تولید بخش عظیم قطعات صنعت هوایی کشور در شرکت هسا اصفهان
«سیمرغ» از آشیانه پرواز میکند
روز گذشته وزیر راه و شهرسازی به منظور افتتاح و کلنگزنی پروژههای مسکن و راه و بازدید از دیگر طرحهای عمرانی فعال در این حوزه وارد اصفهان شد.
گروه رویداد| روز گذشته وزیر راه و شهرسازی به منظور افتتاح و کلنگزنی پروژههای مسکن و راه و بازدید از دیگر طرحهای عمرانی فعال در این حوزه وارد اصفهان شد.
افتتاح همزمان ۶۶۵ واحد مسکونی شامل ۳۰۵ واحد تکمیلی مسکن مهر، ۲۹۶ واحد مسکن ایثارگران بهارستان و ۶۴ واحد پروژه مشارکتی در بهارستان و آغاز همزمان آغاز عملیات احداث ۵۲ هزار و ۹۸۵ واحد مسکونی در ۴۰ شهر استان از برنامههای وزیر راه و شهرسازی در اصفهان بود. بذرپاش همچنین از شرکت هواپیماسازی ایران (هسا) و پروژه قطار سریعالسیر اصفهان- تهران نیز بازدید کرد و سپس در جلسه شورای مسکن استان حضور یافت.
مهرداد بذرپاش در مراسم افتتاح هزار میلیارد تومان پروژه ارتقای ایمنی راههای استان اصفهان گفت: ایران سرزمین فرصتهای لجستیکی و ترانزیتی است و شبکه ترانزیت، کریدور، راه و ریل به اندازه نفت میتواند برای کشور تولید ثروت و درآمد کند؛ وجود این شبکه، سرمایه و اثرات عظیمی را نصیب کشور و آیندگان خواهد کرد و قدرت سیاسی نظام اسلامی را نیز بالاتر خواهد بُرد.
او با ابراز خرسندی از اجرای این پروژهها در اصفهان توسط سازمان راهداری کشور تصریح کرد: طرحی ضربتی برای ارتقای کیفیت راهها در سازمان راهداری کشور در حال اجراست و به این منظور ۲۰۰ اکیپ در راههای اصلی ایران تشکیل شده است و انتظار میرود این پروژهها تابستان امسال تکمیل شود زیرا مردم بویژه بعد از بارندگیهای اخیر در برخی راهها دچار مشکل هستند.
او با بیان وجود ۲۹۰ هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی در کشور گفت: در چارچوب برنامه هفتم توسعه، احکام خوبی در نظر گرفته شده است که در صورت تصویب آنها، سازمان راهداری کشور ارتقا خواهد یافت و منابع پایدارتری نصیب این سازمان خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سازمان راهداری مرجع حوزه ترانزیت در کشور است، خاطرنشان کرد: اینک شاهد نوعی درهمریختگی در حوزه ترانزیت کشور هستیم زیرا دستگاههای متعدد مدعی داشتن مسئولیت در این حوزه هستند درحالیکه مسئولیت بسیاری از کارها در عمل بر عهده سازمان راهداری است اما با تصویب برنامه هفتم توسعه، در حوزه ترانزیت کشور نظم ایجاد خواهد شد.به گفته بذرپاش، تمهیدات لجستیکی کشور در برنامه هفتم توسعه بر عهده وزارت راه و شهرسازی گذاشته شده است.
تولید بخش عظیم قطعات صنعت هوایی کشور در شرکت هسا اصفهان
وزیر راه و شهرسازی پس از بازدید از بخشهای مختلف شرکت هواپیماسازی ایران (هسا) در اصفهان در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد: در سفر سال گذشته ریاست جمهوری به استان اصفهان درباره ظرفیت فناورانه شرکت هسا شنیده بودیم، اما رؤیت پیشرفتهای شگرف این مجموعه از نزدیک، چیز دیگری است.
او ادامه داد: با همت مهندسان و تکنسینهای وزارت دفاع و پیرو بازدید ریاست جمهوری از شرکت هسا و تلاش مدیران آن، اکنون «هواپیمای سیمرغ» بهطور مجدد وارد مدار بهرهبرداری شد.
هواپیمای ترابری سیمرغ که متناسب با نیاز دستگاههای کشوری و لشکری، شرایط آب و هوایی کشور و طبق استانداردها و مقررات بینالمللی در وزارت دفاع و شرکتهای دانشبنیان، طراحی، تولید و ساخته شده، پیش از این با موفقیت، تست پروازی خود را پشت سر گذاشته است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سازمان صنایع دفاعی و هوایی و شرکت هواپیماسازی هسا، همه به دولت کمک میکنند، افزود: خواسته ما درجه نخست این بود که ظرفیت هواپیماسازی کشور را در اختیار هواپیمایی مسافربری قرار دهیم که بخش زیادی از این مسیر توسط مهندسان داخلی طی شده و به نقطه قابلقبول هم رسیده است و توافق کردهایم که مسیر باقیمانده را با ساخت نخستین هواپیمای مشترک با سایر کشورها در داخل، وارد مدار حملونقل مسافری ایران کنیم.
بذرپاش گفت: از ظرفیتهای دیگر شرکت هسا برای تابآوری در حوزه تعمیرات و فناوری میتوان استفاده کرد بخصوص اینکه صنعت هوایی و هواپیمایی کشور سالهاست درگیر تحریم است و از تحریمها رنج میبرد.
او ادامه داد: مجموعه هسا با افزایش تابآوری صنعتی خود سبب شده است که اثرات و صدمات تحریمها، این صنعت را زمینگیر نکند و امروز بخش عظیم نیازهای هواپیمای در داخل کشور و در این مجموعه تأمین میشود.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: با دستاوردهایی بهدستآمده در شرکت هواپیماسازی ایران (هسا) در زمینه ساخت و زیرساختها و تست قطعات هوایی، هیچ کمبودی در این زمینه در کشورمان نداریم.بذرپاش تأکید کرد: لازم است هواپیمای مسافربری داخلی با پلتفرم ایرانی وارد مدار صنعت هوایی کشور شود بهطوریکه هم مردم به آن اعتماد داشته باشند و هم بهطور کامل تحریمهای مبتلابه را در این حوزه بیاثر کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر حمایت قاطع دولت از شرکت هواپیماسازی ایران (هسا) ابراز داشت: وجود این مجموعه جزو نیازهای خود دولت است و توسعه ناوگان هوایی هم در زمینه بار و هم مسافر را تحت تکفل دارد.
او تصریح کرد: به طور طبیعی همه ظرفیتهای مالی در وزارت راه را در خدمت این مجموعه قرار خواهیم داد و دراینباره نیز امروز توافقنامهای با این مجموعه منعقد شد.
آغاز عملیات اجرایی ۵۲ هزار واحد نهضت ملی مسکن در اصفهان
در ادامه عملیات اجرایی احداث ۵۲ هزار و ۹۸۵ واحد مسکونی نهضت ملی تولید مسکن در ۴۰ شهر استان اصفهان در شهرستان شاهینشهر و میمه آغاز شد.
از مجموع این طرحها، ۹ هزار و ۴۷۰ واحد انفرادی در شهرهای ابوزیدآباد، نوشآباد، آران و بیدگل، چرمهین، چمگردان، کرکوند، نایین، تیران، رضوانشهر، دهاقان، بویین و میاندشت، فریدونشهر، جوشقان قالی، برزک، نیاسر، مشکات و کامو و چوگان احداث خواهد شد.همچنین ۱۴ هزار و ۷۰ واحد گروهی در شهرهای هرند، محمدآباد، نصرآباد، اردستان، مهاباد، کوهپایه، تودشک، انارک، دهق، نیکآباد، ورزنه، خور، فرخی، گلپایگان و بهارستان و ۲۹ هزار و ۴۴۵ واحد انبوهسازی نیز در شهرهای زرینشهر، باغ بهادران، نطنز، نجفآباد، شاهینشهر، بهارستان، کاشان، خوانسار، شهرضا و گلدشت احداث خواهد شد. وزیر راه و شهرسازی در این آیین با بیان اینکه دولت با همه وجود و شجاعانه در عرصه ساخت مسکن وارد شده است، اظهار داشت: ۳۲ هزار هکتار زمین برای احداث واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در کشور تأمین شده است.
بذرپاش با اشاره به اینکه مجموع زمینهایی که در گذشته برای مسکن مهر تأمین شده بود، هشت هزار هکتار است، افزود: زمین تأمین شده برای نهضت ملی مسکن چهار برابر طرح مسکن مهر است.
او یادآور شد: همچنین در ۵۰ نقطه کشور شهرکهای مسکونی و ۲۷ شهرک ساحلی برای ۲۷ استان غیرساحلی پیشبینی شده است که از آنها برای سرمایهگذاری ساخت مسکن توسط استانهای مختلف استفاده خواهیم کرد.وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه استان اصفهان سراسر فرصت برای کار و تلاش است، خاطرنشان کرد: با همه پیشرفتهایی که پس از انقلاب در این استان رخ داده و در برخی شاخصها سرآمد است اما هنوز در این استان بوی کاستی حس میشود و در این دولت باید همه تلاش خود را به کار گیریم که در برخی شاخصها عقبماندگی مرتفع شود.
بذرپاش با بیان اینکه برخی خدمات زیربنایی و روبنایی در نهضت ملی مسکن باید موردتوجه باشد، ادامه داد: حمایت از انبوهسازی ضروری است و در طرحها با مطالعات دقیق خدمات زیربنایی و روبنایی باید از مشکلات مسکن مهر جلوگیری شود.
بذرپاش با بیان اینکه محور دوم در حوزه تولید مسکن اهدای زمین است، افزود: تلاش میکنیم که خانهها تک طبقه و ویلایی ساخته شود، شاید در عمده شهرها جواب نمیدهد اما تا جایی که بتوانیم در مجاورت و داخل شهرها زمین تأمین خواهیم کرد و در راستای جوانی جمعیت به زوجهای جوان اهدا خواهد شد.
