تغییر مدیریت فرهنگی شهر در نیمه دوم

دو سال پیش و با انتخاب شهرداری با کارنامه فرهنگی، همه اهالی فرهنگ  و هنر روزهای درخشانی را برای آینده فرهنگ اصفهان متصور بودند. با انتخاب یک گزینه فرهنگی و رسانه‌ای برای یک سازمان بزرگ و درگیر با مسئله فرهنگ شهر هم امیدها دوچندان شد.

تغییر مدیریت فرهنگی شهر در نیمه دوم


دو سال پیش و با انتخاب شهرداری با کارنامه فرهنگی، همه اهالی فرهنگ و هنر روزهای درخشانی را برای آینده فرهنگ اصفهان متصور بودند. با انتخاب یک گزینه فرهنگی و رسانه‌ای برای یک سازمان بزرگ و درگیر با مسئله فرهنگ شهر هم امیدها دوچندان شد. گزینه‌ای که می‌توانست با اهالی فرهنگ، هنر و تاریخ این شهر بنشیند، گفتگو کند و برای توسعه و شناخت آن به این کلان‌شهر تاریخی کمک کند. مجتبی شاهمرادی که پیش‌ازاین تجربه‌های زیادی از مدیرمسئولی و سردبیری چند رسانه، تولید برنامه برای صداوسیما و مدیریت مجموعه‌های فرهنگی و هنری مختلف تا ریاست حوزه هنری اصفهان را در کارنامه فرهنگی خود داشت در زمانی پا به عرصه فرهنگ اصفهان گذاشت که کم‌کم شهر از چهره کرونایی خود فاصله می‌گرفت. ویروسی که با شیوع آن در سال‌های پیش و تعطیلی بسیاری از رویدادها باعث وخامت حال اهالی فرهنگ و هنر شهر شده بود. در طی این دو سال اتفاق‌های بی‌شمار یکی پس از دیگری افتاد. اتفاق‌هایی که هر کدام به‌تنهایی می‌توانست چالشی بزرگ پیش پای سازمانی بزرگ با مدیری جوان را رقم بزند.

چالش‌هایی همچون انتخاب یک روز مشخص و ثبت آن به‌عنوان روز اصفهان در تقویم رسمی کشور، گرفتن حق اصفهان در برگزاری جشنواره فیلم کودک، برگزاری رویدادها و جشنواره‌های مختلف تا رسیدن به مدیریت گذر فرهنگی چهارباغ و برنامه‌های شهرداری در آن و اتفاقات بعد از شهریور سال گذشته که معاون جوان را با نقدهای جدی از سوی برخی افراد مواجه می‌کرد. نقدهایی که گاه غیرمنصفانه بود. از اختلاف سلیقه در اجرا و نوع برنامه‌ها در این دو سال که بگذریم؛ گاهی نقد می‌شد که کارهای فرهنگی شهر ارزان تمام نشده یا آن طور که هدف‌گذاری شده خروجی نداشته است. همه می‌دانند که کار در شهر هنرخیز و فرهنگ‌پرور اصفهان با تعدد هنرمندان، ورزشکاران و اهالی فرهنگ و اندیشه آن‌چنان سخت هست که هر کسی جسارت ورود به حوزه مدیریت آن را به خود نمی‌دهد. از سوی دیگر کار فرهنگی و تصمیم‌های فرهنگی نه تأثیر یک‌روزه دارد نه اثرش یک‌شبه عیان می‌شود. سال‌ها شاید زمان لازم باشد تا کار و اقدامی که در سال‌های گذشته انجام شده تأثیرش را بگذارد و به قولی حال فرهنگ اصفهان را به سامان کند.

اما همان‌طور که در روزهای گذشته از گوشه‌وکنار شنیده شد مدیر جوان به‌خاطر فشارهایی که اجازه حرکت به او نمی‌داد استعفا کرد تا صندلی معاونت را در نیمه دوم این دوره مدیریت شهری به شخص دیگری بسپارد. روز گذشته هم کمال حیدری جانشین او شد تا سکان این سازمان را به دست گیرد. حالا باید دید سکان‌دار جدید فرهنگی شهر که پیش‌ازاین تنها در حوزه سلامت کارکرده و نامش بیش از اینکه در حوزه فرهنگ و هنر شنیده شده باشد با حوزه بهداشت و درمان گره‌خورده چه‌قدر می‌تواند از پس این مسئولیت سنگین و تخصصی برآید و آیا قادر به تحمل فشارها و تیغ تیز نقدها خواهد بود؟! و سؤال دیگر را شاید باید از شهردار اصفهان که خود روزگاری هدایت این سازمان را برعهده داشته پرسید که ملاک برای انتخاب چه بوده است؟ اما همچنان که پیش‌تر هم گفتیم اصفهان فرصت آزمون و خطاهای ما را ندارد. زمان می‌گذرد و باید برای فرهنگ و هنر این شهر که پس از کرونا و در کوران اتفاقات سال گذشته بیشترین لطمه را خورد فکری اساسی کرد. شهروندان اصفهان و اهالی هنر و فرهنگ اصفهان نیز امیدوارند حال شهر و فرهنگ آن خوب شود.

ارسال نظر