گوشت بیگوشت!
در اختتامیه دوره رمضانی آموزش سبک زندگی سالم و جشن ضیافت که توسط آموزش و پرورش ناحیه سه و گروه طبیعت شاد با حضور مسئولان و همکاران اداری در کنار خانوادههایشان برگزار شد، ضمن اجرای برنامههای شاد، فیلمی از سازمان بهداشت جهانی در رابطه با آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی در زمینه تغذیه سالم با تاکید بر لزوم گرایش به مصرف حداکثری سبزیجات و میوهجات به جای گوشت پخش شد؛ فیلمی که به اصطلاح دنیا را تکان داد! همچنین دکتر رسول حیدری، دکترای طب مکمل و رییس انجمن محافظان طبیعت به نکاتی در همین رابطه پرداخت. در ابتدا بخشی از مباحث فیلم و سپس گوشهای از سخنان دکتر حیدری را میتوانید بخوانید.
در اختتامیه دوره رمضانی آموزش سبک زندگی سالم و جشن ضیافت که توسط آموزش و پرورش ناحیه سه و گروه طبیعت شاد با حضور مسئولان و همکاران اداری در کنار خانوادههایشان برگزار شد، ضمن اجرای برنامههای شاد، فیلمی از سازمان بهداشت جهانی در رابطه با آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی در زمینه تغذیه سالم با تاکید بر لزوم گرایش به مصرف حداکثری سبزیجات و میوهجات به جای گوشت پخش شد؛ فیلمی که به اصطلاح دنیا را تکان داد! همچنین دکتر رسول حیدری، دکترای طب مکمل و رییس انجمن محافظان طبیعت به نکاتی در همین رابطه پرداخت. در ابتدا بخشی از مباحث فیلم و سپس گوشهای از سخنان دکتر حیدری را میتوانید بخوانید.
پروتئین حیوانی یا گیاهی؟
فیلم موردنظر که توسط سازمان بهداشت جهانی تهیه و تنظیم شده و به مباحثی از یافتههای محققان و پزشکان کشورهای مهم اشاره داشت، بدین ترتیب است:پروتئین که یکی از منابع غذایی است، به عنوان ماده مهم شناخته شده است و در این بین آنچه باور بسیاری از مردم است، چنین است که پروتئین تنها در منابع حیوانی یافت میشود در حالی که بعدها مشخص شده که منابع گیاهی نیز ضمن اینکه میتواند پروتئین بدن را تامین کند، بهتر جذب بدن میشود، از سوی دیگر مضرات گوشت را ندارد.محققین در هاروارد دانشکده بهداشت میگویند: در ارتباط با پروتئین حیوانی سه تحقیق بزرگ شده که یکی مربوط به سه هزار نفر بوده و ارتباط آن را با رژیم غذایی و سرطان دریافتیم و یکی از جامعترین تحقیقات که در چین انجام شده، ثابت شده است که پروتئین حیوانی در افزایش بسیاری از بیماریها مثل سرطان، دیابت، آلزایمر و... نقش دارد.این تحقیقات نشان داده است که بر سطح گوشت به محض زیاد ماندن روی حرارت اجاق و سرخ شدن، مواد سرطانزا شکل میگیرد. خام آن نیز همین ضرر را دارد.ضمنا این عوارض در فرآوردههای گوشتی مثل سوسیس و کالباس، هات داگ و... بیشتر است. از سوی دیگر باید بدانید آنتیبیوتیک،
هورمونها و بسیاری از مواد شیمیایی که به دام داده میشود، خطر بیشتری را گریبانگیر فرد میکند.با این اوصاف بهترین راه این است که مصرف گوشت را کنار گذاشته و به جای آن از منابع گیاهی استفاده کنیم. بد نیست بدانید منابع گیاهی نه خام آن و نه پخته آن چنین ضررهایی ندارد در عین حال که خواص زیادی ضمن پروتئین، به بدن میبخشند. خواص دیگر سبزیجات وجود فیبر در آن است که همین ویژگی باعث تحریک رودهها و در نتیجه پیشگیری از یبوست که عامل خیلی از بیماریهاست، می شود. تحقیقات گسترده دیگری در چند کشور حاکی از آن است که با خوردن گوشت سلولهای سرطانی در فردی که سرطان دارد، بیشتر و کمکم در همه جای بدن او پخش خواهد شد، برعکس رژیم گیاهی که این روند را کند یا کاملا معکوس میکند.به هر حال با بررسیهای به عمل آمده، تاکید محققان بر به حداقل رساندن گوشت و منابع آن و در عوض استفاده بیشتر از منابع گیاهی(سبزیجات و میوهها) است.توجه داشته باشید که پروتئین بیش از حد نیز برای افراد مضر و عوارض به همراه دارد. میزان توصیه شده حداکثر ۳۸ گرم در روز است که مطمئن باشید از طریق میوه و سبزیجات و نیز غلات و حبوبات تامین میشود.
