طرز تهیه کوفته کرمانشاهی + فیلم
در این مطلب طرز تهیه کوفته کرمانشاهی را به صورت مرحله به مرحله همراه با فوت و فن ها با فیلم به شما آموزش خواهیم داد.
کوفته کرمانشاهی یا کوفته ریزه یکی از غذاهای سنتی استان کرمانشاه است که علاوه بر طعم خوشمزه بودنش غذایی خوش رنگ نیز است اما تهیه آن کمی زمان بر است.در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا طرز تهیه کوفته کرمانشاهی را به همراه فوت و فنهای پخت آن به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه کوفته کرمانشاهی | |
نخود | 300 گرم |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز درشت | 1 عدد |
گردو | 2/1 پیمانه |
کشمش | 4/1 پیمانه |
نعناع خشک | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
مواد لازم برای تهیه سس کوفته کرمانشاهی | |
پیاز داغ | 3 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
رب انار | 3 قاشق غذاخوری |
برنج | 2/1 پیمانه |
برگه زرد آلو | 10 عدد |
نمک و شکر | به میزان لازم |
طرز تهیه کوفته با نخود و گوشت چرخ کرده
-
برای تهیه کوفته کرمانشاهی با نخود، ابتدا نخودها را در آب به مدت 24 ساعت خیس کنید و اجازه دهید که برای چند ساعت بماند. حتما یک یا دو بار آب نخود را عوض کرده و دوباره آب تازه بریزید
-
نخود خیس خورده شده را داخل زودپز یا قابلمه بریزید تا خوب بپزد.
-
نخودها را به کمک غذاساز یا چرخ گوشت کاملا له کنید.
-
آب اضافی پیاز رنده شده را بگیرید تا بافت کوفته یکدست و خوشمزهتر باشد.
-
در این مرحله پیازها را به گوشت چرخ کرده، اضافه کنید.
-
در ادامه نخودها را به همراه سبزیجات خشک و ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مواد اضافه کنید.
-
حالا مواد را به مدت ده دقیقه الی یک ربع با دست به خوبی ورز دهید.
-
از مواد کوفته کرمانشاهی به اندازه یک نارنگی بردارید و آن را کف دستتان پهن کنید و داخل آن کشمش و گردو خرد شده قرار دهید.
-
کوفته را جمع کنید و با دست شکل دهید تا محتویات داخل آن پیدا نباشد.
-
کوفتههای تهیه شده را داخل سینی بگذارید و برای یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا بافت آنها منسجمتر شوند.
-
در این مرحله، در یک تابه بزرگ مقداری روغن بریزید تا تمام سطح کف تابه را پر کند.
-
زمانی که روغن داغ شد، کوفتهها را دونه به دونه به داخل تابه انتقال دهید.
-
کوفتهها را در روغن برگردانید تا تمام سطح توپی آنها سرخ شوند.
طرز تهیه سس کوفته کرمانشاهی
-
پیاز خرده شده را داغ روغن تفت دهید.
-
رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا با پیاز مخلوط شود.
-
رب انار را به آرامی به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
-
زمانی که رب انار، رب گوجه و پیاز داغ به خوبی با هم ترکیب شدند، برنج و برگه زرد آلو را اضافه کنید.
-
کمی نمک به همراه یک لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید مایع سس شما به مدت 40 دقیقه بجوشد تا غلظت خوبی به دست آید.
-
زمانی که سس شما به غلظت خوبی رسید، کوفتههای سرخ شده را به آرامی داخل سس قرار دهید.
کوفته کرمانشاهی به خانه برمیگردیم
طرز تهیه کوفته ریزه ساده
نکات مربوط به دستور پخت کوفته کرمانشاهی
-
در 15 دقیقه اول پخت درب قابلمه را باز نگه دارید، در غیر این صورت کوفتهها وا میروند.
-
کوفته کرمانشاهی را با نان سنگک و سبزی خوردن تازه سرو کنید.
-
در صورت تمایل می توانید به جای کشمش از ترکیب قیسی و گردو در مواد میانی کوفته استفاده کنید.
-
سبزی اصلی کوفته کرمانشاهی نعناع خشک است اما در صورت دلخواهی می توانید از انواع سبزیجات خشک کوفته استفاده کنید.
-
اگر میخواهید سس کوفته ترش و شیرین باشد می توانید از رب انار استفاده کنید و کمی شکر به آن اضافه کنید اما ااگر می خواهید سس غذا ترش باشه بهتره رب گوجه فرنگی را از دستور طرز تهیه کوفته حذف کنید و به تنهایی رب انار را استفاده کنید.
-
برای این که سس شما طعم لذیذ گوشت را به خودش بگیرد، میتوانید آن را در همان تابهای که کوفته را در آن سرخ کردهاید، تهیه کنید.
سخن آخر
در این مطلب طرز تهیه کوفته کرمانشاهی را به شما آموزش دادیم.آیا شما طرز تهیه کوفته را به روش دیگری بلد هستید که با ما و سایر مخاطبان در قسمت نظرات در میان بگذارید؟