اجرای معافیتهای مالیاتی برای صنعت بازیافت ضروری است
همایش صنعت بازیافت با شعار از زمین برای زمین با حضور برخی از مسئولان استان برگزار شد.
احمدرضا منزه- اصفهان امروز: همایش صنعت بازیافت با شعار از زمین برای زمین با حضور برخی از مسئولان استان برگزار شد.
ولیا... غلامی رئیس اتحادیه بازیافت ایران در این همایش اظهار کرد: آنچه که آمارها میگوید در ۱۰ سال آینده دو استان کشور به بیآبی مطلق خواهند رسید و اینها همه نتیجه آلودگیهایی است که ما به وجود آوردهایم. وی با تأکید بر اینکه ایران هفتمین کشور آلودهکننده محیطزیست دنیاست، افزود: بر این اساس کشورهای چین، امریکا، هندوستان، روسیه، ژاپن، آلمان و ایران متهمان اصلی آزاد کردن بیشازحد گازهای گلخانهای و آلایندگی کره زمین هستند . رئیس اتحادیه بازیافت ایران گفت: در چهار سال گذشته به صورت شبانهروزی به دنبال تدوین قانون پسماند بودیم که معافیت مالیاتی را برای این صنعت بگیریم، در این باره قوانین ۴۶ کشور دنیا را ترجمه و به سازمان محیطزیست ارائه دادیم. غلامی تصریح کرد: قانون مدیریت پسماند در ایران به کمیسیونهای مجلس ارائه شد و متأسفانه علیرغم موافقتهای سازمان محیطزیست، ناگهان با تغییر قوانین به شکل بسیار ناشیانهای روبهرو شدیم که بندهای این قانون را به سمت پسماندهای شهری میکشاند. وی با درخواست از مسئولان و نمایندگان مجلس خواستار معافیت مالیاتی کل صنعت بازیافت و همچنین عودت قانون مدیریت پسماند دولت و رفع اشکالات آن توسط مجلس شد.
* پسماندهای بیمارستانی اصفهان بی خطر نمیشود
سید رحمان دانیالی مدیرکل حفاظت محیطزیست استان اصفهان نیز در همایش صنعت بازیافت با شعار «از زمین برای زمین» با اشاره به اینکه قانون مدیریت پسماند یکی از بهترین قوانین کشور است، افزود: متأسفانه این قانون به درستی اجرا نشده چراکه اگر به درستی اجرا میشد وضعیت پسماند ما بهتر از این بود. وی با تأکید بر اینکه شش کارخانه کمپوست در استان اصفهان فعال بوده و ۳۷ کارخانه فعال دیگر در حال بهرهبرداری است، گفت: این تعداد کارخانه کمپوست میتواند نسبت به بهبود شرایط بازیافت پسماند ۱۹ شهرستان فعالیت داشته باشد. دانیالی در بحث پسماندهای بیمارستانی تصریح کرد: ما این نوع پسماند را تنها کم خطرسازی میکنیم نه بی خطرسازی و کم خطرسازی یعنی خطرات بالقوه خود را هنوز داراست. مدیرکل اداره محیطزیست استان اصفهان گفت: در بودجه ۹۷ از حدود ۴۰۸ هزار تومان سهم سرانه هر ایرانی تنها ۲۹۳ تومان آن به بحثهای محیط زیستی اختصاص مییابد.
