ده دست دادن تاریخی سیاستمداران مشهور دنیا

دست دادن بسیاری از افراد مشهور همیشه پایان خوشی نداشته است ولی به هر حال لحظه ای از تاریخ بوده است.

ده دست دادن تاریخی سیاستمداران مشهور دنیا

دست دادن بسیاری از افراد مشهور همیشه پایان خوشی نداشته است ولی به هر حال لحظه ای از تاریخ بوده است.
اولین دیدار یک رهبر کره شمالی و یک رئیس جمهوری آمریکا؛ کیم جونگ اون و دونالد ترامپ در مقابل دوربین‌ها در سنگاپور با یکدیگر ملاقات کردند و دست یکدیگر را فشردند. به گزارش بی بی سی، به نظر بسیاری این یک لحظه مهم بود، اما چرا دست دادن که ساده‌ترین شکل ابراز دوستی است تا این حد مورد توجه قرار می‌گیرد؟ دست دادن بسیاری از افراد مشهور همیشه پایان خوشی نداشته است ولی به هر حال لحظه ای از تاریخ بوده است.
نمونه ده دست دادن مشهور تاریخ را ببینید:
۱. چمبرلین و هیتلر
بعضی از دست دادن های تاریخی نتیجه 'ارزیابی‌های اشتباه' بوده است
۲۲سپتامبر ۱۹۳۸، آدولف هیتلر، دیکتاتور آلمانی، دست نویل چمبرلین، نخست وزیر وقت بریتانیا را در هتل دریسزن در شهر گودزبورگ در نزدیکی بن آلمان فشرد. مذاکرات آنها درباره منطقه سودتنلند، که قسمتی از کشور چکسلاواکی آن زمان بود. نخست وزیر بریتانیا موافقت کرد که این منطقه به آلمان واگذار شود. نخست وزیر بریتانیا در حالی به لندن بازگشت که تصور می‌کرد صلح را تضمین کرده است. یک سال بعد جنگ جهانی دوم آغاز شد.
۲. چرچیل، ترومن و استالین
دست دادن سه جانبه به شیوه پتسدام ۲۳ژوئیه ۱۹۴۵، هری ترومن (وسط عکس) دستهای وینستون چرچیل، نخست وزیر بریتانیا (سمت چپ) و ژوزف استالین، رهبر اتحاد جماهیر شوروی (سمت راست) در کنفرانس پتسدام، که در آلمان برگزار شد، دست های یکدیگر را فشردند. این سه رهبر با هم ملاقات کرده بودند تا درباره سرنوشت اروپا و بخصوص آلمان پس از جنگ جهانی دوم تصمیم بگیرند. شارل دوگل، رئیس جمهور وقت فرانسه به این نشست دعوت نشده بود.
۳. لیندون و لوتر کینگ جونیور
لحظه پیروزی بزرگ برای جنبش حقوق مدنی آمریکایی‌های آفریقایی تبار دوم ژوئیه ۱۹۶۴، هنگام امضای قانون "حقوق مدنی" در کاخ سفید در واشنگتن، لیندون جانسون، رئیس جمهور آمریکا با دکتر مارتین لوتر کینگ جونیور، رهبر جنبش حقوق مدنی آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار دست داد. قانون حقوق مدنی، به تفکیک نژادی مکان‌های عمومی در آمریکا پایان داد و هرگونه تبعیض بر اساس نژاد، رنگ، دین، جنسیت را در این کشور ممنوع کرد.
۴. مائو و نیکسون سفر نیکسون به چین یکی از دستاوردهای مهم دوران ریاست جمهوری او محسوب می‌شود ۲۱ فوریه سال ۱۹۷۲، مائو تسه تونگ، رهبر و بنیانگذار جمهوری خلق چین، با ریچارد نیکسون، رئیس جمهور آمریکا در شهر پکن، پایتخت چین دیدار کردند و دست یکدیگر را فشردند. دست دادن آنها در جریان سفر نیکسون به چین و پس از ۲۳ سال قطع رابطه میان دو کشور اتفاق افتاد. رابطه جدید نه فقط پایانی بر سال‌ها خصومت و بی اعتمادی بود بلکه گشایشی بود برای مبادلات سودآور تجاری.
۵. گورباچف و ریگان
حرکتی گرم و صمیمانه در پایان جنگ سرد نوامبر ۱۹۸۵،
میخائیل گورباچف، نخست وزیر اتحاد جماهیر شوروی (سمت چپ) و رونالد ریگان رئیس جمهور آمریکا از دو سوی صحنه وارد شدند و در نخستین نشست سران در ژنو سوئیس، دست یکدیگر را فشردند. پس از آن جنگ سرد به پایان رسید.
۶. تاچر و ماندلا
ماندلا در دومین سفرش به بریتانیا با تاچر دیدار کرد ۴ ژوئیه سال ۱۹۹۰، مارگارت تاچر، نخست وزیر بریتانیا و نلسون ماندلا، رهبر کنگره ملی آفریقا در مقابل ساختمان دفتر نخست وزیری بریتانیا، شماره ده خیابان داونینگ لندن با هم دست دادند. تاچر پیش از آن کنگره ملی آفریقا را "نمونه یک سازمان تروریستی" نامیده بود. چهار سال بعد از این دیدار نلسون ماندلا رئیس جمهور آفریقای جنوبی شد.
۷. رابین و عرفات

امیدواری برای برقراری صلح پس از توافق اسلو عمر کوتاهی داشت ۱۳ سپتامبر ۱۹۹۳، یاسر عرفات، رهبر تشکیلات خودگران فلسطینی و اسحاق رابین، نخست وزیر اسرائیل در واشنگتن در آمریکا با هم دست دادند. با امضای توافق اسلو در سال ۱۹۹۳ تشکیلات خودگردان فلسطینی پذیرفت که با اسرائیل همکاری امنیتی داشته باشند. مذاکراتی که به امضای این پیمان منجر شد در اسلو انجام شد اما پیمان رسمی در واشنگتن دی سی با میزبانی بیل کلینتون امضا شد.
۸. مک‌گینس و ملکه بریتانیا

تعداد کمی می‌توانستند تصور کنند که روزی یک فرمانده ارتش آزادیبخش با ملکه بریتانیا دست بدهند
الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، ۲۷ ژوئن سال ۲۰۱۲ با مارتین مک گینس، وزیر اول ایرلند شمالی و فرمانده سابق ارتش آزادیبخش ایرلند، در بلفاست در ایرلند شمالی دست می‌دهد. این اقدام لحظه ای مهم در روند صلح ایرلند شمالی به شمار می‌رود.
۹. اوباما و کاسترو

۹. اوباما و کاسترو آیا رابطه آمریکا و کوبا با این دست دادن عادی شد؟
۲۱ مارس ۲۰۱۶، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و رائول کاسترو رئیس جمهور کوبا در طی دیداری در کاخ انقلاب در هاوانا، مرکز کوبا دست یکدیگر را فشردند. باراک اوباما، اولین رئیس جمهور آمریکا بود که درطی حدود صد سال به این کشور کمونیستی سفر کرده بود. این نشست صمیمانه بود اما آقای کاسترو تاکید کرده بود که قبل از عادی شدن روابط لازم است که تحریمهای اقتصادی علیه کوبا برداشته شود
۱۰. سانتوس و تیموچنکو

دست دادنی که به طولانی‌ترین درگیری نظامی در آمریکای لاتین پایان داد ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶، خوان مانوئل سانتوس، رئیس جمهور کلمبیا و تیمولیون خیمه‌نز معروف به تیموچنکو رهبر گروه فارک، پس از امضا کردن یک توافق نامه صلح در شهر هاوانا به میزبانی رائول کاسترو، رییس جمهوری کوبا با یکدیگر دست دادند. این توافق به ۵۲ سال جنگ گروه فارک، که به نام طولانی‌ترین جنگ داخلی آمریکای لاتین شهرت دارد پایان داد. جایزه نوبل صلح سال ۲۰۱۶ به دلیل تلاش برای پایان دادن به پنج دهه جنگ با شورشیان فارک به خوان مانوئل سانتوس اعطا شد.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار