افزایش نزاع و زنگ خطر زنان علیه زنان

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان به تازگی اعلام کرد طی ۷ ماه امسال ۲۵ هزار و ۹۸ نفر به دلیل صدمات ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان اصفهان مراجعه کردند که ۸ هزار و ۸۵۰ نفر آنها زنانی بوده‌اند که در نزاع مشارکت داشتند.

افزایش نزاع و زنگ خطر زنان علیه زنان

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان به تازگی اعلام کرد طی ۷ ماه امسال ۲۵ هزار و ۹۸ نفر به دلیل صدمات ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان اصفهان مراجعه کردند که ۸ هزار و ۸۵۰ نفر آنها زنانی بوده‌اند که در نزاع مشارکت داشتند.

این در حالی است که آمار نزاع زنان اصفهان در سال گذشته نیز افزایش 7 درصدی داشت که به نوعی زنگ خطر را برای جامعه فرهنگی شهر ما به صدا درمی‌آورد.

افزایش آمار نزاع در بین زنان می‌تواند به چندین عامل مرتبط باشد، ازجمله فشارهای اقتصادی، تغییرات اجتماعی، عدم آگاهی و آموزش، خشونت خانگی، نقص در سیستم‌های حمایتی، تغییرات فرهنگی و مواردی نظیر این است.

فشارهای اقتصادی که ازجمله معضلات بزرگ و پیچیده جامعه ماست و روزبه‌روز نیز بغرنج‌تر می‌شود شاهدیم که مشکلات اقتصادی و معیشتی باعث افزایش استرس و تنش در زندگی روزمره شده که این موضوع ممکن است به نزاع‌های اجتماعی و خانوادگی منجر شود.

در زمینه تغییرات اجتماعی باید اشاره داشت که تغییرات در نقش‌های اجتماعی و انتظارات از زنان باعث ایجاد تنش‌هایی شده است. زنان ممکن در تلاش برای برابری و حقوق خود، با موانع و چالش‌هایی مواجه می‌شوند که می‌تواند به نزاع منجر شده باشد.

کمبود آموزش در زمینه مهارت‌های حل تعارض و مدیریت استرس نیز می‌تواند به افزایش نزاع‌ها کمک کند. اگر زنان نتوانند به شیوه‌های سالم‌تری با مشکلات خود مواجه شوند، ممکن است به نزاع روی آورند و آن‌چنان‌که به نظر می‌رسد جامعه شهری ما وارد چنین فاز خطرناکی شده است.

اما یکی از معضلات بزرگ جامعه ما درباره زنان، عدم وجود سیستم‌های حمایتی مؤثر برای ایشان است، مانند مشاوره و خدمات اجتماعی، می‌تواند باعث شود که آن‌ها در مواجهه با مشکلات خود تنها بمانند و به نزاع روی آورند. چیزی امروز جزو خلأهای بزرگ جامعه و خانواده به شمار می‌رود و نیاز به اقدامات فرهنگی گسترده‌ای احساس می‌شود که از سوی سازمان‌هایی همچون بهزیستی و بویژه شهرداری اجرای برنامه‌های خانواده محور را شاهدیم اما همچنان ضرورت بیشتر شدن آن احساس می‌شود.

از نکات دیگری که در افزایش نزاع میان زنان تأثیرات مشهودی داشته است، تغییرات در ارزش‌ها و باورهای فرهنگی است که توانست است بر رفتارها و روابط اجتماعی تأثیر بگذارد و به افزایش نزاع‌ها منجر شود.

اما از تمام این موارد که بگذریم و ازآنجایی‌که در آستانه روز جهانی مقابله با خشونت علیه زنان قرار داریم، در برخی موارد، زنان ممکن است به دلیل تجربه خشونت خانگی یا آزار، درگیر نزاع شوند. این موضوع می‌تواند به چرخه‌ای از خشونت و نزاع منجر شود و متأسفانه این روزها اخبار بسیار ناگواری از این حوزه در سطح جامعه منتشر شده است که نه تنها التهابات گسترده‌ای در دل مردم ایجاد کرده است بلکه به ترویج آن در میان مردان و حتی زنان نیز منجر شده است.

این در حالی است که در چنین روزی، مهم است که صدای زنان قربانی خشونت شنیده شود و از آن‌ها حمایت شود. همچنین، باید به آموزش و آگاهی‌بخشی در مورد حقوق زنان و روش‌های مقابله با خشونت پرداخته شود. جوامع باید به ایجاد فضایی امن و حمایتگر برای زنان و دختران توجه کنند و به آن‌ها این احساس را بدهند که می‌توانند بدون ترس از خشونت و تبعیض، زندگی کنند؛ اما نه تنها چنین فرهنگی در حال شکل‌گیری نیست بلکه ضد فرهنگ همچون خشونت علیه زنان به میان خود زنان و نسبت به یکدیگر نیز رخنه کرده است.

به‌طورکلی، برای کاهش آمار نزاع در بین زنان، نیاز به بررسی دقیق‌تر این عوامل و ارائه راهکارهای مؤثرتری وجود دارد.

 

 

ارسال نظر