لاریجانی: هیچ کشوری به اندازه آمریکا سلاح کشتار جمعی ندارد
رئیس مجلس گفت: ساخت موشک از سوی ایران برای دفاع به معنای طرفداری از تروریسم نیست.
رئیس مجلس گفت: ساخت موشک از سوی ایران برای دفاع به معنای طرفداری از تروریسم نیست.
به گزارش تسنیم، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست دوم کنفرانس رؤسای مجالس افغانستان، چین، ایران، پاکستان، روسیه و ترکیه که عصر امروز (یکشنبه، 3دی) در پاکستان برگزار شد، درباره شناسایی چشماندازها در مسیر رفاه مشترک از طریق افزایش ارتباطات منطقهای در سخنانی، گفت: این اجلاس با هدف همکاریهای منطقهای و ایجاد صلح و امنیت بیشتر اقتصادی شکل گرفته است، از ابتدا نیز که آقای «ایاض صادق» موضوع را مطرح کردند، شرایط دنیا در حال تغییر بود و نگرانیهایی برای کشورهای مستقل پیش آمده بود، لذا علاقهمند به استفاده از ظرفیتهای منطقهای شدهایم.
وی افزود: ایران از این پیشنهاد استقبال کرده و آن را پیشنهادی منطقی برای همکاری تلقی میکند، البته از زمان طرح این پیشنهاد تاکنون شرایط بینالمللی تغییراتی داشته، به نوعی که در مدت اخیر اتفاقاتی رخ داد که مسیر همکاری ما در کشور پاکستان را مؤثرتر و ضروریتر کرد.
رئیس مجلس، انتشار سند راهبردی ایالات متحده آمریکا را یادآور شد و گفت: در این سند مواردی آورده شده که لازم به توضیحات بیشتر است، در بخش دستاوردهای این سند آمده که ایالات متحده و کشورهای متحد آن، نیروهای داعش و القاعده را در عراق و سوریه بهطور کامل منهدم کردند که به نظر میرسد این کشورها دچار خوابآلودگی شدند، زیرا خود زمینهساز این موضوعات در این کشورها بوده و زحمت ایران، روسیه و ترکیه را به نام خود تمام کردند، حال آنکه آمریکا هیچ نقشی در این زمینه نداشته است.
لاریجانی افزود: در بخش دیگری از این سند آمده است که سازمانهای تبهکار قاچاق موادمخدر توسط ایالات متحده از بین برده شده است، حال آنکه از سال 2001 میلادی، آمریکا و ناتو در افغانستان مستقر شدند و 200 تُن تولید موادمخدر را به 9 هزار تُن رساندند، در واقع سبب 45 برابر شدن موادمخدر شدند، بنابراین ادعاهای دروغین در این خصوص نیز قابل تأمل است.
وی یادآور شد: در بخشی از این سند آمده است که ایالات متحده باید در نهادهای چند ملیتی ورود و رهبری آنان را به عهده داشته باشد، حال آنکه به نظر میرسد موضع سازمان ملل درباره فلسطین، آنها را ناراحت کرده است و این به معنای دیکتاتوری بیناللملی است، لذا به صراحت چنین حرف زدن عجیب است.
رئیس مجلس ادامه داد: در این سند، همچنین به کمک ایالات متحده برای تحقق صلح بین فلسطین و اسرائیل و همکاری در این زمینه اشاره شده است که به نظر میرسد در مدت اخیر که برخلاف فلسطینیها به دنبال انتقال سفارت خود به بیتالمقدس بودند، حال، طرح چنین مسائلی بسیار عجیب و قابل تأمل است.
لاریجانی در توضیح نکته بعدی، تصریح کرد: ایالات متحده در این سند یادآور شده که به کشورهای جنوب آسیا به منظور حفظ حاکمیت آنها در مقابل نفوذ فزاینده چین در منطقه، یاری خواهیم رساند، متأسفانه از این موضوع برمیآید که آمریکاییها دنبال مسیر دردسرساز برای منطقه هستند.
وی، نکته دیگر را دفاع در برابر تهدیدات سلاحهای کشتار جمعی و اهمیت آن برای ایالات متحده نام برد و گفت: در واقع هیچ کشوری به اندازه آمریکا سلاح کشتار جمعی ندارد، با این حال ادعا میکنند برای مبارزه با سلاح جمعی مبارزه کرده و به آن اهمیت میدهند.
