10 هزار ميليارد تومان در اختيار سپاه قدس

سرانجام طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در دستور کار مجلس قرار گرفت و کلیات آن با ۲۴۰ رای موافق،‌ ۱ رای ممتنع و بدون رای مخالف از مجموع ۲۴۷ نماینده حاضر در مجلس با رأي بالا تصویب شد. نمايندگان جزئيات اين طرح را نيز با رأي قاطع خود به تصويب رساندند.

فرارو- نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را با عنوان "مقابله با اقدامات تروریستی و ماجراجویانه آمریکا" در منطقه تصویب کرده‌اند که دولت را به اختصاص دو هزار میلیارد تومان برای تقویت توان دفاعی و اطلاعاتی ایران و حمایت از سپاه پاسداران موظف می‌کند.

بر اساس این طرح که کلیات آن امروز یکشنبه بدون رای مخالف و جزییات آن با تنها یک رای مخالف تصویب شد، هزار میلیارد تومان از بودجه دولت برای "مبارزه با تروریسم در منطقه" در اختیار نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار خواهد گرفت.

بر اساس طرحی که مجلس شورای اسلامی به تلافی مصوبه اخیر کنگره آمریکا علیه ایران تصویب کرده، از دوهزار میلیارد تومانی که به تقویت بنیه دفاعی و اطلاعاتی اختصاص داده شده، نیمی از آن به گسترش فعالیت‌های موشکی و نیمی دیگر به وزارتخانه‌های اطلاعات، خارجه و دفاع اختصاص می‌‌یابد.
جزئیات جلسه امروز مجلس را به نقل از خانه ملت در ادامه می‎‌خوانیم:

سرانجام طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در دستور کار مجلس قرار گرفت و کلیات آن با ۲۴۰ رای موافق،‌ ۱ رای ممتنع و بدون رای مخالف از مجموع ۲۴۷ نماینده حاضر در مجلس با رأي بالا تصویب شد. نمايندگان جزئيات اين طرح را نيز با رأي قاطع خود به تصويب رساندند.

علي لاريجاني پس از تصويب اين طرح خطاب به آمريكايي‌هاي نكاتي را گوشزد كرد و گفت: آمريكايي ها بدانند كه اين گام اول بود كه مجلس برداشت و ما با احتياط در بعضي امور گام برداشتيم! ولي 16 مورد اقدامات ديگر هم در شوراي نظارت بر مذاکرات هسته اي تصويب شد که به اجرا در خواهد آمد.

او ادامه داد: آمريكايي‌ها به اين موضوع توجه داشته باشند كه در ماده 10 اين طرح دولت را موظف كرده ايم كه چنانچه دولت آمريكا در تحريم ها كارهايي انجام دهد كه مخالف برجام است، بايد اقدامات متقابل مناسب انجام شود. لذا وزارت خارجه بايد وظايفش را با جديت پيگيري كند؛ چرا که اين موضوع براي ما بسيار پر اهميت است. نوع رفتار آمريكا مورد رصد مجلس است. دولت هم مطابق ماده 10 بايد اقدام متقابل انجام دهد و گزارش را به مجلس ارائه كند.

نکته حائز توجه در بررسي اين طرح در مجلس آن بود که مخالفانش كم از موافقان نداشتند و همگي بر سر افزايش شدت و حدت مقابله با اقدامات آمريكا متحدالقول بودند. کما اينکه محمدرضا صباغيان نماينده مردم بافق در مخالفت با اين طرح گفت: به نظر مي آيد اين طرح خوب است ولي ما بايد در برابر اين حركاتي كه آمريكا انجام مي‌دهد، مقابله شايسته داشته باشيم. برجام با تدبير نظام تصويب شد اما با وجوديکه خودشان مي‌گويند ايران به تعهداتش عمل كرده است،‌ رفتارهاي ديگري دارند.

