روز داروساز 1403؛ چند شنبه و چه روزی است ؟

روز داروساز 1403 و روز بزرگداشت محمدبن زکریای رازی برابر است بادوشنبه 5 شهریور 1403 که در ادامه تاریخ این روز را به قمری و میلادی به همراه علت نامگذاری می خوانید.

روز داروساز 1403؛ چند شنبه و چه روزی است ؟

در پاسخ به سوال روز داروسازی چه روزیست؟ یا روز داروسازی چه تاریخی است؟ باید بگوییم که روز داروسازی در ایران برابر با ۵ شهریور و مصادف با زادروز محمد زکریای رازی شیمی‌دان و دانشمند بزرگ ایران است. در همین مطلب اطلاعاتی از روز داروسازی در تقویم سال 1403 را بخوانید:

تاریخ روز داروساز 1403

تاریخ روز داروساز 1403 روز دوشنبه 5 شهریور است.

تاریخ روز داروساز در تقویم شمسی برابر است با: روز دوشنبه، ۰۵ شهریور ۱۴۰۳

تاریخ روز داروساز در تقویم قمری برابر است با: روز دوشنبه 22 صفر سال 1446

تاریخ روز داروساز در تقویم میلادی برابر است با: روز دوشنبه 26 آگوست سال 2024

روز داروساز 1403 چند شنبه و چه روزی است ؟

روز  داروساز 1403 دوشنبه 5 شهریور 1403 است.

930711110-talab-org

تاریخچه نام گذاری روز داروساز و علت آن

جامعه داروسازان ایران از سال ۱۳۵۴ تعیین روزی به نام روز داروساز را دنبال می‌کرد. تعیین تولد زکریای رازی به عنوان روز داروساز نخستین بار در ایران توسط یکی از دانشیاران دانشکدۀ داروسازی تهران انجام شد و در سال ۱۳۵۵ برای نخستین بار روز ۵ شهریور توسط جامعۀ داروسازان ایران به عنوان روز داروساز نامگذاری شد. سال بعد و در روز ۵ شهریور ۱۳۵۶ در باشگاه دانشگاه تهران مراسمی بدین مناسبت برگزار شد و همچنین از تمبری که بدین مناسبت طراحی شده بود رونمایی گردید با این حال این روز در تقویم درج نشده بود و رسمیت نداشت. پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ و در زمان ریاست جمهوری علی خامنه ای، هیأت مدیرۀ جامعۀ داروسازان ایران در دیدار با وی خواهان نامگذاری رسمی این روز به نام روز داروساز شد. جامعۀ داروسازان که به انجمن داروسازان ایران تغییر نام داده بود، برای سال های متوالی این مطالبه را از طریق کاتبه با شورای عالی انقلاب فرهنگی پیگیری کرد، اما همواره با مخالفت این شورا مواجه می‌شد.

با این حال در سال ۱۳۷۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به پیشنهاد تعیین روزی به نام داروساز و درج آن در تقویم موافقت نشان داد. در جلسۀ ۴۵۰ این شورا به تاریخ ۲۰ مهر ۱۳۷۸ روز تولد زکریای رازی به عنوان روز داروساز در نظر گرفته شد. این تصمیم طی نامه ای به شمارۀ (۲۶۱۲. دش) به تاریخ ۵ آبان ۱۳۷۸ جهت درج در تقویم رسمی حکومت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد.این مناسبت متعاقباً برای نخستین بار در تقویم سال ۱۳۷۹ جمهوری اسلامی ایران درج شد.

 

ارسال نظر