رونمایی از تندیس برنزی تختی در خط یک مترو

از تندیس برنزی غلامرضا تختی- پهلوان اسطوره‌ای، کشتی‌گیر و ورزشکار معاصر، در ایستگاهی که به نام همین پهلوان در خط یک مترو اصفهان قرار دارد رونمایی شد.

از تندیس برنزی غلامرضا تختی- پهلوان اسطوره‌ای، کشتی‌گیر و ورزشکار معاصر، در ایستگاهی که به نام همین پهلوان در خط یک مترو اصفهان قرار دارد رونمایی شد.
به گزارش ایسنا، عصر امروز (یکشنبه) در رویدادی ارزشمند از تندیس برنزی یکی از پهلوانان اسطوره‌ای و ورزشکاران معاصر ایران زمین در ایستگاهی که به نام همین کشتی‌گیر در خط یک مترو اصفهان قرار داشت، توسط شهردار و جمعی از پیشکسوتان ورزش‌های باستانی این کلانشهر رونمایی شد.
در این آیین، تندیس برنزی جهان‌پهلوان تختی، که توسط مرتضی نعمت‌اللهی و مرتضی بصراوی، دو استاد برجسته مجسمه‌سازی ایران طراحی و ساخته شده بود در معرض نمایش عموم قرار گرفت.
این تندیس را شهرداری اصفهان به این دو مجسمه‌ساز سفارش داده است. مرتضی نعمت‌اللهی خالق اثر ماندگار کاوه آهنگر است که مدتی پیش بعد از بیش از یک دهه مناقشه و انتظار به همت شورای پنجم اسلامی این کلانشهر دوباره در دروازه شیراز اصفهان نصب شد.
در این آیین که به نوای باستانی و ضرب زورخانه‌ای مزین بود گروهی از نوجوانان ورزشکار نیز به هنرنمایی ورزش‌های باستانی پرداختند. همچنین یکی از هم‌تمرین‌های غلامرضا تختی دقایقی را از خاطرات خود با این پهلوان گفت.
قدرت‌الله نوروزی- شهردار اصفهان در این آیین گفت: تختی کسی است که برای همیشه در تاریخ ورزشکاران، الگوی اخلاقی و معلم بزرگی است و می‌توانیم با معیار قرار دادن رفتار او در همه حال و حتی موقع جنگیدن در میدان کشتی، جامعه ورزشی را به جایی هدایت کرد که نیاز امروز جامعه است.
وی ادامه داد: تختی معلمی بود که هم در راستای نیازهای جامعه بشری تلاش می‌کرد و هم در موقع نبرد از هیچ معیار انسانی عدول نمی‌کرد که حقیقت ورزش همین است. امروز که دوسال مانده به ٩٠ سالگی تولد این پهلوان، می‌بینیم که هنوز پهلوانان به او اقتدا می‌کنند.
شهردار اصفهان افزود: هنوز جامعه ورزشی باید مسیرهایی را طی کند تا از این نوع چهره‌ها بر جای بگذارد. همه باید با الگو قرار دادن چنین مردانی به غنی‌سازی رفتارهای انسانی خود همت بگماریم.
نوروزی با اشاره به نمایش بخشی از آثار تاریخی در ایستگاه تختی که در همین ایستگاه کشف شده‌اند گفت: سپاس از کسانی که با کشف آثار تاریخی سلجوقی و ایلخانی موجب شدند امروز آنها را اینجا ببینیم. سیاست ما در خط دو به گونه‌ای است که در خطی حرکت نکنیم که اثار این سرزمین را از بین ببرد.
وی ادامه داد: کسانی که این تندیس را امروز در این محل نصب می‌کنند پاسدار و حافظان آثار تاریخی ما هستند که باید از آنها تشکر کنیم. در کنار چنین تندیسی باید همه آرزو کنیم جوانان ورزشکار ما که امروز در جاکارتا مبارزه می‌کنند موفقیت‌های خوبی به دست بیاورند.
شهردار اصفهان افزود: جامعه امروز بیش از هر چیز به شور و نشاط نیازمند است. فسردگی؛ غم و اندوهی اگر زدوده نشود آفت برزگی است. شهرداری اصفهان هر صبح و شب در حال اجرای برنامه‌هایی است که می‌تواند بخشی از این شورآفرینی را موجب شود.
وی تاکید کرد: امیدواریم از ابتدای مهر ۱۰۰ هزار مسافر به وسیله این مترو رفت و امد کنند. این خط ۱۵۰ هزار نفر در روز ظرفیت دارد و‌حیف است این ابزار فارغ از الودگی وسیله حمل‌ونقل مردم این شهر نباشد تا آلودگی‌ها را از بین برده و ترافیک را کاهش دهد.
اصفهان موزه بدون دیوار است
همچنین علیرضا جعفری‌زند- باستان‌شناس در این آیین اظهار کرد: اصفهان موزه بدون دیوار است. همه چیز در اصفهان باید ویژه باشد و امروز شاهد هستیم برعکس ۴۰ سال گذشته که در رابطه با آثار فرهنگی با شهرداری مشکل داشتیم امروز خود شهرداری اصفهان در کنار ما حافظ میراث این شهر است.
وی ادامه داد: هرکجا کاوشی انجام می شود آثاری به دست می آید که اصفهان را بیشتر از پیش به ما معرفی می کند. امروز آثاری که بخشی از تاریخ گمشده اصفهان است و به صورت اتفاقی در عملیات مترو اصفهان به دست آمده است در معرض نمایش قرار خواهد گرفت.
این باستان‌شناس افزود: این آثار متعلق به قرن چهارم هجری است و از امروز در ایستگاه مترو تختی به نمایش گذاشته می‌شود. در هر گوشه از اصفهان بخشی از تاریخ این شهر نهفته است و برای مثال در تپه اشرف، اصفهان در دوران هخامنشی نشان داده می‌شود که نشان می‌دهد اصفهان همانطور که می دانیم بسیار کهن است.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار