کشف 40 تن مواد مخدر در سال 95

فرمانده انتظامی استان اصفهان گفت: براساس ارزیابی‌های صورت گرفته اصفهان به عنوان استان شاخص كشور رتبه اول را در زمینه مبارزه با مواد مخدر بین استان‌های همطراز خود به دست آورده است.

فرمانده انتظامی استان اصفهان گفت: براساس ارزیابی‌های صورت گرفته اصفهان به عنوان استان شاخص كشور رتبه اول را در زمینه مبارزه با مواد مخدر بین استان‌های همطراز خود به دست آورده است.

به گزارش ایسنا- منطقه اصفهان، سردار عبدالرضا آقاخانی در همایش بزرگ مبارزه با مواد مخدر گفت: امروز بعد از دفاع مقدس بزرگ‌ترین جبهه‌ای كه نیروی انتظامی به طور مستقیم در آن مبارزه می‌کند خاكریز مبارزه با مواد مخدر است.

وی بزرگترین افتخار نیروی انتظامی را شهادت جان بركفان این نیرو در امر مبارزه با پدیده شوم قاچاق مواد مخدر دانست و گفت: ناجا، سه هزار و 700 شهید و 11 هزار جانباز در امرمبارزه با مواد مخدر تقدیم كرده است.

فرمانده انتظامی استان اصفهان خاطر نشان كرد: در دو سال گذشته پلیس استان در این زمینه 11 شهید تقدیم كرده است كه نشان دهنده عزم جدی و قاطع برای مقابله با این بلای خانمانسوز است.

کشف 40 تن مواد مخدر در سال 95

آقاخانی به كشف نزدیك به 40 تن مواد مخدر در سال 95 توسط کارکنان مجموعه فرماندهی انتظامی استان اشاره کرد و افزود: موضوع مبارزه با شبکه‌ها و سرپنجه‌های قاچاق و توزیع كنندگان خرد مواد مخدر در محلات به عنوان یك ماموریت ویژه در دستور كار پلیس استان قرار دارد.

وی با اشاره به آمارهای جهانی در این زمینه گفت: براساس آمارهای سازمان ملل، ایران رتبه اول مبارزه با مواد مخدر در جهان را دارد و بیش از 58 درصد هروئین جهان در کشور ما كشف می‌شود.

فرمانده انتظامي استان اصفهان از قاچاق مواد مخدر به عنوان بزگترین تجارت غیر قانونی دنیا بعد از قاچاق اسلحه نام برد و اظهار کرد: آمارها حاكی از آن است كه در آمد روزانه قاچاقچیان و كارتل های بزرگ مواد مخدر 20 میلیارد تومان است.

آقاخانی به خانواده‌ها در زمینه نوع برخورد با فرزندانشان هشدار داد و گفت: براساس آمارهای به دست آمده 57 درصد معتادان، لجبازی با خانواده را علت گرایش به سمت اعتیاد عنوان كردند. 61 درصد معتادان عنوان داشتند كه از عواقب مصرف موادافیونی اطلاعی نداشتند. 98 درصد معتادان هرگز قابل درمان نیستند؛ همچنین 50 درصد مجرمان زندان استان، جرائم مرتبط با مواد مخدر دارند و انگیزه بیشتر سارقان تامین مواد مصرفی خود است.

98 درصد معتادان هرگز قابل درمان نیستند

وی با اشاره به امحا 20 تن مواد مخدر كشف شده توسط پنج استان اصفهان، یزد، چهار محال و بختیاری، لرستان و مركزی گفت: 50 درصد این كشفیات مربوط به استان اصفهان است.

فرمانده انتظامی استان اصفهان با اشاره به سه رویكرد این فرماندهی در زمینه مبارزه با مواد مخدر گفت: در سال 96 سه موضوع مقابله با سر شبكه‌ها و سر پنجه‌های قاچاق و توزیع مواد مخدر، جمع آوری معتادان متجاهر و مقابله با توزیع كننده خرد مواد مخدر با جدیت دنبال می‌شود تا زمینه آرامش بیشتر برای مردم استان فراهم شود.

نرخ ابتلا به اعتیاد در اصفهان پائین تر از متوسط كشور

هم‌چنین،‌ استاندار اصفهان با بیان اینكه نرخ ابتلا به اعتیاد در استان از متوسط كشور پائین‌تر است، گفت: ما از این موضوع احساس رضایت نمی‌کنیم چرا كه برای استان دین باور، با فرهنگ و تمدن 10 هزار ساله حتی یك مورد ابتلا به اعتیاد هم قابل تحمل نیست.