او ادامه داد: اگر برجام را در كفه ترازو قرار بدهيم، وقتي قرار بر برد -برد باشد،‌ هرچه آمريكا به تعهداتش عمل نكند ما داريم ضرر مي كنيم. بنابراين ما بايد نشان دهيم كه اگر قرار است آمريكا به تعهداتش عمل نكند، ما هم عمل نخواهيم كرد. دوستان! اظهار عجز نزد ستم‎پيشگان، خطاست. احساس مي شود در اين طرح قضيه برجام كم رنگ ديده شده است. در اين طرح بايد با شدت بيشتري خواسته هاي مردم را دنبال كنيم،‌ غرب و آمريكا در حال پيگيري سياست چماق و هويج هستند و ما نبايد در دام آنها بيفتيم.

دشمن مي‎فهمد سرسوزني از حقمان كوتاه نمي‌آييم
مجتبي ذوالنور نماينده مردم قم هم وقتي تريبونش باز شد،‌ در قامت نماينده موافق اين طرح تأكيد كرد: امروز كاري كه مي توانيم انجام دهيم راي قاطع مثبت به طرح مقابله با آمريكا است.‌ آمريكايي ها با حفظ سايه سنگين تحريم ها و ترس و ارعاب بنگاه هاي اقتصادي و سيستم بانكي دنيا اجازه نمي دهند مردم ما از امتيازات برجام بهره‎مند شوند.

وي معتقد است: «‌ما امروز با جواب محكم به آمريكا مي توانيم كمترين قدم را برداريم،‌ اين طرح گرچه ممكن است نظر خيلي از شما كه بغض از نظام سلطه داريد را تامين نكند اما با توجه به توضيحات سخنگوي كميسيون امنيت ما در برابر آمريكا كه توان دفاعي ما را نشانه گرفته،‌ پيش بيني لازم را كرده ايم. افزايش توان نظامي و دفاع، غني سازي اورانيوم بدون خروج از برجام با حفظ محدوديت هاي برجامي، تقويت سازمان انرژي اتمي و دستگاه ديپلماسي از جمله پيش‌بيني هايي است كه در اين طرح به آنها توجه شده است».

او ادامه داد: همچنين تقويت سيستم موشكي،‌ نيروي قدس و افزايش بودجه سازمان انرژي اتمي در اكتشاف و فرآوري، از نكات ديگر اين طرح است. اگر چه ما از يك حدي در غني سازي نبايد بيشتر حركت كنيم اما در اكتشاف و استخراج، سازمان انرژي اتمي مي تواند فعال باشد.‌ ما دو راه داريم يا بايد اورانيوم را وارد كنيم يا بايد به اكتشاف و فرآوري اوليه و تبديل اورانيوم روي بياوريم. در اين حوزه بايد سازمان انرژي اتمي تقويت شود تا روي دشمن كم شود و بدانند در حوزه هايي كه ما براساس برجام مي توانيم فعال باشيم سر سوزني از حق خود كوتاه نخواهيم آمد.

لزوم برخورد با جنايتكاران آمريكايي و ترامپ
حسينعلي حاجي دليگاني نماينده مردم شاهين شهر هم در مخالفت با اين طرح تأكيد كرد كه «مخالفت من با اصل اين طرح نيست بلكه پيشنهادم اين است كه اين طرح بايد بازدارنده‌تر از اين باشد. كارشناسان حقوقي بيان مي كنند تناسبي ميان آنچه آمريكايي ها انجام دادند و آنچه ما در اين طرح براي مقابله آورديم سنخيت ندارد.»

او تأكيد كرد: اقدامات آمريكايي ها سنگين تر از اين است كه در اين طرح آمده است. نيازي كه در مقدمات آمده است كافي نيست ما بايد در مقدمه طرح مي گفتيم كه چرا اين طرح را تصويب مي كنيم. بايد همه جنايات آمريكا از 28 مرداد،‌ از بين بردن هواپيما مسافربري ايران تا كشتارهايي كه به دست داعش انجام دادند در مقدمه مي آمد. به نظر مي رسد که اين طرح عملياتي نيست.

دليگاني براي توضيح دليل مخالفتش گريزي به طرح كنگره آمريكا عليه ايران زد و گفت: در طرح مجلس گفته شده 6 ماه براي اجراي آن فرصت داده مي‎شود. ببينيد آمريكايي ها تصميم مي گيرند و در فرصت كمي عملياتي مي كنند. در قانون اقدام متقابل كه نقض برجام در ماده سه آن آمده است، گفته ايم اگر تحريم ها برگردد و ما بايد دو ساله كارخانه سوخت هسته اي را بسازيم! ما بايد در اين طرح پيش بيني مي كرديم كه اگر آمريكايي ها اقدامات خود را ادامه دهند، ما بايد به 20 درصد غني سازي بازگرديم.

اين نماينده با بيان اينكه تحقيق و توسعه براي سانترفيوژها، الزام قوه قضائيه براي برخورد با جنايتكاران آمريكايي از ترامپ گرفته تا باقي شان در اين طرح بايد ديده مي‌شد؛ ادامه داد: در راستاي ضررهايي كه به ما زدند اموال آمريكايي‌ها بايد مصادره شود. جاي تكليف قوي تر به وزارت خارجه و استفاده از ابزار ديپلماسي براي افشاگري جنايت هاي كه آمريكا در منطقه انجام داده است، در اين طرح خالي است.

حواسمان باشد هدفمان مقابله با آمريكاست نه مقابله با برجام!
حشمت‌الله فلاحت پيشه نماينده مردم اسلام آباد، هم در دفاع از اين طرح گفت: مقابله با آمريكا را در دستور كار داريم نه مقابله با برجام و ساير دستگاه هايي كه در برجام درگير هستند. اصلا آمريكايي ها مي خواهند ميدان ميني ايجاد كنند كه برجام از طرف ما لغو شود،‌ الان ترامپ تيمي را مشخص كرده است و سه ماه به آنها وقت داده است تا اعلام كند ايران پايبند به برجام نيست و تحريم ها بازگردد. اما آنها مي دانند يك مشكل اساسي دارند براي اينكه مقدمات كار آنها فراهم شود بايد آژانس اعلام كند كه ايران پايبند نيست.

او تأكيد كرد: ‌ما اگر تعهدمان را بشكنيم، ‌آن زمان خود آژانس ما را محكوم مي كند و زمينه بازگشت تحريم ها فراهم مي‌شود. آمريكايي ها تلاش كردند تا تحريم هاي فرامرزي خود را اعلام كنند،‌ اتفاقا برجام دست آمريكايي را بسته است كه آن دسته از تحريم هايي كه با برجام برداشته شده است را ديگر نمي توانند برگردانند،‌ مانند تحريم نفتي.

فلاحت‎پيشه با اشاره به اين موضوع كه «حرف اين طرح اين است كه اختلاف هايمان را با آمريكا محدود كنيم»، تصريح كرد: در اين طرح ‌جنايات آمريكا، ترور،‌ نقض حقوق بشر و حضور 70 شركت آمريكايي در تجهيز صدام به سلاح شيميايي آمده است. ما اينجا براي دفاع از فعاليت موشكي ايران و نيروهاي قدس كه در خارج از مرزها از امنيت دفاع مي‌كنند، رقم مشخص كرديم. من معتقدم بدون اينكه در ميداني بازي كنيم كه آمريكايي ها مي خواهند،‌ مقابله به مثل مي كنيم.

مقابله بايد مقابله به مثل باشد
علي ادياني راد نماينده قائمشهر هم همچون ساير مخالف ها در ابتداي صحبت‌هايش تأكيد كرد كه با مفاد طرح مخالف است نه كلياتيش. او گفت: مخالفت من به معني مخالفت با مقابله با اقدامات نظام سلطه و آمريكا نيست،‌ ما با اصل اين تقابل موافقيم.‌ آنچه باعث شد به عنوان مخالف طرح سخن بگويم،‌ مفاد اين طرح است. اساسا مقابله بايد مقابله به مثل باشد،‌ موافقان محترم به من بفرمايند كه اين طرح در مقابل اقدامات خصمانه آمريكا چقدر تجانس دارد؟ دامنه شيطنت، شيطان بزرگ گسترده است، بپذيريم روح و جسم اين طرح در برابر اقدمات آمريكا ضعيف است.

