اصفهان احداث‌کننده نخستین خیریه انتقال خون در کشور

لزوم ورود رسانه ملی برای تولید آثار فاخر در مورد اهدای خون، برگزاری جلسات رسمی برای بررسی عملکرد سازمان انتقال خون و فعالیت خیریه‌های تخصصی اصفهان به صورت پایلوت در کشور از جمله عناوین بررسی شده در نشست انجمن ترویج فرهنگ اهدای خون سالم اصفهان بود.

لزوم ورود رسانه ملی برای تولید آثار فاخر در مورد اهدای خون، برگزاری جلسات رسمی برای بررسی عملکرد سازمان انتقال خون و فعالیت خیریه‌های تخصصی اصفهان به صورت پایلوت در کشور از جمله عناوین بررسی شده در نشست انجمن ترویج فرهنگ اهدای خون سالم اصفهان بود.
به گزارش تسنیم ، مجید زینلی در نشست انجمن ترویج فرهنگ اهدای خون سالم استان اصفهان اظهار داشت: در دهه 90 سازمان انتقال خون حرکتی در راستای توسعه فناوری نوین انتقال خون آغاز کرد و سیاست فعلی استفاده بهینه از فناوری‌های دنیا در انتقال خون است.

وی افزود: چند سال اخیر هر ساله تعدادی محصولات به‌روز و نوین وارد سیستم شده و در چرخه مصرف قرار می‌گیرد، حرکت در این مسیر نیاز به توسعه و زیرساخت داشته و از آنجایی که سازمان انتقال خون یک نهاد دولتی است ممکن است هزینه‌های بسیاری داشته و با این فرض که ممکن است دولت نتواند کمک لازم را داشته باشد قرار شد از ظرفیت خیرین استان اصفهان استفاده کنیم.

مدیرکل سازمان انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان در زمینه خیران و بنگاه‌های خیریه در کشور مشابه ندارد، بیان کرد: خیران اصفهانی بسیار گسترده و متنوع در این زمینه فعالیت می‌کنند که با استقبال خوبی روبرو بوده است، یکی از خیریه‌های خاص نیز انجمن خیریه اهدای خون است.

وی تصریح کرد: امیدواریم این انجمن در راستای تحقق اهداف سازمان انتقال خون فعالیت کند تا مراکز درمانی از محصولات خوب و مطمئن و کارآمد استفاده کنند تا بتوانیم در اصفهان نیز محصولات نوین و فناوری‌های نوینی که در دنیا استفاده می‌شود، کاربردی کنیم چراکه در نهایت سود این عمل به بیماران نیازمند خواهد رسید.

زینلی با اشاره به اهداف انجمن ترویج فرهنگ اهدای خون سالم استان اصفهان خاطر نشان کرد: توسعه و بهسازی زیر ساخت‌ها، پیشبرد علمی، آموزش و جذب اهدا کنندگان اهداف کلی انجمن است.

اصفهان احداث‌کننده نخستین خیریه انتقال خون در کشور

مدیر‌عامل انجمن خیریه ترویج فرهنگ اهدای خون سالم در استان اصفهان گفت: استان اصفهان نخستین خیریه و انجمن انتقال خون در کشور را ایجاد و از آن بهره‌مند شده است.

محمد مهدی حریری درباره اهداف انجمن اظهار داشت: فرهنگسازی و آشنایی مردم ومسئولان با فعالیت‌های سازمان انتقال خون، اهدای خون مستمر، پلاسما و پلاکت و اهدای خون بانوان که درصد کمی از اهدا کنندگان در کشور را دارند، ارتباط با داوطلبان هلال احمر و استفاده از ظرفیت آن‌ها، استفاده از فناوری‌های نوین و احداث مراکز تخصصی از جمله اهداف این انجمن است.

وی افزود: برای فعالیت هرچه بهتر این انجمن برآن شدیم تا با تشکیل کمیته‌های مختلف چون کمیته تبلیغات و ترویج فرهنگ انتقال خون، کمیته توسعه پشتیبانی و نوسازی، کمیته ارتباطات فعالیت‌های این انجمن را آغاز کنیم.

سازمان انتقال خون نیاز به حمایت مسئولان رده بالا دارد

در ادامه یکی از اعضای هیئت‌مدیره انجمن با اشاره به تخصصی شدن خیریه‌های اصفهان گفت: در سال‌های اخیر فعالیت خیریه‌های اصفهان تخصصی شده که امری نیکوست و بسیاری از استان‌های دیگر از این حرکت الگو برداری می‌کنند.

محمدجعفر صرامی با بیان اینکه اصفهان در زمینه خیریه‌های مردمی پیشگام است، اظهار داشت: برای نخستین بار در کشور چنین الگویی از انجمن خیریه اهدای خون اجرا می‌شود لذا در ترکیب اعضای آن دقت بسیاری شد تا تمام قشرهای جامعه از مسئولان تا صنوف مختلف و مردم عادی و اهدا کنندگان در آن موثر باشند.

وی با درخواست از مسئولان افزود: فعالیت‌های بخش مردمی انجمن حمایت شده اما لازم است مجمع نمانیدگان استان جلسه‌ای را هماهنگ کنند تا اهمیت و ضرورت موضوع در بودجه بندی برای آن‌ها مطرح شود چراکه احساس می‌کنیم مدیران و مسئولان از ریز عملکرد سازمان انتقال خون بی‌خبرند برای همین قادر به دریافت بودجه بیشتر نیستند.