رسول زرگر پور گفت: نظام جمهوری اسلامی پس از انقلاب، مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد را همواره به عنوان یكی از اولویت‌های اصلی خود قرار داده و در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نبوده و شهدا و جانبازان زیادی را نیز در این راه تقدیم كرده است؛ اما با وجود این هنوز در زمینه ریشه كن كردن آن موفق نبوده و همیشه گردانندگان اصلی این بلای خانمانسوز یك قدم جلوتر بوده‌اند.

وی با بیان اینكه كشفیات مواد مخدر ما در طول سال بسیار بالاست، تصریح كرد: البته اینكه نرخ رشد كشفیات داریم خبر خوبی نیست چرا كه به همان میزان رشد کشفیات ورود مواد مخدر به كشف هم با افزایش روبرو است.

استاندار اصفهان با بیان اینكه همواره گفته می‌شود 20 تا 30 درصد مواد وارد شده به كشور كشف می‌شود، گفت: بنابراین هرچه نرخ كشف ما بیشتر باشد نشان می‌دهد كه نرخ ورود مواد به كشور نیز بیشتر بوده است.

تغییر رویکرد مبارزه با مواد مخدر در دولت یازدهم

زرگرپور افزود: در دولت یازدهم عملكرد مبارزه با مواد مخدر مورد آسیب شناسی قرار گرفت و مشخص شد كه باید رویكرد آن اصلاح شود.

وی تصریح كرد: در گذشته مبارزه با مواد مخدر تنها مبارزه با عرضه و توزیع آن بود و سعی می‌شود آمار و ارقام مبتلایان به مواد مخدر نیز كمتر به مردم اعلام شود؛ دولتمردان آمارهای این بلا را محرمانه تلقی می‌کردند و سیاست كلان خود را بیشتر به امر مبارزه با توزیع كنندگان و قاچاقچیان اختصاص داده بوند و این آسیب اجتماعی در بین مردم جایگاهی نداشت و صرف مبارزه و كشف مواد باعث شده بود كه مواد مخدر به یك معضل اجتماعی تبدیل شود.

استاندار اصفهان با بیان اینكه اجتماعی كردن مواد مخدر یعنی اینكه همه آحاد مردم، دستگاه‌ها، آموزشگاه‌ها، کارگاه‌های تولیدی، آموزش و پرورش و دیگر ارگان‌ها و نهادها با این پدیده مبارزه كنند، گفت: در چهار سال اخیر شاهد بودید كه آمارهای مربوط به مواد مخدر از حالت محرمانه بودن خارج شده و در اختیار شهروندان قرار گرفت تا همه آگاه شوند عواقب این بلای خانمانسوز به چه میزانی است و خود را ملزم به مبارزه با آن كنند.

زرگرپور، رویكرد دوم اصلاح ساختار مبارزه با مواد مخدر را اولویت قرار دادن پیشگیری از آن عنوان و تصریح کرد: هم اینك از بین کمیته‌های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، تنها یك كمیته به موضوع مقابله اختصاص دارد و بقیه مربوط به پیشگیری است.

نرخ 10 درصدی رشد اعتیاد در زنان

وی اظهار کرد: اجتماعی كردن مواد مخدر منجر به این شد كه امروز بیش از 30 سازمان مردم نهاد در استان فعال شده و در زمینه مقابله، درمان و بكارگیری افراد پاك شده فعالیت می‌کنند كه البته تعداد این سمن‌ها باید بیش از این‌ها باشد.

رییس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان از اولویت قرار دادن سه قشر دانش آموزان، دانشجویان و بانوان در برنامه پیشگیری از اعتیاد خبر داد و گفت: در این زمینه سه كمیته راه اندازی شده و دانش آموزان و دانشجویان مبتلا و یا در معرض ابتلا به اعتیاد شناسایی و برای آن‌ها اقدامات كنترلی و آموزشی ویژه‌ای در نظر گرفته شده است.

زرگرپور با بیان اینكه نرخ رشد اعتیاد در بین بانوان استان كمتر از 10 درصد است، گفت: هرچند كه این آمار از ابتلای اعتیاد مردان پائین تر است اما معتاد شدن بانوان به جهت اینكه تربیت فرزندان را برعهده دارند بسیار مخرب‌تر است.

استاندار اصفهان تاكید كرد: ما برای ریشه كن كردن معضل مواد مخدر و اعتیاد چاره نداریم جز اینكه همه مردم را درگیر این مبارزه كنیم و اگر بتوانیم این مهم را تحقق ببخشیم روزی خواهد رسید كه اولین استان پاك كشور در زمینه مواد مخدر باشیم.

ارسال نظر