چگونه در بازار مالی فارکس معامله کنیم؟

اگر تصمیم قطعی گرفتید و می‌خواهید به جمع معامله‌گران بازار فارکس بپیوندید ولی نمی‌دانید از کجا شروع کنید و چه مراحلی را پشت سر بگذارید، این مقاله را بخوانید.

چگونه در بازار مالی فارکس معامله کنیم؟

در این محتوا می‌خواهیم یک راه شسته‌رفته را ترسیم کنیم که از ثبت‌نام در این بازار شروع می‌شود و تا ورود به معاملات و تحلیل هر پوزیشن ادامه پیدا می‌کند. پس حتماً با این سری آموزش بازارهای مالی همراه باشید.

مراحل شروع ترید در فارکس

این بخش به 6 مرحله تقسیم شده است که برای فعالیت در بازار فارکس باید آن‌ها را به‌ترتیب طی کنید.

1. کسب مهارت‌ها و دانش کافی

این یک پیش‌نیاز خیلی مهم است که نباید از آن سرسری گذر کنید. حتماً قبل از اینکه وارد این بازار مالی بزرگ شوید، اطمینان حاصل کنید که مهارت و دانش کافی را برای انجام تریدهای موفق دارید. بی گدار به آب نزنید و خرافاتی نباشید؛ اتکا به شانس و اقبال نتیجۀ خوبی نخواهد داشت! توصیه می‌کنیم انواع تحلیل‌ها را بشناسید و حداقل برای شروع، تحلیل‌ تکنیکال را یاد بگیرید.

چگونه در بازار مالی فارکس معامله کنیم؟

ضمناً، باید راجع‌به انواع جفت‌ارزها، یعنی اصلی، فرعی و نادر هم اطلاعات لازم را به دست آورید. مدیریت ریسک و سرمایه را هم بلد باشید و در تمام معاملاتی که آغاز می‌کنید، این دانسته‌ها را به کار بگیرید.

2. ساخت اکانت در یک بروکر معتبر و مناسب

ساخت اکانت در بروکر، به‌مثابۀ ثبت‌نام در این بازار است. بروکر در واقع واسطه‌ای است که میان شما و بازار فارکس قرار می‌گیرد و باید ترید را از طریق آن‌ و پلتفرمی که در اختیارتان می‌گذارد پیش ببرید. از بین بیشتر از 1000 بروکری که وجود دارند، بگردید و آن موردی را انتخاب کنید که بیشترین تطابق را با شرایط و نیازهای شما دارد. راجع‌به اهرم‌هایی که بروکر در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد تحقیق کنید و کلاً ببینید چه امکاناتی توسط آن ارائه می‌شود.

نکتۀ بسیار مهم دیگر این است که مطمئن شوید بروکر مشکلی با ایرانی‌ها ندارد و ناگهان بی‌خبر حسابتان را با تمام پول و سرمایه‌ای که در آن دارید مسدود نمی‌کند! متأسفانه این اتفاق اصلاً عجیب نیست و در چند سال گذشته، شاهد رخداد آن در پلتفرم‌های گوناگون مرتبط با انواع بازارهای مالی بوده‌ایم.

3. پیدا کردن یک استراتژی خوب و معامله با توجه به آن

امکان ندارد بدون استراتژی وارد بازار شوید و موفقیت کسب کنید! شاید یک یا نهایتاً دو ترید موفق داشته باشید، ولی قطعاً در بلندمدت، با ضرروهای سنگین مواجه خواهید شد. خودتان را زیر ذره‌بین ببرید و با توجه به خصوصیات اخلاقی‌ای که دارید، یک استراتژی مناسب انتخاب کنید. مثلاً اگر صبور نیستید و می‌خواهید خیلی زود نتیجۀ معاملات را ببینید، سراغ استراتژی‌های کوتاه‌مدت مثل اسکالپینگ بروید. اگر در حد یک روز می‌توانید صبوری کنید، دی‌تریدینگ (Day Trading) هم استراتژی خوبی محسوب می‌شود.

در نقطۀ مقابل، اگر سودهای کم و کوچک رضایتتان را جلب نمی‌کنند، استراتژی‌های بلندمدت به کارتان می‌آیند. البته که نتیجه گرفتن ممکن است ماه‌ها و حتی شاید در سال طول بکشد، ولی اگر همه‌چیز طبق برنامه و پیش‌بینی جلو برود، سود کلانی وارد حسابتان خواهد شد. بعد از اینکه استراتژی ایدئال خود را پیدا کردید، معاملات را با توجه به قواعد و اصول آن اجرا کنید؛ اگر به استراتژی وفادار نباشید و بر اساس آن عمل نکنید، مسلماً هیچ فایده‌ای هم برایتان نخواهد داشت.

4. آشنایی با اصطلاحات رایج دنیای فارکس

به‌عنوان تریدری که در بازار فارکس فعالیت دارد، باید با همه یا حداقل چند مورد از رایج‌ترین اصطلاحات این بازار و کلاً دنیای ترید آشنا باشید. موارد زیر، برخی از مهم‌ترین و پراستفاده‌ترین اصطلاحات هستند:

  • Bid Price: بیشترین قیمتی که یک نفر حاضر است برای خرید ارزی بپردازد؛
  • Ask Price: کمتری قیمتی که یک نف حاضر است دارایی‌اش را درازای آن بفروشد؛
  • Long: وقتی تریدر قصد دارد از افزایش قیمت سود کند، اصطلاحاً وارد یک پوزیشن لانگ شده است؛
  • Short: وقتی تریدر قصد دارد از کاهش قیمت سود کند، اصطلاحاً وارد یک پوزیشن شورت شده است؛
  • اهرم یا Leverage: با استفاده از اهرم، تریدر می‌تواند بیشتر از سرمایه‌ای که در اختیار دارد را وارد معاملات کند؛ در نتیجه، هم سود و هم ضرر احتمالی چند برابر می‌شوند.

کلی اصطلاح دیگر مثل بازار گاوی، بازار خرسی، pip، lot و... وجود دارند که الزاماً باید آن‌ها را هم بلد باشید.

5. بررسی جفت‌ارزها و باز کردن پوزیشن روی یک یا چند مورد از آن‌ها

جفت‌ارزها، دارایی‌هایی هستند که در بازار فارکس معامله می‌شوند. 3 نوع جفت‌ارز داریم که در اینجا خیلی کوتاه نگاهی به هرکدام از آن‌ها خواهیم داشت.

  • جفت‌ارزهای اصلی

مرسوم‌ترین و رایج‌ترین جفت‌ارزها برای معامله همین جفت‌ارزهای اصلی هستند. می‌توان گفت ارزهایی که بیشترین حجم معامله با دلار را دارند، این دسته از جفت‌ارزها را تشکیل می‌دهند. از جملۀ مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به EUR/USD و USD/JPY اشاره کرد. ضمناً جفت‌ارزهای اصلی، بیشترین نقدشوندگی را دارند!

  • جفت‌ارزهای فرعی

در مقایسه با جفت‌ارزهای اصلی، حجم معاملات و نقدشوندگی جفت‌ارزهای فرعی بسیار کمتر است. در این نوع جفت‌ارزها، دلار در هیچ طرف قرار ندارد، ولی در هر دو طرف ارزهای مطرح جهان مثل یورو، پوند و ین هستند. از شاخص‌ترین جفت‌ارزهای فرعی می‌توان به EUR/GBP و GBP/JPY اشاره کرد.

چگونه در بازار مالی فارکس معامله کنیم؟

  • جفت‌ارزهای نادر

این نوع جفت‌ارزها همان‌طور که نامشان نشان می‌دهد، بسیار نادر هستند و قدرت نقدشوندگی بسیار پایینی دارند. وقتی در یک طرف، ارز غیرمطرحی مثل لیر ترکیه یا همین ریال خودمان قرار داشته باشد، با یک جفت‌ارز نادر طرفیم. USD/MXN و USD/RUB جزء شناخته‌شده‌ترین این نوع جفت‌ارزها هستند.

نکتۀ مهم: چنین جفت‌ارزهایی نوسانات بسیار دارند. آن‌ها هم می‌توانند فرصت بسیار مناسبی برای سودآوری باشند و هم می‌توانند باعث ضررهای سنگین شوند؛ به همین خاطر، بیشتر راست کار تریدرهای بسیار حرفه‌ای و موسسه‌های مالی بزرگ هستند. بعد از شناخت کامل جفت‌ارزها، با توجه به استراتژی‌ای که دارید، یک یا چند مورد از آن‌ها را انتخاب کنید و وارد معامله شوید.

6. زیر نظر داشتن معامله و رصد دقیق تحولات

بسته به استراتژی‌ای که اتخاذ کرده‌اید، باید حد ضرر و حد سود را قبل از ورود به معامله مشخص کرده باشید؛ همچنین، همان‌طور که بالاتر هم گفتیم، استراتژی شما روی مدت‌زمان باز نگه داشتن معامله هم اثر می‌گذارد. به همین خاطر، باید با دقت بالایی معاملات خود را زیر نظر بگیرید و در زمان درست، از معامله (یا با سود یا با ضرر) خارج شوید. اگر موافق باشید، چند نکتۀ تکمیلی را هم برای تریدرهای تازه‌کار بررسی کنیم.

نکات طلایی کسب موفقیت برای تریدرهای تازه‌کار

برای افزایش احتمال موفقیت در بازار فارکس، توصیه می‌کنیم نکات زیر را رعایت کنید:

  • شناخت کامل انواع بازارهای کوچک‌تر در بازار کلی فارکس؛
  • تدوین یک برنامۀ حساب‌شده و وفادار ماندن به آن؛
  • تمرین مداوم و کسب تجربۀ بیشتر؛
  • پیش‌بینی وضعیت کلی بازار برای اتخاذ تصمیمات هوشمندانه‌تر؛
  • تعیین خط قرمزها و دوری جستن از آن‌ها؛
  • تعیین نقاط خروج قطعی برای هر معامله؛
  • سرکوب احساسات و تصمیم‌گیری مبتنی‌بر منطق و عقل؛
  • پیشروی آهسته و پیوسته و در یک کلام، حفظ تداوم؛
  • عدم ترس از تغییر استراتژی و رویکرد در صورت لزوم.

شک نکنید که با رعایت این نکات، رفته‌رفته به یک تریدر حرفه‌ای تبدیل می‌شوید که بیشتر معاملاتش موفق هستند.

همیشه از منابع معتبر کمک بگیرید

تریدر شدن، خیلی راحت‌تر از تریدر ماندن است! اگر می‌خواهید به فعالیت در بازار فارکس ادامه دهید، باید از منابع معتبر این حوزه کمک بگیرید تا از جدیدترین اخبار، متدها و استراتژی‌ها مطلع شوید. یکی از بهترین منابع فارسی‌زبان در این زمینه، وب‌سایت bitcourse.net است که توصیه می‌کنیم حتماً به آن سر بزنید و از مطالبش نهایت بهره را ببرید.

منبع: khabaronline-1880578

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار