طرز تهیه خورشت مرغ دودی به صورت مرحله ای
امروز قصد داریم طرز تهیه خورشت مرغ دودی را به شما آموزش دهیم.
خورشت مرغ دودی
| مواد لازم برای تهیه خورشت مرغ دودی | |
| برنج قهوهای، شستهشده | ۷۵ گرم |
| بلال پوست و غلافگرفته | ۳ عدد |
| روغن نباتی | ۲ قاشق سوپخوری |
| پیاز بزرگ | ۱ عدد |
| ساقه کرفس | ۱ عدد |
|
ترهفرنگی |
۱ عدد |
| آویشن خشک | . یکدوم قاشق چایخوری |
|
آرد |
۲ قاشق سوپخوری |
| عصاره مرف | ۱ لیتر |
| مرغ دودی بدون استخوان | ۲۵۰ گرم |
|
خامه پرچرب |
۲۲۵ لیتر |
| شوید تازه | 1 قاشق سوپخوری |
| نمک و فلفل و برگ شوید برای تزیین | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورشت مرغ دودی
-
برای تهیه خورشت مرغ دودی ابتدا، قابلمه بزرگ که حاوی آب است را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.سپس یک قاشق سوپخوری نمک به آن اضافه کنید و برنج را داخل آب بریزید.
-
آب که دوباره جوش آمد حرارت را کم کنید تا آهسته بجوشد.
-
درِ قابلمه را ببندید تا حدود ۴۰ دقیقه بپزد و برنج نرم شود. برنج باید به حدی نرم شود که هنگام جویدن زیر دندان حس شود و کمی سفت باشد.
-
برنج را آبکش کرده و با آب بشویید و کنار بگذارید.
-
دانه های بلال را با چاقو از ساقه جدا کنید.
-
قابلمهای بزرگ با حرارت متوسط روی اجاق گاز بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید.
-
در مرحله ای بعد پیاز، کرفس، ترهفرنگی و آویشن را در روغن ریخته و مرتب هم بزنید.
-
حدود ۸ دقیقه صبر کنید تا سبزیجات به خوبی نرم شوند.
-
آرد را روی سبزیجات بپاشید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
-
کم کم عصاره مرغ را اضافه کنید.
-
دانههای بلال را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید تا به جوش آید.
-
کف روی سوپ را بگیرید و در ادامه حرارت اجاق گاز را کاهش دهید.
-
سوپ را به مدت ۲۵ دقیقه آهسته بجوشد تا سبزیجات بسیار نرم و کاملاً پخته شوند.
-
مرغ دودی، برنج، خامه و شوید را داخل سوپ ریخته و به مقدار کافی نمک و فلفل اضافه کنید.
-
سوپ را به مدت ۱۰ دقیقه دیگر آهسته بجوشانید تا مرغ و برنج کاملاً گرم شوند.
-
سوپ را با برگ شوید تزیین کرده و بلافاصله سرو نمایید.