اصفهان پیشتاز تحول در صنایع دستی

آیین بزرگداشت روز جهانی صنایع‌دستی و تجلیل از پیشکسوتان هنرمند صنایع دستی و سنتی در اصفهان برگزار شد. مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان در این مراسم گفت: هنرمند کسی است که خلاقیت و خلق کردن را از خداوند عاریه گرفته است و زیباترین اشرف مخلوقات کسانی هستند که هنر دارند و زیباترین شعر را می‌سرایند.

اصفهان پیشتاز تحول در صنایع دستی

اصفهان امروز - فاطمه کاویانی | آیین بزرگداشت روز جهانی صنایع‌دستی و تجلیل از پیشکسوتان هنرمند صنایع دستی و سنتی در اصفهان برگزار شد. مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان در این مراسم گفت: هنرمند کسی است که خلاقیت و خلق کردن را از خداوند عاریه گرفته است و زیباترین اشرف مخلوقات کسانی هستند که هنر دارند و زیباترین شعر را می‌سرایند.

علیرضا ایزدی نیک پنداری، نیک گفتاری و نیک کرداری هنرمندان ایرانی را ریشه در قدمت سه هزار و ۱۰۰ ساله ایران دانست و گفت: چیزی که به هنر هنرمندان رنگ می‌دهد اخلاص هنرمندان است. رمز ماندگاری ما در تمامی فراز و نشیب‌ها اخلاص است برای همین است که مسجد امام اصفهان بعد از ۵۰۰ سال پابرجا مانده است. ایزدی عنوان کرد: ایران برای بیان موجودیت خود نیازمند هنر است و در گسترده گیتی رقیبی در این عرصه ندارد.او تاکید کرد: اگر فرش خود را فراموش کرده‌ایم، به‌واسطه سهل‌انگاری و تنبلی هنرمندان نیست، زیرا هنرمندان ما وارثان تمدن سه هزار‌ساله هستند.

برای انتقال فرهنگ باید آن را به صنایع‌دستی تبدیل کنیم

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور نیز با اشاره به اینکه باید برای هنرمند ارزش قائل شویم و رویه‌های سازمانی به سمت تسهیل گیری حرکت کند گفت: برای انتقال فرهنگ باید آن را به صنایع‌دستی تبدیل کنیم، لذا صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سفیران فرهنگی هستند، روح هنرمندان متعدد در آن وجود دارد. مریم جلالی دهکردی با بیان اینکه اصفهان می‌تواند پیش‌قراول ایجاد تحول در سه حوزه صنایع‌دستی از جمله محتوا، رویکرد و سازوکار آن باشد، گفت: این سه تحول با رویکرد دانش بنیانی آغاز خواهد شد. به گفته جلالی هنر در دامان زنان سرزمین ما پرورش‌یافته است و صنایع‌دستی، صنایع زیستی ما بوده است و همه چیز برخواسته از روح مادرانگی است. او ادامه داد: مزیت رقابتی سبک زندگی اصفهان، خانواده است و این موضوع اصل و اساس مبنای مدیریتی است و امیدوارم گوش شنوا و چشم بینایی برای اصفهان باشم. صنایع‌دستی دیروز میراث‌فرهنگی امروز است و صنایع‌دستی امروز را باید برای زندگی آینده داشته باشیم. من تلاش خواهم کرد تا تمامی موانع صنایع‌دستی برطرف شود. جلالی اظهار کرد: اظهار کرد: تولید کلیدواژه اصلی ما است، زیرا هرگاه مولد هستیم خوشحال و جاودانه‌ایم و هر زمان از تولید فاصله گرفتیم، همچون مرداب در خود فرو رفتیم. جلالی با بیان اینکه درصدد هستیم احیا و رونق صنایع‌دستی را با محوریت یک خانواده بزرگ محقق سازیم، اظهار کرد: خانه‌های ما باید کارگاهی باشد که صنایع‌دستی را به عرصه ظهور و متن زندگی ببرد، باید صنایع‌دستی را کاربردی کنیم و به مطالعات بازار دقت داشته باشیم. او تاکید کرد: صنایع‌دستی در واقع صنایع زیستی ما بوده است، زیرا فرش، گلیم، دار قالی و زیلو همه برخواسته از روح مادرانه بوده است.

اغلب هنرها سینه‌به‌سینه به دست ما رسیده است

یک هنرمند پیشکسوت نیز در این مراسم گفت: هنر صنایع‌دستی، میراثی است که باید حفظ و حراست شود و برنامه‌ریزی صورت گیرد که ذوق و هنر هنرمندان تداوم یابد. غلامرضا فیض الهی با بیان اینکه اگر هنری از بین رفت به این راحتی دوباره زنده نمی‌شود توضیح داد: چرا که اغلب هنرها سینه‌به‌سینه به دست ما رسیده است. فیض الهی تاکید کرد: تبلیغات منظم، کارآمد و هماهنگ از سوی وزارت خارجه، نمایش هنر صنایع‌دستی به بهترین شکل، ارائه خدمات بانکی پیشرفته و امکان استفاده از کارت‌های بانکی بین‌المللی، تسریع در صدور ویزا، فراهم‌کردن بستر حضور بخش خصوصی در عرصه صنایع‌دستی، امکان صادرات صنایع‌دستی و کاهش عوارض و مالیات از جمله دیگر پیشنهادهای است. او افزود: تبلیغات گسترده از صنایع‌دستی در رسانه‌های گروهی و نمایش آثار صنایع‌دستی در فیلم‌ها، امکان حضور هنرمندان در شهرهای خواهرخوانده، ارتباط بیشتر و بهتر با دانشگاه‌ها خاصه دانشگاه هنر نیز باعث ارتقای جایگاه صنایع‌دستی می‌شود و شایسته است تحقیقات و مطالعات درباره بازار هدف و سلایق جامعه هدف از سوی دانشجویان رقم بخورد. این هنرمند پیشکسوت تصریح کرد: در اختیار قراردادن مکان‌هایی چون مغازه‌های شرق چهارباغ برای مدت معین به هنرمندان، برپایی غرفه‌ها و نمایشگاه‌ها در مکان‌های مختلف برای هنرمندان، پیشنهاد تشکیل نهاد پژوهشی برای راهنمایی هنرمندان در خصوص بازار هدف، استفاده از هنر کاشی‌کاری در ساختمان‌های شهری و معماری شهرسازی، شناخت و معرفی هنرمندان شاخص در کتاب‌های درسی، تقدیر از هنرمندان جوان در کنار پیشکسوتان، برگزاری نشست‌های صمیمی شهردار با هنرمندان و در آخر تعیین تکلیف و آغاز ایجاد موزه اصفهان از جمله پیشنهادهای است.

عکس از علیرضا وثیق انصاری- اصفهان امروز

فعالیت صنایع‌دستی در حوزه دانش‌بنیان شدنی است

به گفته رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان بالاتر از برگزاری این جلسات و تجلیل از هنرمندان، این است که ببینیم آیا وظایف خود در این حیطه را به بهترین شکل عملی کرده‌ایم؟ محمد نور صالحی با انتقاد از اینکه آخرین اقدام در حوزه حفظ و توسعه صنایع‌دستی در بخش مدیریت شهری این بوده که طی میثاقی با ارگان‌های مختلف، قرار شد ماهیانه جلساتی برگزار شود و گزارشاتی ارائه کنند که هر ماه چقدر به اهداف این حوزه نزدیک شده‌ایم ادامه داد: این روند از سال ۹۴ به فراموشی سپرده شده درصورتی‌که حفظ و توسعه صنایع‌دستی هدف والای حاکمیت است. نورصالحی با اشاره به اینکه فعالیت صنایع‌دستی در حوزه دانش‌بنیان شدنی است گفت: باید کاری کنیم صنایع‌دستی از جنبه موزه‌ای و ویترینی خارج شود و به زندگی مردم وارد شود؛ همچنین در این زمینه باید شاهد توسعه صادرات باشیم. البته این مهم نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها است.


ارسال نظر