لبنیات؛ متهم بعدی!
در بررسیهای دیگر از ارتباط لبنیات با سرطان عنوان شده است؛ باورهای بسیاری بر این بود که شیر بهترین غذاست؛ اما طی تحقیقاتی معلوم شد که محصولات لبنی با سرطانها به خصوص سرطان پروستات زیاد است، سرطانی که در حال حاضر بین جوامع افزایش یافته است؛ این در حالی است که الآن به بهانه وجود کلسیم در لبنیات تاکید به استفاده از آن است؛ اما باید گفت گیاهان نیز چنین منبعی را در خود دارند و میتوان با افزایش مصرف میوه و سبزی به چنین هدفی رسید.در ضمن مصرف زیاد کلسیم برای هر فردی مضر است تا حدی اگــر مصرف زیاد این منبع عذایی به بلندمدت برســد، فرد به آن عادت کرده و او را دچار خطراتی میکند.
پروتئین حیوانی تنها مجرم نیست!
به خاطر بسپارید که پروتئین حیوانی تنها مجرم در افزایش ابتلا به سرطان نیست، به طوری که مطالعات نشان داده است کلسترول در افزایش سرطان تاثیر دارد.بهتر است بدانید وقتی میزان کلسترول از ۱۲۰ به ۹۰ برسد؛ از سرطانهایی مثل: کبد، ریه، روده بزرگ، گلو، خون و مغز کم میشود. ضمنا کلسترول بالا در افراد باعث افزایش هورمون (عاملی از سرطان سینه) در افراد میشود.نکته مهم دیگر آنکه پروتئین حیوانی و کلسترول باعث بروز بیماریهای قلبی میشود که حتی باید گفت خطر بیماریهای قلبی بیشتر از سرطان است چراکه احتمال مرگ آنها بالاتر است.به هر حال باید توجه کرد که کلسترول بالای خون به همراه چربیها و پروتئین ها در دیواره داخل شریانها تجمع و باعث بروز بیماریهای قلبی خواهد شد.
فیلمی که دنیا را تکان داد
دکتر رسول حیدری: این فیلم که توسط سازمان بهداشت جهانی تهیه شده است، دنیا را تکان داد!؛ چیزی که در این فیلم به نمایش گذاشته شده و مباحث آن حاصل سالها تجربه و تحقیق بوده است بنابراین با تامل در آن میتوان به این نتیجه رسید که باید مصرف گوشت را به حداقل رساند یا از سبد غذایی حدف کرد.بد نیست بدانید خوردن گوشت زياد روند پيری را سرعت میدهد چون سلول بايد گوشت را بشکند، به اسيد آمينه تبديل کند اسيد آمينه را بشکند، «NHD» گوشت را آزاد کرده و به اوره تبديل و از طريق کليهها دفع کند. يعنی هنگامی که ما به سلول گوشت میدهيم، سلول را وادار میکنيم که چندين برابر توانش کار کند در نتيجه سلول زودتر پير میشود؛ اما مصرف ميوه و سبزیجات سلول را زنده میکند. به هرحال در صورت اصرار برای مصرف گوشت آن را به صورت کبابی یا سرخ کرده نخورید و حتما به شکل آبپز استفاده کنید. ضمنا علاوه بر گوشت که در اثر حرارت بالا و سرخ یا کبابی کردن سرطانزا میشود، بهطورکلی غذاهای سرخ کرده چنین ویژگی را دارد. البته حذف گوشت شرط دارد و آن هم استفاده کافی از منابع گیاهی است به خصوص مصرف جوانه گندم و جوانه ماش و نیز کینوا میتواند جایگزین بسیار خوب و
مفیدی برای گوشت باشد.
از غذای گیاهی نترسید
بد نیست بدانید در زمانهای بسیار دور هم مصرف منابع گیاهی بیشتر باب بود پس به هیچ عنـــوان از غـذای گیاهی نترسید و تا میتوانید از سبزیجات و میوه و به خصوص به صورت طبیعی استفاده کنید.