رئیس مجلس ادامه داد: در بخش دیگری از این سند آمده است که چین و روسیه از طریق سرمایهگذاریهای انسانی، بهدنبال نفوذ در ونزوئلا و آمریکا هستند، این به این معنی است که آمریکاییها انتظار دارند همه کشورها دست به سینه در خدمت آنها بودند و در برابر سیاستهای اقتصادی آنها حرکت کنند که این نشان از تکروی ایالات متحده است.
لاریجانی با توجه به نکات این سند راهبردی تأکید کرد: مسیری که ما به کشورهای منطقه در پیش گرفتهایم درست است، از سوی دیگر، آقای ترامپ گفته است که ایران از گروههای تروریستی حمایت میکند، حال آنکه مایه تأسف است، زیرا همه میدانند داعش علیه ایران اقدامات بسیاری انجام داده است و خانم کلینتون نیز در برنامههای انتخاباتی خود به صراحت اعلام کرد که ما داعش را ایجاد کردهایم، بنابراین اعلام اینکه ایران حامی داعش است، حیله و فریبی دیگر بیش نیست.
وی تصریح کرد: آمریکاییها در جای دیگر تأکید کردند که ایران به جهت توسعه فعالیتهای موشکی و ساخت موشکهای بالستیک حامی تروریست است، حال آنکه بدین صورت نیست، زیرا جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر با جنگ تحمیلی و خسارت بسیار بهدنبال ساخت موشک و فعالیتهایی در این زمینه رفت تا بتواند از خود در برابر بیگانگان دفاع کند و این به معنای طرفداری از تروریسم نیست.
رئیس مجلس ادامه داد: در این سند راهبردی آمریکا نیز به شکست گروههای تروریستی که تهدیدکننده آمریکا و متحدانش از جمله حزبالله هستند، نیز خواهند پرداخت، حال آنکه نیروی مقاومت حزبالله تنها نیروی مقاومت در برابر دخالتهای اسرائیل است و این آمریکاست که به جبههالنصره کمک میکند، لذا نمیتواند حزبالله که از کیان خود و کشور و سرزمین خود حمایت میکند را تروریستی قلمداد کند.
لاریجانی افزود: از سوی دیگر چین و روسیه را بهعنوان کشورهایی قلمداد کردند که به دنبال به چالش کشیدن قدرت و نفوذ آمریکا و ضربه زدن به امنیت، رفاه و منافع اقتصادی آمریکا هستند، حال آنکه فعالیتهای اقتصادی چین و روسیه بدین معنا نیست و تفسیر اشتباهی است.
وی، با بیان این سؤال که آیا میتوان با چنین کشوری در دنیا زندگی کرد، گفت: ایالات متحده کشوری دردسرساز برای سایر کشورهای جهان و منطقه شده است.
رئیس مجلس ادامه داد: در بخش دیگر نیز آمده است که ایالات متحده یاد گرفته بلندپروازیهای مربوط به تحولات دموکراتیک و سایر پیروزیهای این چنینی در منطقه را باور نکند و به آنها اتکا نخواهد کرد، لذا این موضوع نشان میدهد که آمریکاییها به دنبال دموکراسی نیستند و کشورهای حمایتکننده از آن در منطقه نیز اکثرا دیکتاتورها را شامل میشوند.
لاریجانی ادامه داد: بنابراین در شرایطی دور هم جمع شدیم که سند راهبرد امنیت آمریکا به موضوعات مذکور پرداخته و به ایران، چین، روسیه، پاکستان، افغانستان و ترکیه نیز تعرض کرده است، اما ما معتقدیم از نظر سیاسی و اقتصادی قائل به نفوذ است و به دنبال تحقق استراتژی دردسرساز خود در صحنه بینالمللی است، بنابراین پیشنهاد مسئولان کشور پاکستان را بسیار سنجیده میدانیم.
وی ادامه داد: از پیشنهاد پاکستان برای برگزاری این کنفرانس و ادامه این نشستها نیز حمایت میکنیم تا بتوانیم در مقابل ماجراجوییهای آمریکازیست را برای مردم منطقه فراهم کنیم.