* نظارتی بر روی صنعت بازیافت وجود ندارد
سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش تصریح کرد: برخی از پسماندها باعث نابودی منابع طبیعی و جنگلها شده و با توجه به اینکه جدیت لازم را در صنعت بازیافت نداشتهایم حاشیه شهرهای ما چهرهای بسیار زشت پیدا کرده است. وی با تأکید بر اینکه زباله و بازیافت به نوعی طلای سیاه هستند، گفت: باید در کنار شرکتهای بازیافت کارخانههای جداسازی زباله ایجاد شود چراکه این امر بسیار کمککننده خواهد بود و باعث کسب ارزشافزوده بیشتری میشود. موسوی لارگانی با اشاره به اینکه پسماندهای فلزی میتواند کمکهای بسیار ارزشمندی به ایجاد ارزشافزوده این صنعت کند، افزود: باید از کشورهای دیگر برای برنامهریزی در امر بازیافت الگوگیری شود و اگر گفته میشود در دیگر کشورها به این صنعت مالیات تعلق نمیگیرد ما هم باید برای این امر برنامهریزی کنیم. وی نبود استانداردهای لازم و عدم نظارت را بزرگترین مشکلات صنعت بازیافت خواند و تصریح کرد: اگرچه صنعت بازیافت درآمد زیادی ندارد اما اشتغال بسیاری ایجاد کرده است که در رشد ناخالص ملی بسیار تأثیرگذار است که این موضوع باید مورد توجه مسئولان باشد.
* مالیات سبز در مجلس در حال اصلاح است
زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش اظهار کرد: ما نیازمند فرهنگسازی برای تفکیک پسماند از منازل هستیم و تا فرهنگسازی لازم صورت نگیرد اگر تخصیص بودجهای هم در این حوزه در نظر گرفته شود نتیجه حاصل نمیشود. وی با تأکید بر وجود اصلاحات در خصوص مالیات سبز هم اظهار کرد: مالیات سبز با همکاری معاون پارلمانی سازمان محیطزیست در مجلس شورای اسلامی در حال اصلاح است. سعیدی درباره معافیتهای ترجیحی بحث بازیافت و پسماند نیز گفت: متأسفانه اهمیت بازیافت و پسماند و فرهنگسازی مطلوب در این حوزه را حتی در بین مسئولان هم ندیدهایم. نماینده مردم مبارکه ضمن اعلام حمایت از فعالان بخش بازیافت و پسماند در استان اصفهان افزود: فعالان عرصه بازیافت باید پیشنهادات خود را به نمایندگان ارائه دهند تا مساعدتهای بیشتری در بحث معافیتهای مالیاتی برای بازیافت پسماند صورت گیرد.
* انبارهای اصفهان آلوده به ماده آسکارل است
سید عبدالوهاب سهلآبادی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز با اشاره به اینکه مقادیر زیادی از ماده آلودهکننده آسکارل در انبارهای استان ما وجود دارد، گفت: روغن آسکارل اثر تخریبی وحشتناکی بر آب و خاک دارد و یک قطره از آن میتواند دهها مترمربع خاک را آلوده کند. وی ضمن درخواست از مدیرکل حفاظت محیطزیست استان برای امحای این ماده خطرناک از استان، تصریح کرد: دولت باید به فعالان عرصه بازیافت با نگاه بهتری بنگرد چراکه این صنعت تلاشی مضاعف و درآمدی پایین و البته تأثیرات محیط زیستی مثبتی بر محیطزیست دارد. وی با بیان اینکه خرابترین هوای کشور را اصفهان دارد، خاطرنشان کرد: لازم است در هر صنعتی یک کارشناس محیطزیست باشد تا ما را با فناوریهای جدید آشنا کند، البته همه آلودگی هوای اصفهان متعلق به صنایع آن نیست چراکه بیش از 70 درصد آلودگی هوای اصفهان مربوط به خودروهاست. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با بیان اینکه اگر قرار باشد از خودروهای برقی استفاده کنیم، برق لازم برای تأمین آنها را نداریم، اذعان کرد: از خورشید و باد برای تأمین برق میتوان استفاده کرد اما از آن استفاده نمیکنیم و این یک غفلت است. سهلآبادی با بیان اینکه ایران با داشتن ثروتهای بسیار در حال نابود کردن محیطزیست خود است، افزود: برای موضوع بازیافت آماده همکاری با بخشهای مرتبط هستیم. امید غفارپسند عضو هیئتعلمی دانشگاه اصفهان نیز در این همایش با بیان اینکه توسعهیافتگی در سوار شدن خودروهای لوکس و سکونت در ساختمانهای مجهز نیست، تصریح کرد: توسعهیافتگی یعنی اینکه به حوزه محیطزیست توجه کنیم و برای آن اهمیت قائل شویم.