اگر مفهوم کاغذ پاره را درک میکردند، اموال ایران مصادره نمیشد
وزیر امور خارجه کشورمان با انتقاد از عدم مدیریتها در دوره گذشته بهصراحت گفت که اگر مفهوم کاغذ پاره را درک میکردند آنگاه میلیاردها دلار از منابع ارزی ایران ضبط و مصادره نمیشد.
وزیر امور خارجه کشورمان با انتقاد از عدم مدیریتها در دوره گذشته بهصراحت گفت که اگر مفهوم کاغذ پاره را درک میکردند آنگاه میلیاردها دلار از منابع ارزی ایران ضبط و مصادره نمیشد.
به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف که در چهارمین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا حضور یافته بود، به تحریمهای بانکی و سیستم مالی بهعنوان کلیدیترین تحریمهای اعمالشده بر ایران اشاره داشت و گفت که در این شرایط بحث بانکی و مالی یکی از مهمترین بخشهای مذاکرات ایران را با طرفهای خارجی تشکیل داد. وی به برخی از مدیریتهای نادرست در دوره قبل و در دوران تحریم نیز اشاره کرد و گفت که درنتیجه آن بخش زیادی از منابع ارزی ایران دچار سرنوشتی مبهم شد. این در حالی است که ۳۵ میلیارد دلار از منابع ارزی در فرآیندی خاص سر از جاهایی درآورد که تنها بخشی از آن در پرونده فساد اقتصادی عیان شده و مردم در جریان آن قرارگرفتهاند. وزیر امور خارجه همچنین به مصادره ۲ میلیارد دلار از منابع بانک مرکزی و ضبط ۱.۵ میلیارد دلار دیگر از پول این بانک در دولت گذشته اشاره کرد و گفت که حتماً این جزو راهزنیهای بینالمللی به شمار میرود. وی در ادامه از تغییرات مهمی که با اجرایی شدن برجام در نظام بانکی ایران بهویژه در حوزه بینالملل رخ داد سخن گفت و افزود: گرچه موانع بزرگ و اصلی در حال حاضر برطرف شده اما به دلایلی که غیربرجامی بوده و عمدتاً به
بدعهدی آمریکا برمیگردد مواردی وجود دارد که امیدواریم شرکای ما بهویژه اروپاییها بتوانند از این بدعهدی عبور کرده و تا حدی فاصله ایران با شرایط عادی کمتر شود. بااینوجود تا حد قابلتوجهی توانستهایم ازلحاظ قانونی و عملیاتی به شرایط قبل از تحریم برگردیم. ظریف در بخشی از اظهارات خود به نمونههایی از شرایط متفاوت ایران در حوزه بانکی بهویژه در فضای پسابرجام اشاره داشت و افزود: امروز میتوان ادعا کرد که زنجیرهایی که در دست و پای سیستم بانک بود بازشده است و دولت توانست تنها کمتر از ۱۰۰ روز و با توافق ژنو ماهیانه ۷۰۰ میلیون دلار از منابع مالی خود را که درگذشته اجازه داده بودند به آن دستاندازی شده و مسدود شود را در اختیار گیرد. این در حالی است که پس از نهایی شدن برجام دهها میلیارد دلار از منابع ارزی در اختیار ایران قرار گرفت. ظریف گفت: دسترسی به سوئیفت، کاهش هزینه بیمه، کاهش هزینههای تأمین مالی، از دیگر دستاوردهای برجام است هرچند که ما معتقدیم باید این هزینهها بیشتر کاهشیافته و درخواست آن را نیز مطرح کردهایم.
.