صدای آژیر آلودگی در گوش بیتدبیری
با سرد شدن هوا، اصفهان روزهای آلودهای را پشت سر میگذارد. آلودگی که به علت مصرف مازوت، سکون جوی، سردی هوا و وارونگی دما در مناطق مرکزی و صنعتی بهویژه کلانشهر اصفهان رخداده است.
با سرد شدن هوا، اصفهان روزهای آلودهای را پشت سر میگذارد. آلودگی که به علت مصرف مازوت، سکون جوی، سردی هوا و وارونگی دما در مناطق مرکزی و صنعتی بهویژه کلانشهر اصفهان رخداده است.
یک مقایسه بین سه استان بزرگ کشور یعنی تهران، اصفهان و مشهد نشان میدهد اصفهان بیشترین روز آلوده را داشته است. در 1000 روز اخیر تهران 356 روز، مشهد 224 روز و اصفهان 404 روز آلوده داشته است. باوجوداین میزان روز آلوده در اصفهان و در کمال تعجب جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوای اصفهان در این شرایط تشکیل نشد. درحالیکه در تهران و چند شهر دیگر با میزان آلودگی پایینتر مدارس تعطیل شد و هشدارهایی برای رفتوآمدها اعلام شد؛ اما در اصفهان حتی جلسه بررسی آن تشکیل نشد.
جلسهای که تشکیل آن منوط به هشدار سازمان هواشناسی و اعلام وضعیت آلودگی هوا از سوی محیطزیست است و درخواست تشکیل جلسه توسط مرکز بهداشت استان برای سلامت عموم مردم است.برگزار نشدن این جلسه در حالی است که در روزهای اخیر هواشناسی استان هشدارهایی صادر کرده است.
توصیه هایی برای کاهش تردد خودروها طی این مدت و کنترل و مدیریت فعالیت واحدهای صنعتی و منابع آلاینده. از شهروندان بهویژه گروههای آسیبپذیر مانند سالمندان، کودکان، افراد دارای بیماریهای قلبی و ریوی و زنان باردار هم خواسته شده تا از تردد غیر ضرور و فعالیت فیزیکی و ورزشی در فضای باز بپرهیزند.
عدم برگزاری این جلسه حتی انتقاد عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را هم به همراه داشته است.
سؤالی که مطرح میشود این است که با وجود این هشدارها و واکنش ها آیا سلامت مردم تا چه حد برای برخی مسئولان ارزشمند است که هیچ واکنشی نشان نمیدهند؟!
شاید کمترین کاری که در این شرایط و برای به خطر نیفتادن جان شهروندان و مردم میتوان انجام داد تشکیل یک جلسه و بررسی شرایط است تا در صورت ضرورت تدبیری اندیشیده شود و اقداماتی صورت گیرد. اما گویا آژیر خطر آلودگی هم خواب آرام برخی مسئولان را بر هم نمیزند و گوش بیتدبیریها همچنان نمیشنود.