خروج از برجام تهدیدی بزرگ برای ریاست جمهوری ترامپ است
یک روزنامه آمریکایی با تاکید بر اینکه «خروج از برجام ریاست جمهوری ترامپ را در خطر قرار میدهد» نوشت:خروج ناگهانی آمریکا از برجام – توافقی که از سوی 5 عضو دائم شورای امنیت به همراه اروپا و آلمان مورد مذاکره قرار گرفت – بدون وجود مدارک مستند در مورد نقض برجام از سوی ایران، آمریکا را به نقطهای میرساند که هیچ راه بازگشتی از آن وجود ندارد.
یک روزنامه آمریکایی با تاکید بر اینکه «خروج از برجام ریاست جمهوری ترامپ را در خطر قرار میدهد» نوشت:خروج ناگهانی آمریکا از برجام - توافقی که از سوی 5 عضو دائم شورای امنیت به همراه اروپا و آلمان مورد مذاکره قرار گرفت - بدون وجود مدارک مستند در مورد نقض برجام از سوی ایران، آمریکا را به نقطهای میرساند که هیچ راه بازگشتی از آن وجود ندارد.
به گزارش ایسنا،روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: به نظر میرسد تنش با کره شمالی برای ترامپ کافی نبوده است و او مصمم است تا توافق هستهای ایران را رفع کند در حالی که نزدیکترین مشاوران سیاست خارجی او گزینههای متعدد دیگری را مطرح میکنند.
بنابر گزارش اخیر نشریه فارین پالسی بعد از آنکه ترامپ با بیمیلی پایبندی ایران به برجام را تایید کرد، تیمی را از کارکنان کاخ سفید مامور آن ساخت تا طی سه ماه آینده روشی را برای اعلام آنکه ایران به برجام پایبند نمانده است، پیدا کنند. با این راهکار جدید در قبال ایران، دونالد ترامپ جهان و ریاست جمهوری خود را در مقابل خطر بزرگی قرار میدهد.
اول اینکه لغو توافق هستهای ایران باعث افزایش تنش میان مشاوران سیاست خارجی و کارکنان شورای امنیت ملی در وزارت خارجه و وزارت دفاع و برخی مشاورانی که توسط استپن بنون که بسیار فرد گرا است، رهبری میشوند خواهد شد، اما آیا رکس تیلرسون وزیر خارجه، جیمز متیز وزیر دفاع و ژنرال مک مستر مشاور امنیت ملی و همچنین جان کلی رئیس کارکنان کاخ سفید اجازه خواهند داد که برجام لغو شود؟ شاید برخی از آنها استعفا دهند؛ چراکه این افراد با توجه به شناختی که از آنها وجود دارد، چنین شیطنتی را تحمل نخواهند کرد. به هر حال اگر آنها استعفا دهند یا این تصمیم را تحمل کنند، عدم تایید پایبندی ایران به برجام یک پیام واضح است که شکست دولت آمریکا را در زمینه سیاست خارجی و پیروزی آرمانگراها را نشان میدهد.
لغو توافق برجام به این نحو همچنین میتواند باعث گسترده شدن شکاف بوجود آمده با متحدان اروپایی ما شود؛ چراکه خروج از توافق آب و هوایی پاریس و چالش با اروپا بر سر مسائل تجاری تاکنون باعث بروز این شکاف شده است. متحدان اروپایی آمریکا اکنون امیدوارند که کارشکنیهای دولت ترامپ با تلاشهای گستردهتر او برای لغو برجام همراه نباشد.
در ادامه این گزارش آمده است: خروج ناگهانی آمریکا از برجام - توافقی که از سوی 5 عضو دائم شورای امنیت به همراه اروپا و آلمان مورد مذاکره قرار گرفت - بدون وجود مدارک مستند در مورد نقض برجام از سوی ایران، آمریکا را به نقطهای میرساند که هیچ راه بازگشتی از آن وجود ندارد. در آن صورت احتمالا دیگر اعضای توافق هستهای بر برجای ماندن این توافق اصرار خواهند داشت که باعث ایجاد اتهامات متقابل میان آمریکا و اروپا خواهد شد که میتواند به تیره شدن روابط میان دو طرف در سالهای آتی منجر شود.
همچنین لغو برجام تاثیر بسزایی در خاورمیانه نیز خواهد گذاشت و میتواند باعث از سر گیری تنش های گسترده با ایران شود. ترامپ تاکنون نیز گامهایی در راستای منزوی کردن ایران از طریق افزایش مبادلات با عربستان و حمایت جناح راست اسرائیل برداشته است. به نظر میرسد ترامپ حتی با وجود تهدید بر هم خوردن ثبات نیز اشتیاق زیادی برای راضی نگهداشتن آنها دارد، اما خروج از برجام باعث افزایش خصومت و تردید میان واشنگتن و تهران خواهد شد و این بار آمریکا قادر نخواهد بود تا بر اروپا، روسیه، چین و باقی جامعه بین المللی را در کنار خود داشته باشد.