دومین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد

دیروز دومین مناظره انتخاباتی صداوسیما با محوریت سیاسی- فرهنگی از شبکه یک سیما پخش شد. ا

گروه رویداد: دیروز دومین مناظره انتخاباتی صداوسیما با محوریت سیاسی- فرهنگی از شبکه یک سیما پخش شد. این در حالی است که مناظره نخست، جمعه هفته گذشته (هشتم اردیبهشت) با موضوع اجتماعی برگزار شد و مناظره سوم و آخر نیز، جمعه هفته آینده با محوریت مسائل اقتصادی انجام خواهد شد. پیش از آغاز این مناظره، نامزدهای انتخاباتی در ساختمان معاونت سیمای سازمان صداوسیما حضور پیدا کردند. گوی شیشه‌ای که محتوی برگه‌های شماره بود، میان نامزدها دست‌به‌دست شد. نامزدها هرکدام با برداشتن یک برگه، جایگاه خود در مناظره را مشخص کردند. شماره‌های یک تا شش، به ترتیب به اسحاق جهانگیری، سید ابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، مصطفی میرسلیم، حسن روحانی و مصطفی هاشمی طبا اختصاص یافت. در ابتدای آغاز دومین مناظره نامزدهای دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، مجری این برنامه اعلام کرد: کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بر مبنای تجربیات به‌دست‌آمده از مناظره نخست، دیدگاه‌های کارشناسی که پس‌ازآن بیان شد و شکایات برخی از نامزدهای محترم انتخابات ریاست جمهوری باهدف برگزاری هرچه بهتر مناظرات پیشرو، لازم دید نکات زیر را به استحضار مردم ایران و نامزدهای انتخابات برساند.1- مطابق ماده ۶۴ قانون انتخابات ریاست جمهوری چنانچه به تشخیص کمیسیون تبلیغات انتخابات برنامه‌های ضبط‌شده نامزدها دربرگیرنده مطالب توهین‌آمیز به سایر نامزدها و یا مغایر قوانین باشد، صداوسیما ملزم است این مطالب را حذف کند و اگر در برنامه‌های زنده مطالبی توهین‌آمیز به نامزدهای دیگر بیان شود، کمیسیون تبلیغات به میزان مناسب و به‌صورت ضبط‌شده فرصت احقاق حق را به افرادی که مورد توهین واقع‌شده‌اند، می‌دهد.2- طبق ماده ۷۱ قانون انتخابات ریاست جمهوری داوطلبان و نامزدهای انتخابات به‌هیچ‌وجه مجاز به هتک حرمت به سایر نامزدها نیستند. متخلفان طبق قانون مجازات می‌شوند.3- باهدف استفاده بهینه از زمان از نامزدها می‌خواهیم در چارچوب مناظره مباحث خود را مطرح کنند.


اسحاق جهانگیری:

