برای جلوگیری از برداشت‌های بی‌رویه

چاه‌های شهرداری دستگرد مجهز به کنتور شده‌اند

  فرونشست پدیده‌ای است که در سال‌های اخیر به‌خاطر برداشت‌های بی‌رویه، عدم جریان دائمی زاینده‌رود، خشکسالی و بارش‌های کم به چالش‌های اساسی استان اصفهان بدل گشته است. شهر دستگرد و دشت برخوار هم از فرونشست در امان نبوده و هر ساله بر عمق آن افزوده می‌شود.

چاه‌های شهرداری دستگرد مجهز به کنتور شده‌اند

فرونشست پدیده‌ای است که در سال‌های اخیر به‌خاطر برداشت‌های بی‌رویه، عدم جریان دائمی زاینده‌رود، خشکسالی و بارش‌های کم به چالش‌های اساسی استان اصفهان بدل گشته است. شهر دستگرد و دشت برخوار هم از فرونشست در امان نبوده و هر ساله بر عمق آن افزوده می‌شود.

شهردار دستگرد از کنتوردار کردن چاه‌های شهرداری برای کنترل برداشت‌ها در سطح شهر خبر داد و گفت: متأسفانه فرونشست آسیب زیادی به برخی اماکن و زمین‌های شهر زده است. به طور مثال ساختمان قبلی بهداری دستگرد به‌خاطر فرونشست تخلیه شد و مجبور شدیم برای حفظ جان شهروندان، بهداری را به‌جای دیگری منتقل کنیم.

اصغر رحیمی در جواب سؤال خبرنگار اصفهان امروز گفت: در سال‌های گذشته تفکیک خاصی بین زمین‌های کشاورزی و باغات انجام نشده است و همین امر باعث ساخته‌شدن باغ‌های زیادی در سطح شهر شده است که برداشت‌های بی‌رویه و غیرقانونی از آبخوان در آنها انجام می‌شود که باید دستگاه‌های مسئول به این مسئله ورود کنند و جلوی این برداشت‌ها گرفته شود تا بیش از این به سفره‌های زیرزمینی صدمه وارد نشود و فرونشست در دشت برخوار گسترش نیابد.

رحیمی به‌ پیش‌بینی محل‌های ذخیره آب‌های سطحی و دفع این آب‌ها در سطح شهر اشاره کرد و گفت: برای کمک به آبخوان مطالعاتی صورت‌گرفته که در دو جلد تهیه شده و در شهرداری موجود است و برای دفع آب‌های سطحی و روان آب‌ها در سطح شهر محل‌هایی پیش‌بینی‌شده است تا آب حاصل از باران در این محل‌ها ذخیره و بعد به سمت سفره‌های زیرزمینی هدایت شود.

8 مترمربع سرانه فضای سبز به‌ازای هر شهروند

شهردار دستگرد با بیان اینکه سرانه فضای سبز تا سال گذشته یک مترمربع برای هر شهروند بود افزود: استاندارد فضای سبز پنج تا ۶ مترمربع برای هر شهروند است که در اواخر سال گذشته و اوایل امسال با اضافه‌شدن باغ بانوان، این سرانه به‌ازای هر شهروند، به هشت مترمربع رسید.

اصغر رحیمی اظهار کرد: باغ بانوان دستگرد با ۲۳ هزار مترمربع مساحت از جمله بهترین مجموعه‌های اختصاصی بانوان در استان اصفهان و کشور است.

او افزود: این باغ فضایی دلنشین، آرام و مفرح برای بانوان ایجاد کرده که به همین دلیل ظرفیت رزرو آن تا پایان اردیبهشت و نیمه خردادماه امسال تکمیل شده است.

رحیمی اذعان کرد: تعداد پاتوق‌ها و پارک‌های محله‌ای تا سال گذشته سه مورد بود و در سال جاری سه پارک و پاتوق دیگر در دستور کار اقدام و احداث قرار گرفت.

رحیمی به ساخت مجتمع چندمنظوره شهر دستگرد اشاره کرد و گفت: این مجموعه بزرگ در صورت پرداخت مطالبات و دیون دستگاه‌های دولتی به شهرداری، تا دو ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

او تهیه بانک املاک شهر را از دیگر اقدامات دوره جدید شهرداری و شورای شهر دستگرد عنوان کرد و درباره مسکن ملی نیز گفت: هیچ زمینی برای اختصاص به مسکن ملی در این شهر وجود ندارد و تنها در صورتی می‌توان اقدام به اجرای این طرح کرد که دولت زمین موردنیاز را از افراد صاحب زمین خریداری کند.

شهردار دستگرد خاطرنشان کرد: شهرداری این شهر ۱۷۰ میلیارد ریال از دولت و نهادهای وابسته به آن طلب دارد و درصورتی‌که این مبلغ به شهرداری پرداخت شود، شمار زیادی از طرح‌های عمرانی و خدماتی شهری اجرایی خواهد شد.

دستگرد خطه کشاورزان صیفی‌کار

شهردار دستگرد با اشاره به آخرین آمار نفوس و مسکن در سال ۹۵ گفت: شهر دستگرد بیش از ۱۷ هزار جمعیت دارد و این شهر خطه کشاورزان صیفی‌کار و مهاجر است که تعدادی از آنها در دیگر کشورها مشغول کشت و کار و توسعه کشاورزی و زراعت هستند.

او خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۰، ۲۰۰ میلیارد ریال بودجه شهرداری بوده و همان سال با وجود بدهی سنگین نقدی و ملکی، این بودجه با تحقق ۱۵۰ درصدی همراه بود. همچنین در سال گذشته بودجه روی ۳۰۰ میلیارد ریال بسته شد که به میزان ۵۵۰ میلیارد ریال محقق شد.

تصویب طرح تفصیلی شهر دستگرد

رحیمی با اشاره به اینکه بودجه امسال مصوب شورای اسلامی شهر دستگرد ۵۰۰ میلیارد ریال بوده است، افزود: طی سال جاری هم‌زمان با اجرای طرح‌های کوچک و خرد، برای اجرای پروژه‌های اصلی و کلان نیز اقدام شده است.

او اظهار کرد: طی یک سال و نیم گذشته طرح‌هایی باسابقه رکود و سکون ۴۰ساله به بهره‌برداری و اجرا رسیده که سابقه نداشته است. آسفالت و روکش شماری از معابر جزو همین طرح‌های چندین ساله بوده و در همین مدت خیابان‌ها و معابر شهر آسفالت و لکه‌گیری شده است.شهردار دستگرد برخوار با بیان اینکه سال گذشته طرح تفصیلی این شهر به تصویب رسیده است، ادامه داد: تصویب این طرح اقدام بسیار مهمی در پیشبرد اهداف میان‌مدت و بلندمدت شهرداری است.

او ساخت پل صنایع غذایی دستگرد را از جمله اقدامات یک سال گذشته برشمرد و افزود: این سازه با هزینه ۳۰ میلیاردریالی احداث شد و علاوه بر دسترسی عمومی، دسترسی مردم شهر «سین» به دستگرد با احداث این پل تسهیل شد.

رحیمی در ادامه به لکه‌گیری ۳۵ هزار مترمربع از معابر و خیابان‌های شهر دستگرد اشاره کرد و گفت: روکش آسفالت ۷۰ هزار مترمربع از خیابان‌ها و معابر تا نیمه اسفندماه سال گذشته انجام شد. همچنین مشکل ورودی شهر و بلوار مدافعان حرم در این مدت حل‌وفصل شده و عملیات اجرای این طرح نیز در دست اقدام است. او یکی دیگر از اقدامات شهرداری دستگرد را نصب نیروگاه خورشیدی در پشت‌بام این سازمان اعلام کرد و گفت: با این اقدام، برق به میزان ۲۵ کیلووات تأمین شده و بخشی از آن در اختیار امور برق منطقه قرار گرفته است.

شهردار دستگرد همچنین با اشاره به خرید ۱۱ دستگاه ماشین‌آلات موردنیاز شهرداری طی یک سال و نیم اخیر اظهار کرد: هفت‌دستگاه از این تعداد در اختیار واحد خدمات شهری است، اما مابقی که شامل سه دستگاه اتوبوس و یک دستگاه ون بوده، هنوز از طرف شرکت ایران‌خودرو تحویل شهرداری نشده است.

او احداث و توسعه پارکینگ خودروهای سنگین را اقدام دیگر این مجموعه برشمرد و گفت: هم اکنون این پارکینگ به تعداد ۲۰۰ کامیون ظرفیت دارد و در آینده نزدیک طرح توسعه آن اجرا خواهد شد.

رحیمی سپس به تملک «خانه تاریخی حیدریان» دستگرد در سال‌های گذشته اشاره کرد و افزود: مرمت این بنای تاریخی تا ۸۰ درصد پیشرفت کار داشت، اما رها شده بود تا اینکه در این دوره از شورای شهر، تکمیل شد و آماده بهره‌برداری به‌عنوان موزه مردم‌شناسی است.

او خاطرنشان کرد: حمام قدیمی دستگرد متعلق به دوره قاجار نیز به همت شهرداری، راه و شهرسازی و میراث‌فرهنگی و گردشگری مرمت و بازسازی شد تا به‌عنوان حمام سنتی مورداستفاده واقع شود، اما با عمل‌نکردن میراث‌فرهنگی در پرداخت سهم خود، طرح نیمه‌تمام مانده است.

زمین‌های دستگرد فاقد سند مالکیت هستند

حسن ملایی دستجردی، رئیس شورای اسلامی شهر دستگرد در این جلسه گفت: اولویت‌هایی برای شهر در این دوره در نظر گرفته شد که در انتخاب شهردار هم بر این اولویت‌ها تأکید شد و تابه‌حال هم مجموعه شهرداری و مدیران شهر با برنامه‌ریزی در صدد انجام آنها برآمدند و اگر طرح تفصیلی شهر که با پیگیری‌ها و جلسات متعدد تکمیل و تصویب شده است توسط شورای‌عالی به شهرداری ابلاغ شود بسیاری از مشکلات و موانع موجود حل خواهد شد.

رئیس شورای شهر دستگرد با اشاره به اینکه ۲۰۰ نفر در طرح اقدام ملی مسکن متقاضی بودند گفت: در سال‌های گذشته برای مسکن مهر با مشکل زمین‌های فاقد سند مواجه شدیم. زمین‌های دستگرد فاقد سند مالکیت هستند و بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی هم زیر بار این مسئله نرفتند و عملاً مسکن مهر دستگرد به جایی نرسید. برای طرح اقدام ملی مسکن هم به دلیل نبود یک متر زمین هیچ‌کدام از متقاضیان نتوانستند کاری از پیش ببرند که امیدواریم با تصویب طرح تفصیلی شهر این مشکل نیز حل شود.

ارسال نظر