گاهی نمی‌شود که نمی‌شود که نمی‌شود!

تیم ملی فوتبال ایران باز هم به فینال جام ملت ها نرسید.

گاهی نمی‌شود که نمی‌شود که نمی‌شود!

سپهر ستاری: حسرت ها انگار که تمامی ندارد. هیچگاه قرار نیست که این ماموریت نیمه تمام، کامل شود و ایران گویی باید همیشه در آخرین نفس، از رویای رسیدن به جام باز بماند. داستان چهارشنبه شب در استادیوم الثمامه هم فرقی با تاریخ پیشین خود نداشت. ایران بازهم تا آستانه دستاوردی بزرگ رفت اما بازهم ناکام ماند. تا امیر قلعه نویی باز هم نتواند به آن چه که می خواهد، در تیم ملی دست یابد. به بهانه شکست تلخ و ناامیدکننده ایران در نیمه نهایی جام ملت های 2023 مقابل قطر، در چهار قاب، مروری داشته ایم بر ناکامی های گزنده ایران در تاریخ جام ملت های آسیا.

1)حسرت علی دایی

دو جام پیاپی و دو حسرت باورنکردنی برای علی دایی. ابتدا نیمه نهایی 1996 و از دست دادن پنالتی مقابل محمد الدعایه افسانه ای. همان پنالتی درنهایت حکم به حذف ایران در پای فینال آن سال را امضا کرد. 4 سال بعد باز هم علی دایی و باز هم حسرت. این بار در مرحله یک چهارم نهایی مقابل کره جنوبی. ایران با سوپرگل بی نظیر کریم باقری از کره پیش افتاد اما اشتباه دایی در آخرین ثانیه های بازی در دفع توپ کره جنوبی را به گل تساوی رساند و در وقت اضافه هم گل طلایی از راه رسید و ایران باز هم حذف شد.

گاهی نمی‌شود که نمی‌شود که نمی‌شود!

2)حسرت برانکو

برانکو هم یکی از اعضای همان فهرست بلندبالایی است که نتوانست ایران را در رسیدن به فینال و قهرمانی رهبری کند. او تیمی جذاب ساخت اما بازهم پای فینال کم آورد. تصمیم داور در اخراج ستار زارع بود یا بدشانسی گل نشدن پنالتی های ایمان مبعلی و یحیی گل محمدی، نمی توان دقیق ذکر کرد اما هر چه بود، ایران پرستاره 2004 هم به فینال نرسید تا آن نسل طلایی هم دستش از یک افتخار بزرگ کوتاه بماند.

گاهی نمی‌شود که نمی‌شود که نمی‌شود!

3)حسرت کی روش

دو تیم دوست داشتنی پس از دو جام جهانی شورانگیز هم در جام ملت ها موفق نبود. 2015 آن بازی پر از درام مقابل عراق و درنهایت پنالتی هایی که قصه را به نفع ایران ننوشتند و 2019 هم که باز در نیمه نهایی و این بار مقابل ژاپن و یک باخت شوکه کننده دیگر این بار با سه گل در شرایطی که فاصله دو تیم واقعا سه گل نبود. انگار حتی اگر تیمی داشته باشی که تنه به تنه نیجریه،آرژانتین،مراکش،اسپانیا و پرتغال بزند، باز هم قرار نیست طلسم ناکامی فوتبال ایران در قاره کهن را بشکنی.

گاهی نمی‌شود که نمی‌شود که نمی‌شود!

4)حسرت قلعه نویی

17 سال پس از شکست مقابل کره جنوبی در ضربات پنالتی و حذف از مرحله یک چهارم نهایی جام ملت های 2007، قلعه نویی برگشته بود تا جبران کند. او تمام خشم ها و کینه های این 17 سال را در دل خود نگه داشته بود و می خواست به همه منتقدانش ثابت کند که کت تن کیست. او با هر انتقادی که به کارش وارد بود، تیم درهم شکسته پس از جام جهانی 2022 را جمع و جور کرد و برای جام ملت های 2023 آماده شد. تقدیر اما با قلعه نویی انگار سر سازش ندارد. او یک مرحله از دفعه پیش خود جلوتر رفت. در یک چهارم نهایی، حماسه آفرید و از ژاپن عبور کرد اما نحسی نیمه نهایی، گریبان او را گرفت. این بار هم دیگر خبری از باخت در ضربات پنالتی نبود که او سال ها بتواند بگوید که من بدون شکست حذف شدم. این بار او در همان 90 دقیقه قافیه را به قطر میزبان واگذار کرد تا یکی از طلایی ترین نسل های ایران پس از دو دوره ناکامی با کی روش، با امیر قلعه نویی هم به فتح جام ملت های آسیا نرسد.

گاهی نمی‌شود که نمی‌شود که نمی‌شود!

منبع: khabaronline-1870486

ارسال نظر