بازتاب قرارداد با توتال در رسانه‌های جهان

امضای نخستین قرارداد جدید نفتی در دوران پساتحریم میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم بین المللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی به ارزش 4.8 میلیارد دلار، بازتاب گسترده ای در رسانه‌های بین المللی داشته است.

امضای نخستین قرارداد جدید نفتی در دوران پساتحریم میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم بین المللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی به ارزش 4.8 میلیارد دلار، بازتاب گسترده ای در رسانه‌های بین المللی داشته است.پایگاه اینترنتی شبکه یورونیوز در گزارشی عنوان کرد: توتال غول نفتی فرانسه، قراردادی به ارزش چهار میلیارد دلار برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی با ایران امضا کرد. این اولین سرمایه گذاری مهم یک کشور غربی در امور انرژی از زمان برداشته شدن تحریم ها علیه ایران است. شرکت توتال پیش از اعمال تحریم های بین المللی علیه در ایران در سالهای گذشته یکی از بزرگترین سرمایه گذاران در ایران محسوب می شد. به گزارش ایرنا، پایگاه اینترنتی شبکه بلومبرگ نیز در گزارشی تصریح کرد: توافق امضا شده میان ایران و شرکت توتال برای توسعه فار 11 میدان گازی پارس جنوبی اولین سرمایه گذاری در ایران توسط یک شرکت بین المللی در امور انرژی از زمان لغو تحریم ها علیه ایران در سال گذشته است. پاتریک پویانه، مدیرعامل توتال اعلام کرد که این شرکت انتظار دارد که مسیر برای مشارکت بیشتر در پروژه های نفتی و گازی در ایران باز شود. وی گفت که بار دیگر به ایران بازخواهد گشت چون این اولین قرارداد از بین چندین قرارداد میان ایران و شرکت توتال است. بلومبرگ در ادامه عنوان کرد: همزمان با اینکه ایران به دنبال تقویت تولیدات و محصولات خود پس از سال های محدودیت های مالی بوده، این کشور مقصدی وسوسه انگیز برای کشورهای خارجی محسوب می شود. شرکت توتال تجربه فعالیت در ایران را داشته و تا پیش از اعمال محدودیت های تجاری و سرمایه گذاری علیه ایران در سال 2006 در ایران فعالیت هایی داشت. احمد بن سالم، تحلیلگر مسائل تجاری گفت: شرکت های زیادی هستند که خواهان بازگشت به ایران بوده اند که از جمله این شرکت ها می توان به شرکت شل و شرکت ایتالیایی اِنی (Eni) اشاره کرد.

سی ان بی سی: قرارداد با توتال، نقطه عطفی برای ایران
پایگاه اینترنتی شبکه سی ان بی سی نیز عنوان کرد: قرارداد ایران و شرکت توتال اولین قرارداد با یک شرکت نفتی اروپایی پس از گذشته بیش از یک دهه محسوب می شود که نقطه عطفی برای ایران محسوب می شود. ایران امیدوار است که این قرارداد دوران جدیدی را در اعتماد سرمایه گذاران ایجاد کند و امتیاز ویژه ای برای بخش تولیدات نفتی اش باشد. ریچارد مالینوسون، تحلیلگر مسائل بین المللی به ان بی سی گفت: این تصمیم توتال برای انعقاد قرارداد با ایران یک نشانه مثبت محتاطانه برای روند سرمایه گذاری خارجی در ایران محسوب می شود. هند نیز روز دوشنبه در مورد توسعه دیگر فازهای میادین گاز طبیعی ایران ابراز تمایل کرد. ایران دومین تامین کننده نفت خام هند محسوب می شود و همچنین هند یکی از بزرگترین سرمایه گذاران خارجی در صنعت نفت و گاز ایران است. با این حال برخی تنش های سیاسی از جمله سیاست های آمریکا در قبال ایران ممکن است حصول نهایی این قراردادها را با مشکل مواجه کند.

آسوشیتدپرس: اولین قرارداد ایران با یک شرکت خارجی از زمان توافق هسته ای
خبرگزاری آسوشیتدپرس در تشریح حصول قرارداد میان ایران و شرکت توتال تصریح کرد: این اولین قرارداد ایران با یک شرکت خارجی از زمان حصول توافق هسته ای در سال 2015 است. مقامات ایران پیش بینی کرده اند که با اجرای این قرارداد تولید گاز تا حدود 600 میلیون مترمکعب افزایش یابد. سطح تولید فعلی گاز حدود 540 مترمکعب است. این خبرگزاری آمریکایی افزود: ایران یکی از کشورهای غنی از ذخایر نفت و گاز در جهان توانست پس از توافق هسته ای با قدرت های جهان به سرعت تولید نفت خام خود را افزایش دهد. این توافق ذخایر گاز طبیعی ایران را افزایش می دهد و تامین گاز طبیعی برای مصارف داخلی ایران را نیز تضمین خواهد کرد. این قرارداد همچنین رای اعتمادی نسبت به ایران در دنیای تجارت بوده به ویژه در زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تهدید به بازنگری در توافق هسته ای کرده است. آسوشیتدپرس نوشت: از زمان اجرای توافق هسته ای، ایران در بخش های دیگر امور تجاری موفق عمل کرده است. شرکت های بوئینگ و ایرباس توافق نامه های چند میلیارد دلاری با شرکت ایران ایر امضا کرده اند که تمامی این توافق ها تاییدیه وزارت خزانه داری آمریکا را به همراه داشته است.

میدل ایست آنلاین: غول نفتی فرانسه، فشارهای آمریکا را نادیده گرفت
پایگاه اینترنتی میدل ایست آنلاین نیز در گزارشی عنوان کرد: غول نفتی فرانسه با نادیده گرفتن فشارهای آمریکا قرارداد مهم گازی با ایران منعقد کرد. این اولین قرارداد یک شرکت اروپایی با ایران پس از گذشت بیش از یک دهه محسوب می شود. این پروژه 20 ساله که در نهایت سرمایه گذاری 4.8 میلیارد دلاری را در ایران به دنبال خواهد داشت، بزرگ ترین رای اعتماد به ایران از زمان لغو تحریم ها علیه ایران در سال 2015 است. همچنین پایگاه اینترنتی اندیشکده « آتلانتیک» عنوان کرد: این اولین قرارداد امور انرژی میان ایران و یک شرکت خارجی از زمان حصول توافق هسته ای است. توتال پیشتر نیز در ایران تجربه فعالیت داشت، اما در سال 2006 زمانیکه تحریم هایی علیه ایران اعمال شد، از ایران خارج شد. این توافق شرکت توتال با ایران احتمالا به فرانسه و چین دو مذاکره کننده در توافق هسته ای این قدرت را می دهد تا به دولت ترامپ فشار آوردند، اقدامی علیه توافق هسته ای نکند. ایران پیش از این نیز با شرکت های بوئینگ و ایرباس توافق هایی را امضا کرده است. قرارداد ایران با شرکت بوئینگ اولین توافق مهم ایران با یک شرکت آمریکایی از زمان انقلاب سال 1979 در ایران است.رادیو بین المللی فرانسه نیز گزارش داد، شرکت نفتی فرانسوی توتال که رهبری یک کنسرسیوم بین‌المللی شامل شرکت ملی نفت چین را بر عهده دارد، روز دوشنبه سوم ژوئیه، یک قرارداد به ارزش 4.8 میلیارد دلاری را برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی با ایران امضا کرد.در این گزارش آمده است: این درحالی است که شرکت توتال از سال 2009 و همزمان با افزایش تحریم‌های اقتصادی و نفتی اروپا علیه ایران، فعالیت‌های خود را در این کشور قطع کرده بود. با امضای این قرارداد، توتال اولین شرکت نفتی غربی است که پس از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی به این کشور بازمی‌گردد.در نوامبر گذشته شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از شرکت توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین و شرکت پتروپارس، «موافقتنامه اصولی» برای طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی را بر اساس «الگوی جدید قراردادهای نفتی ایران» امضا کرده بودند.روزنامه واشنگتن پست نیز عملکرد شرکت فرانسوی توتال را ستود و با انتقاد از دولت ترامپ به دلیل تخریب مسیر رفتن به ایران، نوشت: فرانسه روز دوشنبه یک شرط بندی بزرگ دیگر کرد و توافقی چند میلیارد دلاری برای توسعه میدان عظیم گازی پارس جنوبی امضا کرد. پیام بزرگ این توافق آن است که وقتی نوبت به میادین وسیع گاز و نفت ایران می رسد، فرانسه و ایالات متحده هر کدام مسیرهای متفاوتی را در قبال ایران در پیش می گیرند.روزنامه فایننشال تایمز نیز گزارش داد: توتال با ایران قرارداد بست و پیشقدم شد تا راه برای ورود و سرمایه گذاری سایر شرکت های بین المللی در ایران هموار شود.

ارسال نظر