طرز تهیه خرما پلو اهوازی با گوشت و مرغ

خرما پلو یک غذای خوشمزه سنتی اهواز است.در این مطلب طرز تهیه خرما پلو بدون گوشت، با گوشت چرخ کرده و مرغ را به صورت مرحله ای به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه خرما پلو اهوازی با گوشت و مرغ

خرما پلو یکی از غذاهای سنتی اهواز است که می توان با گوشت چرخ کرده و گوشت مرغ یا بدون گوشت آن را تهیه کرد و با زعفران ، خلال پسته، خلال بادام و زرشک تزیین کرد.در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا آموزش طرز تهیه خرما پلو به 3 روش را به شما آموزش دهیم:

طرز تهیه خرما پلو

خرما پلو بدون گوشت

مواد لازم برای تهیه خرما پلو بدون گوشت

خرما

  ۱ لیوان

شیر  

 ۲ لیوان

برنج

   ۱ لیوان

کشمش ۱/۲ استکان
کره آب کرده ۱ استکان
زعفران ۱/۲ قاشق چای خوری
نمک به مقدار لازم

خرما پلو (1)

طرز تهیه خرما پلو بدون گوشت 

  1. برای تهیه خرما پلو بدون گوشت،ابتدا از شب قبل گردو را در مقداری آب و شکر خیس کنید تا نرم شود. 

  2. هسته خرما را جدا کنید و آن را با گردو پر کنید.

  3. خرما را در کره سرخ کنید تا براق شود.

  4. برنج که از قبل خیس خورده را با کمی کره ، نمک ، زعفران و شیر بپزید و زمانی که آماده دم گذاشتن شد خرما را به آن اضافه کرده و برنج را دم کنید.

  5. برای تهیه کته خرما با شیر ، در صورتی که از طعم شیرین در برنج خوشتان می آید می توانید نیمی از خرماها یا تمام آن ها را پوست گرفته ، هسته شان را خارج کنید و همراه با برنج بپزید.

خرما پلو با گوشت چرخ کرده

برای تهیه خرما پلو با گوشت چرخ کرده،  ابتدا  گوشت چرخ کرده را با نمک، فلفل و پیاز رنده شده خوب ورز دهید.سپس آن را در روغن داغ سرخ کنید .در مرحله بعدسپس گوشت ها را لای خرما سرخ شده و بدون هسته بگذارید.در مرحله آخر خرما ها را روی برنج بگذارید دم بکشد.

خرما پلو (2)


خرما پلو با مرغ

مواد لازم برای خرما پلو با مرغ

خرما 

  200 گرم

سینه مرغ   

  500 گرم

برنج

   4 یا 5 پیمانه

روغن، کره به میزان لازم
زعفران به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
کشمش پلویی، زرشک، خلال پسته و بادام برای تزیین به میزان لازم


طرز تهیه خرما پلو با مرغ مجلسی

  1. برای تهیه خرما پلو با مرغ، ابتدا برنج را چند ساعت در آب نمک بخیسانید.

  2. هسته خرما را بدون این که ظاهر خرما به هم بریزد ، خارج کنید و سپس خرما را با کمی کره روی حرارت متوسط تفت دهید تا پوست خرماها سرخ و براق شود.

  3. سینه مرغ را هم اندازه برش بزنید .

  4.  مقداری روغن یا کره درون تابه بیندازید و روی شعله قرار دهید تا داغ شود و سپس مرغ را به همراه نمک ، فلفل ، زردچوبه و زعفران تفت دهید تا سرخ شود و مزه بگیرد.

  5. سپس در تابه را بگذارید و شعله را کم کنید تا به مدت 15 - 20 دقیقه مغز پخت شود.

  6. برنج را بپزید و آبکش کنید.

  7. برنج را در ظرف دلخواهتان بکشید و رویش را با مرغ و خرما و کشمش، خلال پسته ، زرشک ، خلال بادام و پیاز داغ تزئین کنید.

خرما پلو (3)

نکات تکمیلی برای طرز تهیه خرما پلو

  • خرما پلو سنتی با شیر تهیه می شود ولی شما می توانید در این دستور آب را جایگزین شیر کنید.

  • سعی کنید از خرماهای سفت و بزرگ برای تهیه غذا استفاده کنید تا ظاهر زیباتری داشته باشد.

  • برای خرما پلو مجلسی می توانید از ران مرغ هم استفاده کنید، ران را به صورت کامل یا دو تکه شده بپزید یا سرخ کنید.
  • برنج را می توانید همراه با رشته تهیه کنید یعنی رشته پلو درست کنید و رویش را با خرما تزئین کنید.


    سخن آخر

 

ارسال نظر