رئیس‌جمهور باید چم‌وخم سیاست ورزی را بداند

اسحاق جهانگیری در این مناظره درباره راه‌های توسعه قدرت دفاعی و امنیت ملی در دولت آینده اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین مهارت‌های رئیس‌جمهور این است که باید چم‌وخم سیاست ورزی را بداند و لازمه آن‌هم صداقت با مردم و داشتن تجربه کامل در حل مسائل بین‌المللی است. وی افزود: دغدغه من همیشه توسعه ایران بوده و با این نگاه می‌گویم که باقدرت فرهنگی ایران باید قدرت اول منطقه می‌بودیم؛ ماشین اقتصاد کشور را از تَه دره بیرون آوردیم و فرهنگ غنی ما می‌تواند امثال اسکندر و مغول را شکست دهد. نامزد انتخابات گفت: متأسفانه از این قدرت فرهنگی آن‌طور که باید استفاده نکردیم و اگر این کار را نکنیم، در داخل به جان هم می‌افتیم. جهانگیری تصریح کرد: برخوردهای ضربتی و امنیتی، ایرانیان را پژمرده می‌کند؛ باید جلوی ماجراجویی و خامی دوباره در این کشور را بگیریم، چراکه جایگاه ریاست جمهوری، جایگاه کارآموزی نیست. اسحاق جهانگیری در بخش دیگری از اظهارات خود در برنامه مناظره اظهار داشت: اقتدار کشور مؤلفه‌های مختلفی دارد ازجمله تقویت بنیه دفاعی و مسائل فرهنگی؛ قدرت ایران در فرهنگ آن است و چرخ فرهنگ هم با رفتارهای چکشی نمی‌چرخد. جهانگیری بابیان اینکه احساس خطر می‌کنم، تصریح کرد: وعده‌های توخالی باعث ناامیدی مردم از کارآمدی نظام و کشور می‌شود. این نامزد انتخاباتی ادامه داد: می‌توانیم با به صحنه آوردن همه نیروهای سیاسی کشور، سایه شوم جنگ را از منطقه دور کنیم و می‌توانیم با تفاهم ملی همه مشکلات بغرنج را یک‌به‌یک حل کنیم. اسحاق جهانگیری در بخش دوم برنامه مناظره در پاسخ به سؤالی درباره برنامه دولت احتمالی وی برای استفاده از ظرفیت‌های سینمایی و هنری کشور، اظهار داشت: هنرمندان کشور در تولیدات فرهنگی در جهت انقلاب گام‌های بلندی برداشته‌اند و باید آزادی عمل بیشتری به آن‌ها بدهیم. نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: از هیچ‌کسی پذیرفته نیست که وقتی هنرمندی همه مراحل قانونی را برای یک کنسرت طی کرده باشد، یک مقام مانع او شود؛ در کشور باید قانون حاکم باشد و دولت خودش را مقید می‌داند که همه ظرفیتش را به کار گیرد تا صاحبان اندیشه و هنر کار کنند.


سید مصطفی هاشمی طبا

بودجه‌های دولت کفاف هزینه‌ وعده‌ها را نمی‌دهد

هاشمی طبا در پاسخ به این سؤال که اولویت احتمالی دولت شما در سیاست خارجی و حمایت از جبهه مقاومت و مقابله با تروریسم چه خواهد بود، اظهار کرد: طبیعی است که نگهداری شأن جمهوری اسلامی در همه دنیا از یکسو و ارتباطات حسنه و تعامل فی‌مابین دولت جمهوری اسلامی با دولت‌های دیگری که به رسمیت شناخته‌شده‌اند از سوی دیگر، در همه زمینه‌ها موردنظر است. هاشمی طبا گفت: البته آنچه گفتم بستگی به عملکرد و نگاه دولت‌های مقابل ما هم دارد؛ بنابراین تدبیر در زمان‌های مختلف و با دولت‌های مختلف باید متفاوت باشد. وزیر اسبق صنایع کشورمان بابیان اینکه می‌توان با برخی از همسایگان در عین حفظ عزت تعامل داشته باشیم، افزود: ما همواره در مقابل عناصری که از صهیونیسم و استکبار جهانی دستور می‌گیرند باید استقلال خود را داشته باشیم و در عین رعایت اخلاق، استقامت هم داشته باشیم. سیدمصطفی هاشمی طبا پیرامون مسئله سیاست خارجی در دولت احتمالی آینده خود، گفت: ما می‌توانیم ارتباطات خودمان را با همسایگان ارتقا دهیم و در این راستا اشتراکاتی همچون صادرات انرژی و دفاع ازآنچه داریم و دیگران هم به‌صورت مشترک از آن بهره‌برداری می‌کنند، می‌تواند موجب ارتقای روابط ما با همسایگان شود. وی بابیان اینکه برخی از دوستان مسائلی را مبنی بر حل همه مسائل و مشکلات موجود کشور با جسارتی بی‌نظیر مطرح می‌کنند، اظهار کرد: بودجه‌های دولت که از طریق مجلس تصویب می‌شود، کفاف هزینه‌ها و برخی از وعده‌های دوستان را نمی‌دهد. سید مصطفی هاشمی‌طبا نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم برنامه مناظره تلویزیونی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برنامه شما در خصوص مدیریت فضای مجازی و کاهش آثار تخریبی اخلاقی و اجتماعی آن چیست؟ اظهار داشت: فضای مجازی هم فرصت است و هم تهدید؛ وی ادامه داد: دولت باید فضای مجازی را به نحوی در کنترل داشته باشد؛ به‌طور مثال می‌تواند گوشی‌های کودکان را همچون برخی کشورهای دیگر که چنین کاری را انجام می‌دهند، در کنترل خود داشته باشند. هاشمی‌طبا افزود: راه دیگر کنترل دولت در فضای مجازی این است که کانال‌هایی که مشکل‌آفرین هستند که کنترل کنند و این موضوع هم هیچ مغایرتی با آزادی ندارد. یقین دارم استفاده مکرر از فضای مجازی، خود کاربران را به‌مرور خسته خواهد کرد.


محمدباقر قالیباف

می‌توانیم ۵ میلیون شغل ایجاد کنیم

محمدباقر قالیباف در پاسخ به سؤال مجری در خصوص برنامه‌اش برای رشد علمی کشور و ارتقای کیفیت آموزش در آموزش و پروش و آموزش عالی گفت: آموزش‌وپرورش می‌تواند مهم‌ترین وزارتخانه تأثیرگذار در کشور باشد اگر درست عمل کند آثار بسیاری دارید و اگر منفی عمل کند آثار بیشتری خواهد داشت در حقیقت ریشه مشکلات در مسئله آموزش‌وپرورش است. قالیباف گفت: از سوی قوه قضاییه در چند روز اخیر مطرح شد که چند تن پوشاک متعلق به فرزند یکی از وزرای آموزشی در یک ویلا پیدا شده، سؤال اینجاست در وزارت خانه آموزش‌وپرورش این واردات غیرقانونی انجام می‌شود؛ یا قانونی یا غیرقانونی ولی این واردات غیرضروری است. آن‌هم توسط وزیر آموزش‌وپرورش، آیا این باعث نگرانی مردم نمی‌شود؟ که رأس یکی از وزارتخانه‌ها آن‌هم آموزش‌وپرورش این کار را انجام دهد. چگونه بازنشستگان آموزش‌وپرورش و حق‌التدریسان اعتماد کنند؟ قالیباف در بخش دوم مناظره در پاسخ به اینکه برنامه عملی شما برای تقویت بعد پرورشی نظام آموزشی چیست تا جوانان بتوانند در ارتباط بین دانشگاه و صنعت از این امکان بهره‌مند شوند؟ گفت: صحبت‌های امروز نشان می‌دهد که دو تفکر وجود دارد که یکی معتقد است که ما نداریم، به نیروی انسانی اعتقاد ندارد و بیشتر به سرمایه خارجی اعتقاد دارد یا می‌گوید که نمی‌شود، که این به رویکردهای مدیریتی برمی‌گردد و یا می‌گوید نمی‌توانیم. کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: تفکری که باور دارد از منابع استفاده نکنیم، نمی‌شود و نداریم نشان می‌دهد که به شعار بسنده کرده است. این چهار سال برای شعار بس بود. وی ادامه داد: دولت مردم معتقد است به‌اندازه کافی منابع انسانی و مالی داریم، روش‌های جدید را با جوانان و تکنولوژی‌های موجود در اختیارداریم و می‌توانیم ۵ میلیون شغل ایجاد کنیم، سامانه ملی کار را ارتقاء داده و یارانه قشر محروم و کم‌درآمد را افزایش دهیم تا رونق اقتصادی در جامعه به وجود آید. قالیباف همچنین گفت: در دولت مردم بر این اعتقاد هستیم که اگر شفافیت هوشمندی وجود داشته باشد، فساد از بین می‌رود، هوشمندی از باب اینکه سیستم‌های هوشمند را برای اصلاح ساختارها به کار بگیریم، مردم بر اساس اصل ۸ قانون اساسی، بر مدیران نظارت کنند، بدانند رئیس دولت و وزرا کجا زندگی می‌کنند و اموالشان چیست.

حسن روحانی

ما وعده ندادیم، عمل کردیم

روحانی در پاسخ به این سؤال که وجه تمایز سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی از سبک زندگی غربی چیست و جنابعالی چه برنامه‌ای برای ترویج زندگی ایرانی ـ اسلامی، تحکیم خانواده و ارتقای فرهنگ عمومی جامعه دارید؟ گفت: ما باید بدانیم که چگونه می‌خواهیم با مردم رفتار کنیم؛ آیا می‌خواهیم مردم را در همه زمینه‌ها توانمندتر کنیم یا می‌خواهیم در زندگی مردم بیشتر مداخله کنیم. کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات وی ادامه داد: مسئله مهم این است که ما امروز چه می‌خواهیم بکنیم؟ می‌خواهیم به قبل از سال ۹۲ برگردیم یا راهی که ملت ایران در این دو سال و نیم ادامه داده، و به اهداف اساسی برسیم. روحانی اظهار داشت: آن‌هایی که رشد ۲۶ درصدی را به مردم وعده می‌دهند آیا شدنی است؟ آیا درآمد ملی را می‌توان در عرض چند سال دو برابر کرد؟ آیا این کار شدنی است؟ کجای دنیا ۲۶ درصد رشد داشته که ما بتوانیم ۲۶ درصد رشد داشته باشیم. چرا دقیق سخن نمی‌گویید. می‌گویند رکود است، سال ۹۱ رشد کشور در چه حدی بود؟ حالا که امروز رشد بالای ۸ درصد داریم، شعار رکود داده می‌شود. باید در بعضی بخش‌ها هنوز کار شود. وی افزود: ما وعده ندادیم، عمل کردیم. گزارش هم می‌دهیم. نمی‌گوییم می‌توانیم، انجام می‌دهیم و به مردم گزارش می‌دهیم. کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: آنچه امروز ملت در برابر آن قرارگرفته است دوراهی شعار و وعده و عمل و اجراست، دولت آمرانه و یا دولت مردم‌سالار که ملت باید انتخاب کنند. روحانی در پاسخ به سؤالی در خصوص راهکارهای دولت برای ترویج فرهنگ ساده زیستی و اینکه اگر رئیس‌جمهور شدید تا چه اندازه سطح زندگی اعضای کابینه شما در تراز اقشار متوسط جامعه خواهد بود، گفت: باید در مقام عمل مسئله ساده زیستی با قوانین و آیین‌نامه‌ها تنظیم شود وگرنه با شعار یک فردی یک لباس ساده می‌پوشد و می‌گوید ساده‌زیستم و بعد می‌بینیم بزرگ‌ترین فسادها از همان‌جا نشات می‌گیرد. وی ادامه داد: در سال‌های گذشته از مدعیان همین مطلب فسادهای بزرگی صورت گرفت. روحانی گفت: ما باید شبکه‌ای ایجاد کنیم که در این شبکه همه‌چیز شفاف باشد دولت آیین‌نامه‌هایی را نوشته و در حال اجرای آن است همه‌چیز اگر شفاف شود آن‌وقت اطمینان، اعتماد و ساده زیستی حاصل می‌شود.


سید مصطفی میرسلیم

انتقادپذیری دولت یازدهم کم بود

میرسلیم در پاسخ به سؤالی مجری در خصوص اینکه با توجه به‌ضرورت حفظ وحدت ملی چه نوع تعاملی با احزاب و مخالفان خود در دولتتان خواهید داشت گفت: همه دولت‌ها بعد از انقلاب برای خدمت کردن به کشور تلاش و در حد توان خود موفقیت‌هایی را به دست آوردند. نامزدهایی هم که امروز اینجا تشریف دارند هرکدام در چهارچوب مسئولیت‌هایشان موفقیت‌هایی داشته‌اند. نامزد انتخابات افزود: در خصوص پذیرش انتقاد دیگران باید گفت هیچ کشوری نمی‌تواند پیشرفت کند مگر انتقاد احزاب، تشکل‌ها و دانشمندان را بپذیرد که این انتقادپذیری در دولت یازدهم بسیار کم بود و نمونه‌اش صحبت‌هایی است که در مقابله با مخالفان گفت شد مانند صفت‌های غیرانسانی، تخریب‌گر، به جهنم، ترسو، عصر حجری، متوهم، هوچی باز، بی شناسنامه، کم‌سواد! با این اوصاف منتقد دیگر جرئت نمی‌کند جلو بیاید، باید شرایطی به وجود بیاید که راه انتقاد باز شود. میرسلیم ادامه داد: من بارها به آقای روحانی و جهانگیری مسائلی را گوشزد کردم اما آن‌ها به این مسائل توجه نکردند تنها در زمان دولت آقای خاتمی پیشنهادهای علمی از طرف دانشگاه امیرکبیر ارائه شد که ایشان پذیرفت و این تنها باری بود که انتقادات پذیرفته و به‌صورت علمی با آن برخورد شد.

میرسلیم در بخش دوم مناظره در پاسخ به این سؤال که سیاست و رویکرد شما در ایجاد هماهنگی میان قوا چیست و در صورت بروز اختلاف چقدر خود را ملتزم به قانون می‌دانید؟، گفت: اهمیت قوه مجریه بسیار زیاد است و قابل‌مقایسه با سایر قوا در خصوص مسائل اجرایی نیست. قوه مجریه باید در درجه اول اجراکننده قانون باشد و اگر ایرادی از طرف قوه مقننه گرفته شد باید سریعاً آن ایراد برطرف شود. این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: سرمنشأ اصلی جرائم در قوه مجریه است، اگر همه وزرا در رأس آن رئیس‌جمهور تدبیری برای مقابله با جرائم داشته باشند باید با همکاری قوه قضاییه نسبت به پیشگیری آن اقدام کنند تا شاهد گسترش فساد نباشیم.



سید ابراهیم رئیسی

فرهنگیان در دولت کار و کرامت در اولویت هستند

رئیسی در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر سیاست‌های وی در اجرای برجام گفت: برجام توافقی است که بر اساس مذاکرات و بر اساس آنچه دولت طی فرآیندی پر اشکال به آن رسیده به‌عنوان یک سند ملی مطرح است و از جانب ما و طرف مقابل هر دو مکلف به رعایت آن هستند. وی ادامه داد: آنچه در اصل مذاکرات و این سند مورد اشکال است این است که در حین مذاکرات مطالبی مطرح شد مانند این‌که خزانه خالی است و این‌یک پیام بد از طرف جمهوری اسلامی برای طرف مقابل است رئیسی بابیان اینکه در حین مذاکرات گفته شد اگر برجام نباشد طرف مقابل به تأسیسات ما حمله می‌کند اظهار داشت: این‌ها نکات بدی از طرف مسئولین دولت به‌طرف مقابل بود و در زمان اجرا نیز ما در اجرای برجام پیش‌قدم شدیم و به‌صورت تام کلیه اقدامات را بدون تضمین از جانب طرف مقابل اجرا کردیم. نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به دوران پسا برجام و تأثیرات آن در داخل گفت: آقای روحانی قول داد زمانی که توافق اجرا شود تحریم‌ها لغو می‌شود اما در سفره مردم هیچ اتفاقی نیفتاد و امروز این سؤال مطرح است که آیا این توافق تأثیری در زندگی و کسب‌وکار مردم داشته است؟ رئیسی در بخش دوم مناظره در پاسخ به سؤال مجری برنامه در خصوص ارتقا شأن و منزلت فرهنگیان و معلمان گفت: احترام با بخشنامه و سخنرانی در هفته معلم ایجاد نمی‌شود و درشان معلم نیست که در مشاغل دیگری برای رفع مشکلاتش اشتغال داشته باشد. رئیسی در خصوص برنامه‌های دولت کار و کرامت برای ارتقاء منزلت فرهنگیان اظهار داشت: بابیان اینکه فرهنگیان در دولت کار و کرامت در اولویت هستند، افزود: فرهنگیان باید در اقصی نقاط کشور موردتوجه جدی به‌صورت عملی و نه شعاری قرار گیرند. رئیسی در پایان اظهار داشت: نقش دادن به معلمان در آموزش‌وپرورش و امور فرهنگی یکی از مصادیق منزلت بخشیدن به فرهنگیان است و از نظرات آن‌ها در برنامه‌های درسی، عدالت آموزشی و استانداردسازی آموزش کشور باید استفاده شود.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار