داربست ها باعث ایجاد خسارت بر آتار تاریخی شده است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: داربست ها باری اضافه بر پیکره آثار تاریخی وارد می کند و تاکنون باعث ایجاد خسارت بر این آثار شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: داربست ها باری اضافه بر پیکره آثار تاریخی وارد می کند و تاکنون باعث ایجاد خسارت بر این آثار شده است.
فریدون الهیاری در گفتگو با ایمنا افزود: در استان اصفهان به ویژه در شهر اصفهان با توجه به اینکه مهمترین آثار تاریخی مربوط به دوران اسلامی و بخش عظیم آنها مساجد هستند، باید برای حفظ این مساجد و اماکن مذهبی کوشید تا بتوان آنها را زنده و پویا نگه داشت.
وی با بیان اینکه باید امکان برگزاری مراسم های مذهبی در بناهای قدیمی وجود داشته باشد، اظهار کرد: اگر مسجدی در گذشته برای حجم جمعیت مشخصی ساخته شده بوده و شعائر دینی و مذهبی ما در آنجا حضور پیدا می کردند، به خصوص برای برپایی نماز جماعت و مراسم های سوگواری، واقعیت این است که امروزه هر گونه بارگذاری اضافی به وسیله بستن داربست ها، با توجه به اینکه عمر زیادی از این بناهای تاریخی می گذرد، موجب آسیب زدن به بناها می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: چه خوب است در نظر بگیریم حفاظت از میراث فرهنگی در اماکن مذهبی به نوعی افزون بر جنبه های فرهنگی، از نظر دینی و مذهبی هم اهمیت دارد، چون این آثار تاریخی نمادها و نشانه های باورمندی و تدین مردم هستند و ما وقتی آنها را حفظ می کنیم در واقع از باورهای دینی مردم حفاظت کرده ایم.
وی با تاکید بر اینکه در این رابطه باید همه خود را مسؤل بدانند، افزود: داربست ها باری اضافه بر پیکره آثار تاریخی وارد می کند و تاکنون باعث ایجاد خسارت بر این آثار شده است.
الهیاری اظهارکرد: بی شک نصب و برداشت داربست ها هزینه دارد و خسارت ایجاد می کند؛ به هر حال وقتی با این داربست ها بارگذاری جمعیتی بیشتری را انجام می دهیم این مستلزم آن است که سیستم بلندگوها هم باید تقویت شوند تا صدا به نقاط مختلف بنا برسد.
به گفته وی، در حال حاضر علیرغم اینکه تأسیسات این بناها فرسوده هستند اما در عین حال باید برای جمعیتی بیش از حد لازم سرویس دهی کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به اینکه در سطح استان اصفهان تعداد زیادی اماکن مذهبی وجود دارد که در بسیاری از آنها چنین اتفاقاتی را شاهد هستیم، گفت: تلاش می کنیم از طریق تعامل سازنده و رعایت اصول، هم امکان برگزاری مراسم ها را فراهم کنیم و هم از طرف دیگر حفاظت بناها را در دستور کار قرار دهیم.
وی افزود: اگر به جای اینکه اضافه تر از ظرفیت بناهای تاریخی اسلامی بارگذاری های مختلف برای برپایی مراسم های ملی و مذهبی شود، از بناهای تازه ساخته شده مذهبی استفاده شود و به نوعی برنامه های فرهنگی و مذهبی را به بخش های دیگر شهر منتقل کنیم تا تاثیرگذاری معنوی بیشتری هم داشته باشد، بناهای تاریخی مصون از تخریب و آسیب دیدگی خواهند بود؛ به عنوان مثال اگر مراسم های بزرگ ملی و مذهبی به سمت مصلای اصفهان برود بهتر است چون با گذشت زمان نگرانی ها از بابت اینکه هنوز مصلی برای مردم شناخته شده نیست هم برطرف می شود.
الهیاری خاطرنشان کرد: مردم اصفهان در مصلای بزرگ این شهر که از امکانات رفاهی و فضای متناسبی برخوردار است، آرامش بیشتری خواهند داشت، البته جا دارد از حساسیت مردم در حفظ میراث فرهنگی و تاریخی شهر و استان اصفهان تشکر کنیم چرا که قطعاً مردم ما بهترین حافظان میراث فرهنگی هستند.