او تأكيد كرد: دشمن از تمام اهرم ها و سازمان هاي بين المللي در تقابل با ايران استفاده مي كند، اما ما در اين طرح از چه وزنه اي از سازمان هاي بين المللي براي مقابله استفاده كرده ايم؟

10 هزارميليارد تومان در اختيار سپاه قدس
داوود محمدي هم به عنوان نماينده موافق اين طرح گفت: آمريكا در هر جاي دنيا حضور پيدا مي كند نتيجه اي جز جنگ ندارد، لذا لازم است براي حفظ صلح و ثبات منطقه اي مقابله به مثل كنيم. امروز آمريكا بزرگترين حامي مالي گروه هاي تروريستي است. با توجه به اينكه ناقض برجام آمريكا است و ايران به عهد خود پايبند بوده است پس اتحاديه اروپا و همه كشورها بايد موضع خود را در برابر اين عهد شكني روشن كنند.

او افزود: دولت در اين طرح موظف شده است حداقل 10 هزار ميليارد تومان در اختيار سپاه قدس و فعاليت هاي موشكي قرار دهد. امروز ضرورت دارد در خصوص اكتشاف اورانيوم اقدمات جدي انجام شود كه هيچ نقضي هم با برجام ندارد،‌ بي ترديد ما نقض كننده برجام نبوديم و نخواهيم بود اما در برابر اقدامات آمريكا ساكت نخواهيم نشست.

توضيح عراقچي در مورد تفاوت اين طرح و قانون مقابله با نقض برجام
پس پايان اظهار نظر نمايندگان موافق و مخالف، عباس عراقچي به عنوان نماينده دولت پشت تريبون رفت و گفت: اين طرح پاسخ مناسب و در عين حال خردمندانه به دشمني آمريكا است. اين طرح بخشي از اقداماتي است كه هيئت نظارت بر اجراي برجام براي اقدمات كنگره آمريكا پيش بيني كرده است. اين طرح از قانون كنگره آمريكا هم قدرتمند تر است و از نيروهاي دفاعي و اتباع ايران حمايت مي‌كند.

او در پاسخ به صحبت‌هايي كه اين طرح را در راستاي پاسخ به نقض برجام مي‌دانستند، اينگونه توضيح داد: ما قانون الزام دولت به اقدام مناسب در صورت نقض برجام را داريم. اين طور نيست كه آن قانون لغو يا نقض شده باشد،‌ آن قانون در جاي خود است و در صورتي كه نقض آشكار برجام صورت بگيرد،‌ آن قانون ما را ملزم مي‌كند كه در احياي فعاليت هاي هسته اي خود گام برداريم.

سلامت مغزي سران نوپاي آمريكا محل ترديد است
صحبت هاي نقوي حسيني به عنوان سخنگوي کميسيون امنيت ملي، حسن ختام اين بحث بود. او گفت: اين طرح از نادرترين طرح ها است كه مخالفين هم براي استحكام طرح صحبت مي كنند و در واقع مخالفت دوستان هم نوعي موافقت است. اين طرح داراي اجماع است و نظرات همه دستگاه ها دريافت شده است. اين نشان دهنده اجماع همه گروه ها براي تصويب طرح است و همانطور كه گفته شد اين طرح متناظر با طرح مصوب كنگره آمريكا است وگرنه ظرفيت جمهوري اسلامي بيش از اين است، اگر آمريكا بخواهد غلط اضافي بكنند،‌ جمهوري اسلامي ظرفيت بيشتري دارد.

او تأكيد كرد: به هر حال دشمني آمريكا ادامه دارد و از دولتي كه سران نوپايي دارد و مسئولين پزشكي جهاني روي سلامت مغزي آنها اظهار نظر مي كنند و مي گويند ترديدهايي در مورد سلامت مغزي آنها وجود دارد، ديگر اين قبيل كارها دور از ذهن نيست! ولي ملت ايران محكم در برابر اين رژيم سلطه گر خواهد ايستاد

ارسال نظر