او ادامه داد: خانههای روستایی از دیگر محورهاست، زیرا ۲۵ درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند؛ از این رو اصلاح طرحهای هادی روستایی را در دستور کار داریم.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد محور بعدی تمرکز بر بافتهای فرسوده است؛ در بافت فرسوده حمایتهای مالی و مشوقهای مالی در قالب تسهیلات بانکی در دستور کار است و یک تسهیلات شهرسازانه است که افراد خود اقدام به نوسازی بافتها کنند.او با بیان اینکه اسفند سال گذشته بسته ۱۹ گانه را در حوزه بازآفرینی مصوب کردیم، ادامه داد: تاکنون ۵۰ شهرداری آن را اجرا کردند که رشد قابلتوجهی در صدور پروانه بازسازی بافت فرسوده داشتند و میخواهیم که این را بیشتر ترویج کنیم زیرا هر چه در حوزه بافت کار کنیم در تولید مسکن پیش خواهیم بود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: همچنین محور دیگر در حوزه تولید مسکن، تغییر کاربری زمینهایی است که احتکار شده و اخیرا ابلاغ شده است که زمینهایی که با کاربری مسکونی اقدام برای صدور پروانه و اقدام به ساخت مسکونی نکردند بلافاصله در شورای عالی مسکن تغییر کاربری دهیم.
بذرپاش با بیان اینکه بازار مسکن با کلیگویی اصلاح نمیشود، ادامه داد: عرضه بیشتر مسکن به بازار باعث رشد تولید میشود و این در حالی است که ما شاهد عقبماندگی در تولید مسکن در ۱۰ سال اخیر بودیم و وقتی نیاز پاسخ ندهیم این ناترازیها شکل میگیرد.
او همچنین به ایجاد ۵۰ شهرک جدید در سطح کشور اشاره کرد و گفت: تاکنون ساخت ۲۶ شهرک با سرمایهگذاری بخش خصوصی نهایی شده است که با اقتضای زیستبوم منطقه اجرا خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ساخت ۵۰ شهرک اتفاق بزرگی در طول تاریخ شهرسازی است که تاکنون اتفاق نیفتاده است، خاطرنشان کرد: ۲۷ شهرک ساحلی در نوار ساحلی کشور احداث خواهد شد که هدف آن توسعه اقتصاد دریا محور است که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید دارند.
او با بیان اینکه باید از سواحل شمال و جنوب استفاده کرد، افزود: ایجاد شهرکهای ساحلی که با عنوان هم پیوندی ساحل با استانها ساحل از آن یاد میشود، استانهای دور از دریا را مانند اصفهان با استانهایی مانند بوشهر، سیستان بلوچستان، خوزستان و هرمزگان مرتبط میسازد و ۲۷ استان بدون ساحل معین این چهار استان خواهد بود که برای برنامهریزی و سرمایهگذاری به مدیریت استانها واگذار خواهیم کرد.بذرپاش با بیان اینکه دولت در جبهههای مختلف مشغول فعال کردن چرخه تولید مسکن است، تصریح کرد: ساخت مسکن جزو سختترین کارهاست چون مستقیم با کار مردم در ارتباط است و هم بازیگران زیادی در آن دخیل هستند.
او با بیان اینکه بازار مسکن در سالهای اخیر تقریبا رهاشدهترین بازار در کشور بوده است، گفت: در این سالها ما برای همهچیز قیمتگذاری شده اما برای مسکن قیمتگذاری نمیشود؛ مردم را رها کردیم در مشاورین املاک هرکسی هر قیمتی بگذارد اما برنامه مفصلی برای بازار مسکن در دولت داریم.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: دولت شجاعانه به میدان آمد و بخشی از زمینهای کشور را که در اختیار دارد رایگان در این طرح در اختیار مردم قرار داد.
او با بیان اینکه اختیار دوم دولت تسهیل صدور مجوزهاست، اضافه کرد: در حوزه نظام بانکی برخی بانکها همکاری کردند و برخی بانکها باید تسهیلاتی را پرداخت کنند.
وزیر راه و شهرسازی افزود: وام مرمت به تازگی مصوب شده است که برای استان اصفهان ۳۲۰ میلیون تومان در شورای پول و اعتبار مصوب شد که این وام برای خانههای بافتهای تاریخی است که اجازه تخریب و بازسازی نمیدهند و اصفهان در این زمینه دارای مشکلات زیادی است.
بذرپاش اضافه کرد: امروز عملیات اجرایی ساخت ۵۲ هزار واحد در ۴۰ شهر اصفهان همزمان آغاز میشود که اقدام بزرگی است و پس از این دیگر در اصفهان مشکل تأمین زمین نخواهیم داشت باید همت کنیم تا در سال ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ اصفهان به کارگاه تولید مسکن تبدیل شود.