از فروشندگان کاغذ میخواهیم به سود کمتر قناعت کنند
غلامرضا شجاع تاکید کرد: مطمئنا اگر تعزیرات وارد شود برخی واردکنندگان کاغذ ضرر خواهند کرد. اسناد نشان میدهد که آنها ارز ۳۸۰۰ تومانی گرفتهاند نه ارز ۴۲۰۰ تومانی.
غلامرضا شجاع تاکید کرد: مطمئنا اگر تعزیرات وارد شود برخی واردکنندگان کاغذ ضرر خواهند کرد. اسناد نشان میدهد که آنها ارز ۳۸۰۰ تومانی گرفتهاند نه ارز ۴۲۰۰ تومانی.
غلامرضا شجاع (نماینده اتحادیههای چاپ سراسر کشور در حوزه کاغذ؛ به جز تهران) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره آخرین وضعیت ارزی کاغذ گفت: به عنوان نماینده مصرفکنندگان کاغذ کشور تقاضای یک جلسه اضطراری ازسوی آقای سینکی (معاون اقتصاد و تجارت وزارت صنعت؛ معدن و تجارت) کردهام و رونوشت را به وزیر ارشاد هم نوشتم. احتمالا جلسه بحران کاغذ روز شنبه یا یکشنبه هفته آینده در دفتر معاونت اقتصاد و تجارت این وزارتخانه برگزار میشود. نامهای هم به رئیس اتاق اصناف ایران زدم و ایشان هم نامهای که به آقای شریعتمداری زدند و نگرانی ما را به این وزاتخانه منعکس کردهاند.
او تاکید کرد: کاغذ در بازار به قیمت واقعی عرضه نمیشود و از نظر ما این گرانی غیرمنطقیست. همه آقایان ارز ۳۸۰۰ تومانی گرفتهاند و با توجه به اینکه قیمت کاغذ برای آنها ۱۰۸ هزار تومان است، سودی که گرفته میشود مصفانه نیست. در آخرین جلسه کارگروه پایش و تنظیم بازار کاغذ یکی از آقایان پیشنهاد کرد که با توجه به وضعیت بحرانی اتقصاد کشور و مشکل ارز و ... حاضریم فقط با ۳درصد سود کار کنیم. برخی از آقایان ازجمله رئیس انجمن واردکنندگان با این قضیه مخالف کردند و میگفت سود ناچیزی است. پاسخ ما این است خوب قبلا به هرحال فعالیت اقتصادی خوبی داشتهاید و سود کردهاید، الان اجازه بدهید این بحران تمام شود. واقعا اگر عدهای کاغذ دارند و نمیفروشند اصلا کار درستی نمیکنند. ما هم قصد نداریم با واکنش و موضعگیری این وضعیت را بیشتر به آشوب بکشانیم و حتی حاضر نشدیم نام بنگاههایی که به نوعی کاغذ در اختیار دارند ولی نمیفروشند را اعلام کنم و دلمان میخواهد تا جایی که میشود تعزیرات به گونهای وارد ماجرا نشود که کار بدتر گره بخورد.
شجاع ادامه داد: به عنوان نماینده تشکلهای صنعت چاپ استانها به جز تهران و مصرفکنندگان کاغذ از تمامی فعالان حوزه کاغذ میخواهم تا در این بحران در کنار مردم و فرهنگ کشور باشند. موضوع برای آموزش و فرهنگ ما حیاتیست و تمنا دارم با یک عقلانیتی سریعا تصمیم بگیرند و کاغذ را با حدالاقل سود به دست مصرفکننده برسانند. در حال حاضر علاوه بر اینکه اینها حداکثر سود را لحاظ کردهاند خیلی گرانتر هم کاغذ را میفروشند یا اصلا نمیفروشند. از واردکنندگان بزرگ و باسابقه کاغذ که میدانم افرادی متعهد و مسئول هستند درخواست دارم به سرعت این موضوع را جمع کنند و کاغذها را باد قیمت منصفانه به بازار ارائه بدهند.
این فعال صنعت چاپ درباره ورود تعزیرات به مسئله عدم عرضه کاغذ یا گرانفروشی این کالا نیز متذکر شد: مطمئنا اگر تعزیرات وارد شود ضرر خواهند کرد و اسناد نشان میدهد که تمامشان ارز ۳۸۰۰ تومان گرفتهاند نه ارز ۴۲۰۰ تومان و فقط عدهای کاغذ بالکی آوردهاند با ارز ۴۲۰۰ که همین تفاوت ۵۰۰-۴۰۰ تومانی هم قرار شده توسط معاونت ارزی بانک مرکزی به آنها عودت داده شود. به هرحال کاری نکنند که با تعزیرات و با قهر با آنها برخورد شود چون هم خودشان ضرر میکنند و هم موجب نگرانیهایی میشوند و احتمالا عدهای هم اقدام به واردات کاغذ نکنند و در آینده با کمبود کاغذ مواجه شویم. بهتر است این دوستان به سود کم قانع شوند و کاغذ وارد کنند و از آن طرف دولت هم در ارتباط با کالاهای اساسی واقعا همانطوری که گروهبندی شده و کاغذ هم ردیف غذا و دارو لحاظ شده، ارز تخصیص دهد.
او در پایان گفت: زینک چاپ افست هم با توجه به اینکه در کشور تولید نداریم نیاز به چنین حمایتی داریم. در حال حاضر حتی ارز ۴۲۰۰ تومانی هم به زینک تخصیص نمیدهند و این کالا هم باید در گروه کاغذ قرار بگیرد چراکه از نظر اهمیت استراتژیک هیچ تفاوتی با خود کاغذ ندارد. اگر کاغذ باشد زینک نباشد اصلا چیزی چاپ نمیشود. ۸۵ درصد تمام کارهای چاپی نیازمند زینک افست هستند و امروز شاهد افزایش ۲۰ درصدی قیمت این کالای اولیه برای صنعت چاپ هستیم. نامهای به وزیر ارشاد و وزیر صنعت نوشتهام و مجدد هم تمنا دارم دولت زینک را هم در گروه یک تخصیص ارز قرار دهد چراکه اصلا در کشور تولید نداریم و صد در صد وابسته به واردات هستیم.