کتاب منتشر نمی شود تا قیمت به ثبات برسد

یک گرانی دیگر که این روزها برای همه ما عادی شده است "کاغذ گران شد" به همین راحتی.

یک اتفاق ساده افتاد. یک گرانی دیگر که این روزها برای همه ما عادی شده است "کاغذ گران شد" به همین راحتی. حالا وقتی وارد کتاب فروشی ها می شوید دیگر کتاب هایی با قطع های بزرگ برایتان جلب توجه نمی کنند، بلکه کتاب ها با قطع کوچک تر و با قیمت کمتر است که در سبد خریدتان جای می گیرند. کتاب فروشان و مردم گله ای ندارند مگر تخم مرغ گران شده است که همه در پی علتش باشند! کاغذ بوده چیزی ناچیز که ابتدایی ترین واحد برای شکل گیری فرهنگ از آن نام می برند.
به گزارش خبرنگار ایسنا- منطقه اصفهان، سردرگم اند میان اینکه قیمت واقعی را بر روی جلد حک کنند یا دست نگه دارند که بازارشان به ثباتی برسد، این داستان، وضعیت امروز ناشران اصفهانی است. هرچند ناامید نیستند و انتشاراتی هایشان را تعطیل نکردند، هرچند در لیست های خرید مردم اصفهان کتاب یا در ته لیست نشسته یا از لیستشان افتاده است، اما آنها هم چنان امیدوار به انتشاراند.
مدیر مسئول انتشارات سپاهان معتقد است عناوین و تیراژ کتاب در این شهر به شدت کم شده است. او دلیل گرانی کاغذ را موضوعات اقتصادی و رکود موجود در جامعه می داند هرچند کاهش مخاطب را نیز در وضع نابسامان ناشرین شریک می داند.
محمود حقوقی، شبکه های مجازی و ورود کتاب ها به صورت PDF در فضای مجازی و گرانی کاغذ را سه علت اساسی وضعیت اقتصادی نابسامان ناشران و نبود ثبات در این صنف می داند.
این ناشر طرح های عمرانی شهرداری را دلیل کم شدن کتاب فروشی های اصفهان می داند و می گوید: از زمانی که چهارباغ مسدود شده دید مردم به بیشتر کتاب فروشی ها کور شده است.
اصفهان ویترین کتاب به تعداد مورد نیاز مردم شهر ندارد و نسبت به تمام شهرهای ایران، اصفهان از این نظر فقیر است و بعد از انقلاب بسیاری از کتاب فروشی ها بسته شده اند این جملات را حقوقی می گوید. مدیر مسئول انتشارات سپاهان، تلاش ناشران را برای جذب مخاطبان در برگزاری جشنواره کتاب استان اصفهان قابل توجه خواند و گفت اگر بودجه لازم برای این بخش در نظر گرفته شود ناشران می توانند یک نمایشگاه استانی برگزار کنند.
کتاب منتشر نمی شود تا قیمت به ثبات برسد
مدیر مسئول انتشارات نوشته با اشاره به علت توقف انتشار می افزاید: افزایش 20درصدی قیمت کاغذ بر قیمت کتاب های منتشر شده تاثیر شایانی می گذارد و ناشران به دلیل اینکه نمی دانند تا چند درصد باید قیمت یک کتاب را افزایش دهند و تا چه زمانی با این تغییرات روبرو هستند انتشار کتاب را متوقف می کنند تا قیمت کاغذ به یک ثبات برسد.
مهدی صاحب فصول علت گرانی کاغذ را گمرکی که قرار بود دولت بر کاغذ بگیرد ذکر می کند و معتقد است بعد از کنسل شدن این قرارداد قیمت کاغذ به حالت اول خود بازنگشت، البته در این میان نباید از افزایش دلار و تاثیرات خاص آن غافل شد. ناشران در اصفهان برنامه مدون دارند و اگر نتوانند همراه با بازار کار کنند تولید خود را متوقف می کنند که این توقف تاثیرات خود را در سال های بعد نشان می دهد.
مدیر مسئول انتشارات نوشته زنده بودن بازار کتاب را به واردشدن کتاب جدید در این بازار می داند چراکه وقتی کتاب ها قدیمی شود رغبت به خرید کم و میزان مطالعه نیز کاهش می یابد.
به گزارش ایسنا، وضعیت ناشران اصفهانی خوب نیست با اینکه آنها تمام تلاش خود را برای رسیدن به یک ثبات در این نابسامانی انجام داده اند، اما به جایی نمی رسند کتاب دیگر مخاطبی ندارد. کتاب یا فرهنگ هر دو امروز گمشدگان سبدهای خرید مردم اند برای همین با کوچک و بزرگ شدن قطعشان یا بسته و باز شدن مغازه هایشان کمتر کسی اخمی به ابرو می آورد، مثل امروز کاغذ گران شده، کتاب فروشی ها تعطیل می شوند یا ناشران یکی یکی تعطیل می شوند و در این میان همچنان دادها برای گران شدن تخم مرغ به آسمان است، نه کتاب!

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار