روزنامه اسرائیلی: باید برای محمد بن سلمان آرزوی موفقیت کنیم
روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» در تحلیلی ضمن تمجید از اظهارات ولیعهد سعودی در مصاحبه با یک نشریه آمریکا نوشت که «باید برای محمد بن سلمان آرزوی موفقیت کرد.»
روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» در تحلیلی ضمن تمجید از اظهارات ولیعهد سعودی در مصاحبه با یک نشریه آمریکا نوشت که «باید برای محمد بن سلمان آرزوی موفقیت کرد.»
به گزارش تسنیم، روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» در گزارشی به قلم «زوی بارئل» با اشاره به مصاحبه ولیعهد سعودی با «آتلانتیک» نوشت: هیجان زیاد از اظهارات شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی قابل فهم است. بیش از یک قرن پس از اعلامیه بالفور، همانند بیانیه وزیر خارجه انگلیس در 1917، سرانجام یک عضو ارشد خاندان سعودی برای یهودیان، حق داشتن یک دولت را قائل شده است. او در مصاحبه خود با جفری گلدبرگ نشریه آتلانتیک گفته است که هم «فلسطینیها و اسرائیلیها حق دارند که برای خود سرزمین داشته باشند.
روزنامه اسرائیلی ضمن تمجید از مواضع محمد بن سلمان در قبال ایران، می نویسد که «سوالی که مطرح می شود مربوط به ارزش منفعت سعودی-اسرائیلی در قبال ایران است. اینکه آیا این منافع منجر به موافقت اسرائیل با ایجاد برنامه هستهای عربستان خواهد شد؟ آیا اسرائیل کنگره آمریکا را تشویق به تایید فروش فناوری هستهای صلح آمیز به عربستان خواهد کرد یا اینکه مانع انجام معامله رآکتور هستهای بین واشنگتن و ریاض خواهد بود؟
این نویسنده اسرائیلی در ادامه با اشاره به مشکلات عربستان نظیر کسری بودجه به واسطه هزینههای جنگ یمن و کاهش قیمت نفت نوشت که «ما باید برای او آرزوی موفقیت کنیم، چونکه عربستان هنوز وزن قابل توجهی را در شکل دهی سیاستهای غربی در خاورمیانه دارد، و در صورت لزوم، عربستان می تواند با برخی کشورهای عربی و غربی «مچاندازی» کند. اما هر کسی که اظهارات محمد بن سلمان را نشانهای برای این می داند که به زودی پرچم اسرائیل در ریاض برافراشته خواهد شد، باید این موضوع را بررسی کند که آیا عربستان واقعا در اسرائیل شریکی دارد یا نه.
نشریه آتلانتیک آمریکا اخیرا مصاحبه مفصلی را با ولیعهد سعودی انجام داده است.
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه «رای الیوم» در گزارشی با اشاره به این مصاحبه نوشت: « برای اولین بار از زمان آغاز درگیری عربی- اسرائیلی بن سلمان اظهار داشت به حق یهودیان در داشتن سرزمین در بخشی از خاک اجداد خود ایمان دارد، تا جایی که "دنیس راس" که در چند دولت آمریکا مسئول پرونده درگیری عربی- اسرائیلی بوده است ، گفت این اولین بار است که حقوق تاریخی یهودیان به رسمیت شناخته می شود، زیرا رهبران میانه رو عرب قبلا از اسرائیل به عنوان یک وضعیت انجام شده یاد می کردند و به هیچ وجه "خط قرمز" را نقض نکردند.»
وی افزود: «بن سلمان در طول مصاحبه و در حاشیه آن حتی یک کلمه ناشایست در مورد اسرائیل به زبان نیاورد بلکه با گفتن اینکه اقتصادی بزرگتر از حجم و اندازه خود دارد، آن را به طور غیرمستقیم ستود... ولیعهد سعودی در طول این مصاحبه طولانی (20 صفحه ای ) حتی یک بار کلمه "کشور فلسطین " را به زبان نیاورد و به قدس اشغالی به عنوان پایتخت آن اشاره نکرد و فقط به این نکته اکتفا کرد که به حق فلسطینی ها و اسرائیلی ها در برخورداری از سرزمین خاص خود ایمان دارد... بن سلمان فقط برای آینده مسجد الاقصی در قدس و حق ملت فلسطین ابراز نگرانی کرد بدون اینکه این حق را مشخص کند و این موضوع را درچارچوبی کلی رها و تاکید کرد هیچ مخالفت مذهبی با هیچ مذهب دیگری و به عبارت دقیق تر با یهودیت و مسیحیت ندارد.»