اجرای تئاتر ریکاوری در فرشچیان
تئاتر "ریکاوری" به نویسندگی امیر صفایی پور، با طراحی و کارگردانی اسماعیل موحدی، از 13 تا 26 دیماه هر شب رأس ساعت 19 در تماشاخانه اصفهان روی صحنه میرود.
تئاتر "ریکاوری" به نویسندگی امیر صفایی پور، با طراحی و کارگردانی اسماعیل موحدی، از 13 تا 26 دیماه هر شب رأس ساعت 19 در تماشاخانه اصفهان روی صحنه میرود.
اسماعیل موحدی در گفتوگو با ایسنا پیرامون موضوع تئاتر "ریکاوری" اظهار کرد: متن این تئاتر بر اساس نمایشنامه "منهای دو" اثری از ساموئل بنشتریت، توسط امیر صفایی پور نوشتهشده و داستان آن درباره دو پیرمرد است که در بیمارستان به آنها خبر میدهند یکی از آنها یک هفته و دیگری دو هفته بیشتر زنده نیست.
وی افزود: پیرمردها تصمیم میگیرند از بیمارستان فرار کنند و برای آخرین بار به مکانی که خاطرههای گذشته را برایشان تداعی میکنند بازگردند. در همین حین با زنی باردار برخورد میکنند که در شهر غریب است و از آنها خواهش میکند که شوهرش را نزد او برگردانند.
کارگردان تئاتر "ریکاوری" این اثر را تجربهای جدید در پرونده کاری خود معرفی کرد و گفت: مخاطبان این تئاتر با یک کمدی اصفهانی مواجهاند؛ به این معنی که هم شخصیتها اصفهانی هستند و هم مکان رخ دادن ماجراها در بستر این شهر است.
او ادامه داد: معتقدم که ما باید با کارهایمان حرف بزنیم، پس اگر با اجرای تئاترهای لوده که به فرهنگ این شهر آسیب میزند مخالفم، اجرایی را روی صحنه میبرم که کمدی را درست و در جای خود بکار ببرد. بازخوردهایی که از مخاطبان این تئاتر خواهم گرفت نیز مرا در ادامه یا توقف حرکت در این مسیر، راهنمایی خواهد کرد.
موحدی، که با تئاتر "دام" در بخش تئاتر ایران (دو) سی و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر حضور دارد، "دام" را التقاطی از شیوههای مختلف اجرای تئاتر دانست و گفت: اشتغال به امر تدریس رشته تئاتر در دانشگاه فرهنگ و هنر اصفهان موجب شده تئاترهایی که اجرا میکنم ما به ازای بیرونی آن سبکهایی باشد که به دانشجویان آموزش میدهم و تئاتر "دام" ازجمله کارهایی بود که به سمت فرم گرایی میل داشت. این مدرس تئاتر با اشاره به کمبود سالن تئاتر در شهر اظهار کرد: مسئولان فرهنگی شهر وظیفهدارند مکان مناسبی را برای اجرای تئاتر فراهم کنند تا فارغالتحصیلان این رشته بتوانند گروه تشکیل بدهند و وارد فضای حرفهای این کار شوند. با توجه به اینکه در محدوده ملک شهر و خانه اصفهان نیز سالن مناسبی برای اجرای تئاتر وجود ندارد من طرحی را به دانشگاه فرهنگ و هنر ارائه دادهام تا با هزینهای کم بتوانند در محوطه این دانشگاه محلی را برای اجرای تئاترهای دانشجویی ایجاد کنند.
موحدی، فقدان درجهبندی سالنهای تئاتر فعال در شهر را نیز یادآور شد و اظهار کرد: این درست نیست که من بعد از 30 سال کار تئاتر و دیگری پس از 50 سال، همزمان با یک دانشجوی تئاتر در پی اجرا در سالنی مشخص باشیم. اگر سالنهای ما اختصاصی شود و تئاتر کودک، دانشجویی، حرفهای و ... هر کدام محل مشخصی برای اجرا داشته باشند، مخاطب تئاتر نیز برای انتخاب، دچار آشفتگی نمیشود. تالار هنر در سالهای اخیر به این سمتوسو رفته و امید است که با همت مسئولان امر، دیگر سالنهای موجود نیز به سمت کانالیزه شدن بروند.