دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت و مزایای آن
دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت نسبت به دندانهای مصنوعی قدیمی، تاثیر بیشتری در سلامت دهان و دندان افراد دارد و کیفیت زندگی را نیز به طور قابل توجهتری بالا میبرد.
جایگزینهای بسیار زیادی برای دندانها از دست رفته بوجود آمدهاند که هر یک به نوبهی خود دارای مزایا و معایبی میباشند. بسیاری بر این گمانند که دست دندانهای مصنوعی به دلیل متحرک بودن و قیمت ارزانتر میتواند گزینه خوبی برای پر کردن جای خالی دندانهایشان باشد، اما این روش معایب بسیار زیادی دارد که این معایب منجر به به وجود آمدن روش کاشت دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت شده است. این روش بسیاری از مزایای دست دندانهای مصنوعی را دارا میباشد و اصلیترین تفاوت آن در این است که دندانها روی تعدادی پایه ایمپلنت سوار میشوند.
دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت میتواند به صورت ثابت و یا متحرک باشد، اما در نظر داشته باشید که پایههای ایمپلنت در استخوان فک کاشته شدهاند و با آن جوش میخورند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در ارتباط با دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت، مزایا، تفاوت آن با دندان مصنوعی سنتی و همچنین انواع آن با شما در میان بگذاریم.
دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت چیست؟
برای جبران برخی از مشکلات موجود در دندانهای مصنوعی، روش جدیدی ابداع شده که در آن دندانهای مصنوعی با پایه ایمپلنت به استخوان فک متصل میشوند. در این روش ابتدا تعدادی پایه ایمپلنت روی استخوان فک افراد تعبیه میشود و سپس دندانهای مصنوعی روی این پایهها سوار میشوند. این دندانهای مصنوعی کارایی و دوام بیشتری نسبت به دندانهای مصنوعی قدیمی دارند و معمولا درصد رضایت افراد از آنها بیشتر است.طبق ارزیابیها و تحقیقات، جویدن و خوردن غذا با دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت حداقل ۱۵ درصد بهتر از دندانهای مصنوعی قدیمی است. همین موضوع نیز یکی از دلایل اصلی است که سبب گشته افراد زیادی از این دندانهای مصنوعی استفاده کنند.
استفاده از دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت برای افرادی بیشتر مناسب است که تمام دندانهای یک فک و یا هر دو فک خود را از دست دادهاند. همچنین لزوم استفاده از پروتز دندان با پایه ایمپلنت این است که فرد تراکم استخوان کافی در فک خود داشته باشد. پس پیش از استفاده از پروتز دندان با پایه ایمپلنت باید مورد معاینه و ارزیابی قرار گیرید.
تفاوتهای دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت و دندان مصنوعی سنتی
دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت نسبت به دندانهای مصنوعی قدیمی، تاثیر بیشتری در سلامت دهان و دندان افراد دارد و کیفیت زندگی را نیز به طور قابل توجهتری بالا میبرد. دندانهاس مصنوعی با پایه ایمپلنت کارایی و دوام بیشتری نیز نسبت به دندانهای مصنوعی سنتی دارند.همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، قدرت جویدن و خوردن غذا با دندانهای مصنوعی با پایه ایمپلنت بسیار بهتر و سادهتر است؛ و همچنین به دلیل سوار شدن دندانهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت معمولا توانایی فرد را برای گاز زدن میوهها و یا دیگر خوردنیهای سفت، افزایش میدهند. بدیهی است که در این شرایط بیمار نیز احساس راحتی بیشتری خواهد داشت.
حفظ و نگهداری دندانهای مصنوعی متحرک نسبت به پروتز دندان با پایه ایمپلنت سادهتر است، اما این دلیل بر دشوار بودن نگهداری از پروتز دندان با پایه ایمپلنت نیست. زیرا نگهداری از پروتزهای دندانی با پایه ایمپلنت معمولا نزدیکتر به نگهداری از دندانعای طبیعی افراد است.
پس از قرار گرفتن دندانهای مصنوعی سنتی در دهان بیمار، معمولا فرد تا مدتی نمیتواند به سادگی غذا بخورد و عادت کردن فرد به این دندانها زمانبر است در حالی که پس از قرار گرفتن پروتز دندان با پایه ایمپلنت در دهان افراد، معمولا فرد میتواند بلافاصله غذا خوردن را شروع کند.
مزایای دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت
همانطور که اشاره کردیم استفاده از پروتز دندان با پایه ایمپلنت مزایای بسیار زیادی نسبت به استفاده از دندانهای مصنوعی سنتی و قدیمی دارد. برخی از این مزایا عبارتند از:- امکان خوردن غذاها بلافاصله پس از قرار گرفتن دندانها در دهان
- استحکام، دوام و کارایی بیشتر این دندانها
- دوره بهبودی کوتاهتر
- زیباتر شدن لبخند در مدت زمان کوتاه
- جویدن و گاز زدن سادهتر غذاها
- نگهداری مشابه دندانهای طبیعی افراد
- عدم لغزش دندانها در دهان و ثبات آنها
- درصد موفقیت بالاست
- دندانها کاملا طبیعی به نظر میرسند
- ایمپلنتها معمولا از جنس تیتانیوم هستند و به سرعت داخل فک جوش میخورند
- مجبور به درآوردن دندانها به هنگام خواب نیستید
احتیاطهای لازم پیش از استفاده کاشت دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت
پیش از هرچیزی باید مطمئن شوید که فک شما مناسب استفاده از اسن روش کاشت میباشد یا خیر. یعنی باید طی معاینهای بررسی شود کهئ تراکم استخوان کافی در فک فرد برای قرار گرفتن پایه ایمپلنت در آن وجود داشته باشد. در صورتی که فک شما مناسب این کاشت نباشد، استفاده از پروتز دندان با پایه ایمپلنت برای شما گزینه خوبی نخواهد بود.انتخاب دندانپزشک متخصص در این حوزه میتواند تاثیر به سزایی در موفقیت جراحی شما داشته باشد. با گسترش این روش کاشت دندان بسیاری از افراد نامتخصص و غیر حرفهای شروع به جذب مشتری و انجام این جراحی نمودهاند، پس مطمئن شوید که پروتز دندان با پایه ایمپلنت توسط فرد متخصصی صورت میپذیرد.
انواع دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت
دندانهای مصنوعی با پایه ایمپلنت در دو نوع موجود میباشند. تفاوت این دو نوع در پایههای ایمپلنت است که میتواند توپی یا میلهای باشد. در هر دو روش دندانهای مصنوعی چینی روی پایهها سوار میشوند و ظاهری طبیعی به دهان و دندان فرد میبخشند.-
دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت میلهای
در این نوع از کاشت دندان مصنوعی، نواری فلزی و نازک که مانند میله است و از منحنی فک فرد تبعیت میکند، به دو تا پنج ایمپلنت قرار داده شده در استخوان فک متصل میشوند. دندانهای مصنوعی به این میله تعبیه شده فیت میشوند و به صورت کاملا ایمن در جای خود با اتصالات نگهداشته میشوند.
-
دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت توپی
در این روش هر ایمپلنتی که در استخوان فک قرار میگیرد، دارای اتصالی فلزی است که به اتصال دیگری در دندان مصنوعی متصل میشود. اتصالات روی ایمپلنت معمولا به شکل توپ هستند به همین خاطر به این پایهها، پایههای ایمپلت توپی گفته میشود.
مراقبتهای بعد از کاشت دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت
اتصالات موجود در پایههای میلهای ایمپلنت با دندان مصنوعی باید هر ۶ تا ۱۲ ماه جایگزین شوند. جنس این اتصالات از نوعی ماده پلاستیکی است که با استفاده مداوم از بین میروند.در صورتی که درد و التهاب بیش از حد پس از انجام آن داشتید باید به دندانپزشک متخصص خود مراجعه کرده و مشکل را تحت درمان قرار دهید.
برای اطمینان از درست قرار گرفتن ایمپلنتها و دندانهای مصنوعی در دهان باید به صورت منظم به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک با گرفتن اشعه ایکس از صحیح بودن محل قرارگیری پایههای ایمپلنت در فک شما مطمئن میشوند. همچنین ضمائم ایمپلنت مانند کلیپس یا هر ضمیمه دیگری باید در صورت نیاز و معمولا سالیانه تعویض شوند.
سعی کنید از مواد پاک کننده و خورنده و همچنین خمیر دندانهای سفید کننده برای دندانهای مصنوعی استفاده نکنید. این موارد آسیب بسیاری به دندانها وارد میکنند.