بستههای اینترنت گنجشک به جای قناری
پس از مدتی که بحث افزایش تعرفههای اینترنتی در فضای مجازی و بین کاربرها داغ شده بود بالاخره اعلام شد با افزایش ۳۴ درصدی این تعرفهها موافقت شده است. بحثهایی که چند سالی است میشود. مدتی هم هست که کاربران از عدم کیفیت و سرعت لازم اینترنتهای در اپراتورهای مختلف احساس رضایت نمیکنند
پس از مدتی که بحث افزایش تعرفههای اینترنتی در فضای مجازی و بین کاربرها داغ شده بود بالاخره اعلام شد با افزایش ۳۴ درصدی این تعرفهها موافقت شده است. بحثهایی که چند سالی است میشود. مدتی هم هست که کاربران از عدم کیفیت و سرعت لازم اینترنتهای در اپراتورهای مختلف احساس رضایت نمیکنند و هر روز از قطعیها و سرعت پایین آن گله میکنند. اپراتورها هم در بین دوراهی افزایش تعرفه بستههای اینترنتی و کاهش خدمات یا سرعت آن مانده بودند و درخواست افزایش قیمتها را داشتند.
دو سالی هم دولت سیزدهم سعی کرد که با همان تعرفههای سابق و بدون تغییر قیمتها کار را جلو ببرد؛ اما ظاهراً دیگر نتوانست در برابر درخواستهای اپراتورها مقاومت کند و به خواسته آنها تن داد. خواستهای که هر چند کام کاربران را تلخ کرده؛ اما یک شرطی هم در میان آن گذاشته شده و آن همافزایش ۳۰ درصدی سرعت و کیفیت خدمات است. جالبتر اینکه همزمان با طرح این اظهارات برخی مدیران وزارت ارتباطات موضع این وزارتخانه در برابر افزایش تعرفه خدمات اینترنتی را بیان میکردند و حتی وزیر ارتباطات آب پاکی را روی دست اپراتورها ریخت. وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه روز چهارشنبه هفته پیش هیئت دولت درباره خواسته سرویسدهندگان اینترنتی به خبرنگاران گفت: «ما در دولت به دنبال سود اپراتور نیستیم و رویکرد ما رسیدن به هدف افزایش کیفیت اینترنت است.» در آخرین اظهارنظر هم عیسی زارعپور بهصراحت گفته بود که خبری از افزایش دوبرابری تعرفهها نخواهد بود. اما در این روزها میگوید: شرایط تورمی چند سال اخیر، باعث شده که بحث افزایش قیمت در تمام حوزهها مطرح باشد و این چیزی نیست که مختص شرکتهای اینترنتی باشد.
اما جدای از این که آیا این میزان افزایش قیمت در تعرفهها منطقی است یا خیر و اینکه اپراتورها و سرویسدهندگان اینترنتی به همین میزان تعرفهها بسنده میکنند یا با ترفندهای مختلف سعی در افزایش آن خواهند داشت یا خیر یک بحث است و مسئله دیگر بر سر کیفیت و سرعت سرویسهاست. کاربران در همین چند روز هم از عدم کیفیت سرویسها گله کردهاند. کاربرانی که تا دیروز از وضعیت نامشخص فیلترینگ ناراحت بودند و برای کسبوکارهایی که بر بستر فضای مجازی ایجاد کرده بودند ناچار به خرید بستههای فیلترشکن علاوه بر بستههای اینترنتی بودند حالا با این افزایش قیمتها مشکلاتشان بیش از گذشته خواهد شد.
انحصاری بودن بازار خدمات اینترنت و عدم رقابتی بودن آن هم یکی از چالشهای اساسی است که با آن مواجهیم. شاید اگر این انحصار شکسته میشد آن زمان کاربران قدرت انتخاب بیشتری داشتند تا میان تعرفه و قیمت و سرعت و کیفیت یکی را انتخاب کنند نه صرفاً تابع بستههایی باشند که چند اپراتور خاص برایشان دیکته میکنند.
کاربران امروز یک خواسته به حق دارند و آن همافزایش کیفیت در قبال افزایش تعرفهای است که صورتگرفته است. باید نشست و دید که آیا مسئولان پای حق کاربران هم خواهند ایستاد و نظارت بر سرویسهای ارائه شده میکنند یا نه.