طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه و مجلسی به 4 روش

در این مطلب آموزش طرز تهیه طرز تهیه قلیه ماهی به روش خوزستانی، آبادانی و بوشهری با ماهی و تن ماهی را به صورت مرحله به مرحله به همراه فیلم برایتان آورده ایم.

طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه و مجلسی به 4 روش

قلیه ماهی یکی از غذاهای محلی، خوشمزه و پرطرفدار در جنوب ایران است که با ماهی‌های شیر، سنگسر، هامور یا شوریده طبخ می‌شود.در ادامه آموزش گام به گام طرز تهیه قلیه ماهی را به صورت مرحله ای همراه با فیلم برایتان آورده ایم.

قلیه ماهی

قِلیِه ماهی یا قَلیه ماهی یکی از معروف‌ترین خورش‌های ایرانی متعلق به جنوب ایران استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان و جنوب بلوچستان می‌باشد. در طبخ این غذا از سبزی‌جات مخصوص (گشنیز و شنبلیله)، تمر هندی، ادویه‌جات، پیاز و ماهی جنوبی استفاده می‌شود. در بوشهر به آن «قلیه مُی» می‌گویند.

مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی   
شوریده یا سنگسر یا هامور 

یک کیلو

تمرهندی 

 یک بسته 

پیاز 

یک عدد متوسط

سیر  چند حبه
سبزی ( گشنیز و شنبلیله) 

300 گرم

رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری
پودر فلفل قرمز

 یک قاشق چایخوری

زردچوبه و نمک

به مقدار لازم

قلیه ماهی

 

طرز تهیه قلیه ماهی

  1. برای تهیه قلیه ماهی، ابتدا پیاز خرد شده را با مقداری روغن تفت دهید.

  2. در ادامه سیر،  شنبلیله و گشنیز خرد شده، را اضافه و تفت دهید.

  3. توجه کنید سبزی باید با شعله کم تفت داده شود.

  4.  بعد از اینکه آبش خشک شد روغن اضافه کنید و مدام تفت بد هید تا سبزی کامل سرخ شود.

  5. با شعله زیاد حدود نیم ساعت باید سبزی رو سرخ کنید و مواظب باشید که ته نگیرد ولی باید کاملا سیاه شود.

  6. ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به سبزی اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.

  7. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه بپزید.

طرز تهیه قلیه ماهی بوشهری

طرز تهیه قلیه ماهی آبادانی

ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به سبزی اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه می پزیم و به این ترتیب قلیه ماهی آبادان شما آماده می شود.

طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی

راز خوشمزگی قلیه ماهی

  • توجه داشته باشید که نسبت گشنیز به شنبلیله تقریبا ۴ به ۱ است؛ یعنی اگر گشنیز شما ۸۰۰ گرم باشد، باید ۲۰۰ گرم شنبلیله داشته باشید.

  • قلیه ماهی را می توان به تنهایی و با نان مصرف کرد ولی بهتر است به صورت پلو و خورش مصرف شود.

  • راز خوشمزگی قلیه ماهی به این است که سبزی رو بی نهایت سرخ کنید تا مرز سوختن.

  • بهترین ماهی برای تهیه قلیه ماهی، ماهی شیر است؛ ولی از ماهی‌های دیگر مثل ماهی سنگسر، هامور، شیر، سرخو، سِکِن و جَش هم استفاده می‌کنند. به طور کلی برای تهیه این غذا بهتر است از ماهی‌های استفاده شود که سفت، گوشتی و لخم باشند.

  • در اضافه کردن نمک به قلیه ماهی احتیاط کنید؛ زیرا تمر هندی نمک زیادی دارد و ممکن است قلیه ماهی شما شور شود.


سخن آخر

در این مطلب با طرز تهیه قلیه ماهی به 4 روش در خدمت شما همراهان عزیز و گرامی بودیم که امیدواریم از پخت این غذا در منزل نهایت لذت را برده باشید.

ارسال نظر