انتقاد آیتالله مکارم از صداوسیما و ۲۰:۳۰
آیت الله مکارم شیرازی گفت: احساس میشود امروز صدا و سیما دچار نوعی تناقض است، زیرا بودجه اش را از دولت میگیرد و به همین دلیل نمیتواند بسیاری از مسائل را مطرح کند این در حالی است که مردم دلشان میخواهد واقعیت ها را از صدا و سیما بشنوند.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار رئیس سازمان صداوسیما با وی، گفت: مردم دلشان میخواهد واقعیتها را از صدا و سیما بشنوند، ای کاش تدبیری اندیشیده شود که استقلال صدا و سیما حفظ شده تا مسائل را کاملا به صورت بی طرف بیان کند.
وی با اشاره به خوانشهای متفاوت از رویکرد رسانه اظهار داشت: امروز غرب در رویکرد رسانهای خود خواستههای مردم اعم از مشروع و نامشروع را مورد توجه قرار داده و از آنها تبعیت میکند از این جهت با ابتذال اخلاقی مواجه شده و آسیبهای فراوانی دامنش را گرفته است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه ما در رویکرد رسانهای خود در جمهوری اسلامی ایران رویکرد آموزشی و تربیتی را اتخاذ کرده ایم افزود: وظیفه این است که این رویکرد آموزشی و تربیتی را در قالبهای متنوعی همچون مستند، فیلم، مسابقه، طنز یا سایر قالبها به مخاطبان انتقال داد اگرچه در این رویکرد باید به خطوط قرمزی که شرع مقدس روشن نموده نیز توجه شود. آیت الله مکارم همچنین بر ضرورت نظارت دقیق و بیشتر بر امور رسانهای از سوی صدا و سیما تاکید کرده و گفت: متاسفانه گاهی مشاهده میشود کسانی که سوابق درستی ندارند در رسانه ملی مطرح میشوند.
وی با اشاره به اینکه برنامههای کودکان، نوجوانان و جوانان برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است تصریح کرد: نسل جوان از تاثیرپذیری بیشتری برخوردار هستند و باید به این موضوع در تولیدها و محتواهای رسانهای دقت بیشتری شود گاهی در برخی از برنامههای کودکان و نوجوانان چهرههای خشنی به چشم میخورند که برای روحیه آنان مناسب نیست و شما باید به جای نمایش این قیافههای ترسناک، برنامههایی نمایش دهید که آرامش بیشتری به بچهها منتقل شود.
مکارم شیرازی در ادامه مساله آموزش مجازی کودکان و نوجوانان را مورد اشاره قرار داده و با ابراز نگرانی نسبت به آینده تحصیلی این دسته از دانش آموزان اضافه کرد: آموزشهای بچهها در فضای مجازی دکوری است و نمیتواند جای آموزش حضوری را بگیرد ما نگران هستیم دانش آموزانی که به صورت مجازی دروس خود را آغاز کرده اند آنگونه که شایسته است، آموزش نبینند باید بتدریج سعی نمود تا فضاهای درسی باز شده و با رعایت پروتکلهای بهداشتی، نوعی جمع میان مصالح کرونایی و مصالح دانش آموزان صورت گیرد.
وی بیان کرد: احساس میشود امروز صدا و سیما دچار نوعی تناقض است، زیرا بودجه اش را از دولت میگیرد و به همین دلیل نمیتواند بسیاری از مسائل را مطرح کند این در حالی است که مردم دلشان میخواهد واقعیت ها را از صدا و سیما بشنوند، ای کاش تدبیری اندیشیده شود که استقلال صدا و سیما حفظ شده تا مسائل را کاملا به صورت بی طرف بیان کند.
این مرجع تقلید به کاهش انتقادات از مسئولان در بخش خبری بیست و سی اشاره و تصریح کردند: احساس میکنم 20:30، بیست و سی سابق نیست و آنهم احتمالا به خاطر عکس العملها و فشارها است که نباید باشد، چون مردم حق دارند واقعیات و انتقادات به حق از مسئولان را در رسانه ملی ببینند و بشنوند.
آیت الله مکارم شیرازی با ابراز خرسندی از توجه صدا و سیما به فرهنگ سازی در زمینه قیامت باوری گفت: شما باید قیامت باوری را در عمل ترویج کنید تا مردم بدانند روز قیامت و حساب و کتابی وجود دارد ما در منطق شیعه خمیرمایههای خوبی داریم که میتواند ما را در همه جا راهنمایی کند.
وی در پایان ضمن قدردانی از عملکرد صدا و سیما در زمینه مقابله با ویروس کرونا خاطرنشان کرد: در این زمینه نباید افراط و تفریط صورت گیرد نباید اینگونه باشد که بعضی از رستورانها و اماکن تفریحی باز باشد، اما نماز جمعه و اماکن مقدسه تعطیل شود میدانیم که صدا و سیما در این زمینه مقصر نیست، اما میتواند در تصمیم گیریهای مسؤولان مربوطه موثر باشد.