عضو هیات مدیره انجمن انتقال خون استان اصفهان بیان کرد: در سمینار استانداران در وزارت کشور آن‌ها بهتر با مباحث انتقال خون ارتباط می‌گیرند و بهتر است این مورد توسعه یابد چون دارای اثر کشوری است نه فقط ملی، اگر نمایندگان و استانداران توجیه شوند قطعا فعالیت‌های استان نیز افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه در زمینه تجهیزات کمی مشکل داریم و بهتر است کمبودها برطرف شود، گفت: تجهیزات استان اصفهان بالای 20 سال سابقه مصرف دارد به علاوه اینکه از نظر کمیت مخصوصا سانترفیوژها و سردخانه‌ها تعداد کمی دارند.

قول شورای شهر اصفهان به انجمن خیریه اهدای خون

رئیس کمیسیون بهداشت و سلامت شورای شهر اصفهان با حضور در این نشست گفت: از طرف شورا این قول داده شده که اگر این انجمن بخواهد ساختمانی برای فعالیت خود بسازد عوارض ساخت را در نظر نگیریم و زمینی را در اختیارشان قرار دهیم.

همچنین در ادامه اصغر برشان یکی دیگر از اعضای شورای شهر با حضور در نشست گفت: استفاده از فضای مجازی و رسانه ملی یا ناقص بود یا بدون برنامه ریزی مدون و خود سازمان انتقال خون با حمایت دولت باید در این مورد ورود پیدا کند.

فعالیت خیریه‌های تخصصی اصفهان به صورت پایلوت در کشور

نایب رئیس هیئت مدیره انجمن اهدای خون با تقدیر از سرعت عمل سازمان انتقال خون در کار خود گفت: خیریه‌های اصفهان در برخی حوزه‌ها به صورت پایلوت فعالیت می‌کنند.

وی افزود: برای نمونه خیریه شکاف لب و کام به صورت تیمی برای نخستین بار در کشور در اصفهان فعال شد همچنین خیریه پیشگیری از اعتیاد هم برای اولین بار در کشور در این استان فعال شد که این دو مورد تنها بخشی از خیریه‌های تخصصی این استان است.

اهدای خون با روش‌های پیشرفته علمی

مدیرعامل جمعیت هلال احمر با اشاره به فعالیت‌های هلال احمر اصفهان گفت: جمعیت هلال احمر ماهیت مشخصی داشته و یک نهاد عمومی غیردولتی است و فعالیت‌های عام المنفعه انجام می‌دهد که یکی از آن‌ها انجام امور خیر توسط داوطلبان ازجمله امور امدادی و پاسخگویی حوادث است، از دیگر فعالیت‌های این جمعیت نیز اهدای عضو و انتقال خون است.

محسن مومنی افزود: چند سال گذشته فرایند انتقال خون به صورت ابتدایی انجام می‌شد اما اکنون به شیوه‌های حرفه‌ای مردم قادر به اهدای خون هستند و داوطلبان هلال احمر براساس تفاهمنامه‌های همکاری کمک رسانی می‌کنند.

وی با بیان اینکه هلال احمر برای همکاری بیشتر در این زمینه اعلام آمادگی می‌کند، تصریح کرد: بارها مشاهده شده در موقع حوادث مراجعین بسیاری برای اهدای خون داریم که این امر تجربه بسیار خوبی برای ماست.

یکی دیگر از اعضای هیات مدیره با اشاره به شیوع بیماری‌های صعب العلاج و پیوند مغز استخوان گفت: درحال حاضر امکانات بانک اطلاعات سلولی که در تهران درحال تهیه است در اصفهان نیز موجود بوده و می‌توان آن را تقویت کرد که مجبور نباشیم از دیگر کشورها برای پیوند مغز استخوان موارد مورد نیاز را تهیه کنیم هرچند این حرکت در تهران آغاز شده تا بانک اطلاعات کشوری باشد اما می‌توان آن را استانی هم پیگیری کرد.

لزوم ورود رسانه ملی در فرهنگسازی انتقال خون

حسن اکلیلی با حضور در این نشست به عنوان یکی از هنرمندان فعال اصفهانی در خیریه‌ها گفت: در کشور ما همیشه مطالب بر اساس جوی که از آن رخداد صاطع شده منتشر می‌شود اما این مورد نیاز به نهادینه شدن دارد، باید کودکان از مهدکودک با موقعیت انتقال خون آشنا شوند، باید در سیمای ملی برنامه‌ای مفید در این زمینه تولید شود.

وی افزود: این خیریه باید محصولات ویژه فرهنگی را تولید کند تا بتوان اطلاع رسانی خوبی در زمینه فعالیت‌های آن انجام داد.

هنرمند اصفهانی با بیان اینکه این موضوع زمینه ساخت فیلم‌های جهانی را داراست، تصریح کرد: باید کلیپ‌های کوتاه درباره سیاست گذاری‌ها و فعالیت‌های سازمان انتقال خون ساخته شود و در مناطق مختلف مانند مترو، تلوزیون، فضای مجازی و غیره پخش شود.

باید با روش‌های نرم فرهنگ‌سازی را آغاز کرد

معاونت توسعه منابع انسانی و پشتیبانی استانداری اصفهان بیان کرد: در دوره فرمانداری اینجانب در خمینی‌شهر فرهنگسازی اهدای خون انجام شد که یکی از بهترین رخدادها در دوره مدیریت من بود.

وی با بیان اینکه فرهنگ اهدای خون برای مردم خمینی شهر یک هدف اعتقادی شد، خاطر نشان کرد: چنین حرکت‌هایی سبب شد سازمان انتقال خون ظرفیت چند استان را در اصفهان تامین کند، با این وجود به هیچ عنوان نباید با کمبود خون در استان مواجه شویم برای همین همه جای استان می‌توان این ظرفیت را پدید آورد.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار