در اختتامیه هفدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی عنوان شد؛
تمرکز بر برقراری ارتباط میان فنآفرینان و سرمایهگذاران
دبیر جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی در آیین اختتامیه و اهدای جوایز برگزیدگان جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی گفت: شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری، تمرکز بر برقراری ارتباط میان فنآفرینان و سرمایهگذاران و معرفی فناوریهای روز در صنایع بزرگ کشور از رویکردهای اصلی این جشنواره است.
دبیر جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی در آیین اختتامیه و اهدای جوایز برگزیدگان جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی گفت: شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری، تمرکز بر برقراری ارتباط میان فنآفرینان و سرمایهگذاران و معرفی فناوریهای روز در صنایع بزرگ کشور از رویکردهای اصلی این جشنواره است. عبدالرضا کبیری اظهار کرد: ساماندهی مذاکرات سرمایهگذاری از جمله تغییرات جشنواره هفدهم نسبت به دورههای پیشین است. او افزود: در مجموع این جشنواره ۴۹۷ شرکتکننده در محله اولیه داشت که امروز در بخشهای مختلف جشنواره به ۹ شرکت برگزیده جوایزی اهدا خواهد شد؛ چهار جایزه در بخش جایزه ویژه مدیریت شهری و یک جایزه در بخش فناوری صنعتساز به برگزیدگان اهدا میشود.کبیری یکی از مهمترین بخشهای جشنواره هفدهم شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری دانست و تصریح کرد: برنامههای حمایتی از جمله جلسات مذاکره سرمایهگذاری برگزار شد؛ با مذاکرات انجام شده ۳۵۰ میلیارد تومان سرمایه برای شرکتکنندگان جشنواره جذب و ۱۱ میلیارد تومان تسهیلات نیز ارائه خواهد شد. نشست انتقال تجربه یکی از برنامههای جانبی هفدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی بود که کبیری آن را
بسیار مؤثر و تأثیرگذار قلمداد کرد و افزود: در ادامه دو روز برگزاری این جشنواره کارگاههای آموزشی با عنوان برای برداشتن گامی فراتر از مهارتهای سخت به سمت موفقیتهای جهانی و حرکت به سمت بازارهای جهانی به کمک یادگیری مهارتهای نرم، برپا شد.
مهمترین چالش زیستبوم فناوری مشکلات فضای کسبوکار دانشبنیان است
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری نیز مهمترین چالش زیستبوم فناوری و کارآفرینی کشور را مشکلات فضای کسبوکار دانشبنیان دانست و گفت: باید سیاست و جهتگیریها در جهت رفع موانع این عرصه باشد. محمدصادق خیاطیان یزدی اظهار کرد: در تحول دانشبنیان ما در دوران گذار به سر میبریم و تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان زمینه افزایش اشتغال دانشجویان کشور را فراهم کرده است و نباید فراموش کنیم که نیروی انسانی ظرفیت مهم کشور ما است که باید زمینههای بالندگی آنها را فراهم کنیم. به گفته خیاطیان یزدی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری به شرکتهای نوپا برگزیده جشنواره شیخ بهایی امسال مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان و به شرکتهای رشدیافته تا مبلغ ۲ میلیارد تومان تسهیلات ارزانقیمت پرداخت میکند.او عنوان کرد: برای توسعه بیشتر زیستبوم فناوری کشور به مکانیسمهای جدید حمایتی و نظارتی نیاز داریم و برای انجام کارهایی که تا کنون اتفاق نیفتاده باید کارهایی را انجام دهیم که تاکنون انجام ندادهایم.
نیاز به ساختارهای جدید برای ورود جدی به حوزههای متنوع فناوری
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این مراسم گفت: جشنواره شیخ بهایی نمونه خوبی است برای اینکه متوجه شویم در حوزه فناوری و نوآوری کشور چه اتفاقی رخ میدهد. شقایق حقجوی جوانمرد اظهار کرد: جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی به علت قدمت و جامعیت، معیاری برای ارزیابی شرکتها و محیط دانشبنیان کشور است. او تأکید کرد: شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان با برگزاری این رویداد محک خوبی برای ارزیابی شرکتهای دانشبنیان کل کشور ایجاد کرده است. جوانمرد با بیان اینکه وقت آن رسیده به برخی از حوزههای فناوریهای برتر ورود جدی کنیم و در این راستا نیازمند ساختارهای جدیدی هستیم تصریح کرد: به ساختارهای جدیدی همچون آزمایشگاههای ملی برای ارائه خدمات فناورانه نیاز داریم، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان میتواند در طراحی و اجرای این سازوکارهای جدید پیشقدم باشد، البته جشنوارهها در همه جای دنیا فرصتی برای شبکهسازی است. مشاور رئیس بنیاد نخبگان با اشاره به اینکه در همه جای دنیا جشنوارهها فرصتی برای شبکهسازی هستند، تصریح کرد: در این جشنواره برای همه نوع شبکهسازی فرصت وجود داشت. جوانمرد با بیان اینکه آنچه ما را یک ملت تابآور کرده است تا
تمدنساز باشیم، عشق و امید است، گفت: بهمنظور توسعه اقتصاد دانشبنیان در کشور همچنان به فناوران نیاز داریم. او مهمترین عامل توسعه فناوری و اقتصاد دانشبنیان کشور را تربیت انسانها عنوان کرد و گفت: باارزشترین عنصر این ماجرا معلمها هستند، کسانی که آنچه را که میدانند را با بخشندگی در اختیار نسلهای پس از خود قرار میدهند.
تسهیلگری در دستور کار شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
به گفته قاسم مصلحی استان اصفهان نسبت به سهم خود در تمام کشور تعداد زیادی شرکت دانشبنیان فعال دارد. رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز در این مراسم با بیان اینکه چنانچه شرکتهای بزرگ به موضوع سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان ورود و به زیستبوم فناوری کمک کنند، اتفاقات بسیار خوبی خواهد افتاد اظهار کرد: به طور مثال این دوره از جشنواره توسط شهرداری اصفهان حمایت شده و این نهاد حمایت ۵۰۰ میلیونی از برگزیدگان را در دستور کار خود قرار داده است. مصلحی گفت: توجه به سرمایهگذار و وجود سرمایه یکی از موانع پیشرفت دانشبنیانها است از همین رو به دنبال ایجاد هاب سرمایهگذاری این حوزه در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان هستیم. او افزود: تسهیلگری در امور و تأسیس شرکتهای سرمایهگذاری از جمله اهدافی است که شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در دستور کار خود قرار داده است.
نحوه درست رویارویی با چالشها تابآوری را ارتقا میدهد
در ادامه این مراسم فیلیپ کاررا مهمان ویژه جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی از کشور پرتغال گفت: ظرف کمتر از یک سال با کارآفرینان ایران صحبت داشتهام و در مورد چالشهایی که مردم با آن روبرو هستند مطالب زیادی شنیدهام مردم میخواهند زندگی و تأمین معاش و درعینحال تأثیر مثبت در جامعه داشته باشند با درنظرگرفتن تمام این عوامل کارآفرینان ایرانی یکی از تابآورترینها در جهان بهحساب میآیند. او که یکی از مؤسسان اتاق بینالملل جوانان پرتغال است عنوان کرد: از آنچه در جشنواره دیدم میتوان ادعا کرد امید در جشنواره شیخ بهایی موج میزند؛ لازم است تا دولت قوانین را سادهتر کند و در جهت سادهسازی قوانین مربوطه اقدام موردنیاز را داشته باشد این چیزی است که قویا برای ایجاد یک محیط دوستانه در راستای فراهمسازی سرمایهگذاری و شکوفایی خلاقیت لازم است. او تأکید کرد: لازم است آموزش با نیازهای آینده مرتبط و همسو باشد و روشها و دیدگاهها در جهت رفع نیازها و همسو با بلندهمتی نسل جدید دانشجویان تغییر پیدا کند. کاررا تصریح کرد: طی بازدید که از نمایشگاه داشتم نمونهها و مثالهای عینی از فعالیتهای مرتبط که توسط شهرک علمی و تحقیقاتی
اصفهان انجام شده مشاهده کردم این یک نمونه بارز از فعالیت یک مؤسسه پیشرو است که در فراهمآوردن شرایط برای اشتراکمساعی بین استارتآپها و سایر سازمانها تلاش میکند. او بیان داشت: اعتقاد داریم چالشها به ما قدرت میدهد و تابآوری ما را بیشتر میکند و ما را برای رقابت جهانی آمادهتر میکند؛ شرایط زندگی در ایران باعث شده نیروهایی با اطلاعات، آگاهیها و تواناییهای ویژه تربیت شوند و آینده روشنتری را رقم بزنند. او ایران را مهد تمدن عنوان کرد و گفت: ایران مهد تمدن است چرا که آموزش و پژوهش جز لاینفک تعلیمات شما است.