طرز تهیه آش جو به 5 روش خوشمزه با فیلم

آش یکی از سنتی‌ترین غذای ایرانی هست که در ادامه طرز تهیه آش جو با گوشت، گندم، جوپرک، اصفهانی و مجلسی را به صورت مرحله به مرحله همراه با فیلم آموزش می دهیم.

طرز تهیه آش جو به 5 روش خوشمزه با فیلم

 آش جو یکی از سنتی ترین غذاهای ایرانی است که در شهر های مختلف با روش ها و طعم های مختلف تهیه می شود که در ادامه این مطلب طرز تهیه آش جو به 5 روش خوشمزه به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.

آش جو (1)

 آش جو

مواد لازم برای تهیه آش جو
جو پوست کنده

 1 پیمانه

بلغور گندم یا گندم پوست کنده  1/4 پیمانه
پیاز بزرگ  1 عدد
عدس ½ پیمانه
نخود  ½ پیمانه
لوبیا چیتی ½ پیمانه
نعنا  3 قاشق غذاخوری
سبزی آش  500 گرم
آب قلم یا استاک گوشت

 به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه  به میزان لازم
روغن سرخ کردنی  به میزان لازم

آش جو (2)

طرز تهیه آش جو و گندم

  1. برای تهیه آش جو و گندم، ابتدا باید گندم و جو را به مدت 24 ساعت قبل از پخت، بخیسانید تا دچار نفخ نشوید.

  2. پیاز های نگینی خرد شده را با مقداری روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود.سپس نمک، زردچوبه و فلفل سیاه رو اضافه کنید.

  3. 10 پیمانه آب یا صورت تمایل آب قلم یا استاک را به قابلمه اضافه کنید.

  4. صبر کنید تا آب به جوش بیاید و سپس جو و گندم پوست کنده را اضافه کنید.

  5. سپس عدس پخته شده را زمان یکه جو به طور کامل پخت، اضافه کنید.

  6. درب قابلمه رو به صورتی که کاملاً کیپ نباشه بگذارید.

  7. سپس سبزی َآش را اضافه کنید و آش را چند بار هم بزنید تا همه مواد درون آش به صورت یکنواخت پخته شود.

  8. حالا، نعنا داغ را درست کنید. 6 قاشق غذاخوری روغن رو داخل تابه بریزید و بعد از اینکه روغن کمی داغ شد، 3قاشق پودر نعنا خشکی را به آن اضافه کنید و کمتر از 1 دقیقه تفت دهید.

  9. در اواخر پخت، نعنا داغ رو به آش جو اضافه کنید و بعد صبر کنید تا  آش جا بیفتد.

طرز تهیه آش جو اصفهانی

 

طرز تهیه آش جو پرک

نخود یک‌چهارم فنجان
لوبیا یک‌چهارم فنجان
آب یا آب سبزیجات  ۱۰ فنجان
جو پرک شده  ۱ و نیم فنجان
جعفری خرد شده  ۱ فنجان
گشنیز خرد شده  ۱ فنجان
شوید خرد شده  ۱ فنجان
اسفناج خرد شده تازه ۱ فنجان
تره فرنگی خرد شده  یک‌دوم فنجان
پیاز خرد شده  یک‌دوم فنجان
زنجبیل رنده شده ۲ قاشق چایخوری
زردچوبه و نمک هر کدام ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه آسیاب شده  یک‌دوم قاشق چایخوری
کشک  ۱ فنجان

آش جو (5)

دستور پخت آش جو پرک

  1. برای تهیه آشو جو پرک، ابتدا حبوبات را به مدت 24 ساعت در آب بخیسانید.

  2. سپس در یک قابلمه بزرگ نخود، لوبیا قرمز و آب یا آب گوشت را بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا مواد بجوشند.

  3. زمانی که مواد داخل قابلمه به جوش آمد، درب آن رابه مدت 1 ساعت بگذارید تا بپزد.فقط هر از گاهی در قابلمه را باز کنید و حبوبات را هم بزنید.

  4. سپس جو را اضافه کنید و  هر نیم ساعت یکبار هم بزنید و در صورت نیاز آب یا آبگوشت اضافه کنید.

  5. در همین حین که مواد آش در حال پخت هست، پیاز سرخ شده را آماده کنید. روغن را در یک قابلمه بزرگ گرم کنید و پیازها را روی حرارت متوسط حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تفت دهید تا طلایی شوند. بعد پیازها را خارج کنید و نعنا خشک را بریزید و هم بزنید و کنار بگذارید. 

  6. هم اکنون که حبوبات پخته شده را به همراه  سبزی آش  را اضافه کنید. در ظرف را ببندید و بگذارید مجدد ۳۰ دقیقه بجوشد.

  7. در نهایت زردچوبه، نمک، فلفل را با هم مخلوط کرده و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بجوشد تا آش کامل جا بیفتد.

  8. در نهایت آش جو داغ را با کشک و پیاز سرخ شده و نعناع سرو کنید.

طرز تهیه آش جو مجلسی

طرز تهیه آش جو با گوشت

گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
جو پوست کنده ۱ پیمانه
عدس ۱/۲ پیمانه
نخود ۱/۲ پیمانه
لوبیا چیتی ۱/۲ پیمانه
سبزی آش ۵۰۰ گرم
آب قلم یا گوشت ۱.۵ لیتر
پیاز داغ و نعنا داغ ۲۰ گرم
نمک، فلفل سیاه ۱ ق غذا خوری

آش جو (3)

مراحل پخت آش جو با گوشت

  • برای پخت آش جو، ابتدا باید از شب قبل جو،نخود و لوبیا را خیس کنید تا علاوه برا طبخ راحت ، نفخ حبوبات گرفته شود.

  •  گوشت را داخل زودپز یا قابلمه بپزید.

  • پیاز خلالی خرد شده را داخل قابلمه کمی تفت دهید تا سبک شود.

  • گوشت را به همراه پیاز و کمی فلفل سیاه تفت دهید و روی آن آب جوش بریزد و اجازه دهید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود. سپس گوشت را از قابلمه خارج کنید و آب گوشت را از صافی رد کنید.

  • جو را به همراه کمی آب داخل قابلمه بریزد و بگذارید تا کاملا پخته شود.

  • نخود و لوبیا را نیز به همراه کمی آب و نمک داخل قابلمه جداگانه ریخته و بگذارید تا پخته شود.

  • زمان کی جو به جوش آمد کره را داخل جو بریزد و بعد از پخت باید نخود و لوبیا و عدس را به آن اضافه کنید.

  • حالا آب گوشت صاف شده را داخل قابلمه حبوبات بریزد و سبزی آش را که از قبل پاک کردید و به اندازه دلخواه خرد کردید اضافه کنید و درب قابلمه را نیمه باز قرار دهید تا آش کم کم پخته شود.

  • در ادامه گوشت پخته شده را به همراه گوشت کوب برقی یا دستی له کنید و به آش در حال پخت اضافه کنید و هم بزنید.

  • در انتها کمی نعنا داغ را با زردچوبه تفت دهید و مقداری را برای تزئین کنار بگذارید و کمی را به آش اضافه کنید.

  • حالا ۴ الی ۵ قاشق غذا خوری پیاز داغ به آش اضافه کنید و نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید و هم بزنید.

نکات تکمیلی برای تهیه آش جو

  • غلظت این آش به سلیقه خود بستگی دارد.

  •  اضافه کردن گوشت و آب گوشت به آش جو بیشتر به این خاطر است که شما بتوانید آش جو لعابدار تهیه کنید.

  • برخی دیگر در تهیه آش جو از برنج هم استفاده می‌کنند و حتی استفاده از نخود، عدس و لوبیا هم بسته به سلیقه افراد دارد.

  • برای آش جو بهتر است جو را جدا از باقی حبوبات بپزید.

  • تمام حبوبات آش را از شب قبل خیس کنید تا نفخشان گرفته شود و هم سریع‌تر بپزند.

  • سبزیجات آش جو را که شامل اسفناج، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج، تره فرنگی، پیاز سرخ شده و زنجبیل رنده می‌شوند را اضافه کنید

  • اگر جو را از ابتدا هم نزنید اصلا ته نگیرید.

  • می توانید گوشت را ریش ریش کنید.

  •  نیازی به خیس کردن عدس از شب قبل نیست و ۱ ساعت قبل از شروع آشپزی آن را خیس کنید و کنار بگذارید.

سخن آخر

در این مطلب طرز تهیه آش جو را به 5 روش خوشمزه  به شما آموزش دادیم.آیا شما طرز تهیه آش جو را به روش دیگری بلد هستید که با ما و سایر مخاطبان در قسمت نظرات در میان بگذارید؟

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار