلودگی پلاستیکی این است که به طور کامل از پلاستیکهای یک بار مصرف خودداری کنید. با این حال، باز هم بازمصرف پلاستیک در خانه بهتر از دور انداختن آن است.
سالانه تنها 9 درصد از زبالههای پلاستیکی جهان با موفقیت بازیافت میشود اما مابقی به صورت زباله دفن و یا در طبیعت رها میشوند.