معدوم کردن چندین تن خیار توسط کشاورزان در اعتراض به پایین بودن قیمت خرید

افزایش تولید بی‌رویه کشت خیار در اصفهان، عدم عرضه و تقاضا و کاهش قیمت این محصول در اصفهان به هر کیلوگرم ۲۰۰ تومان سبب اعتراض بسیاری از کشاورزان اصفهانی شده است.

افزایش تولید بی‌رویه کشت خیار در اصفهان، عدم عرضه و تقاضا و کاهش قیمت این محصول در اصفهان به هر کیلوگرم ۲۰۰ تومان سبب اعتراض بسیاری از کشاورزان اصفهانی شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، کشاورزان یزدآباد اصفهان در اعتراض به پایین بودن قیمت خرید محصول خیار از آنها توسط دلالان و بنگاه‌داران، اقدام به معدوم کردن چندین تن خیار تازه‌ای کردند که آماده عرضه به بازار بود.
کشاورزان اصفهانی برای نشان دادن اعتراض خود، محصولاتی را که به میدان میوه و تره‌بار آورده‌اند، اما به قیمت مناسبی به فروش نرسیده را به کف خیابان ریختند به‌طوری که براساس اظهارات آنها این محصول به‌ دلیل تولید بیش از اندازه تا هر کیلوگرم 200 تومان نیز به فروش می‌رسد و فروش آن به‌صرفه نیست. در ماه‌‌های گذشته هم برخی کشاورزان فلاورجان از قیمت پایین خیار گلایه داشتند که آنها نیز به نشانه اعتراض محصولات خود را کف خیابان ریخته‌ و معدوم کردند.
یکی از مشکلات متفاوتی که در بازاررسانی در اصفهان خود را نشان داده، ورود کشاورزان اتباع خارجی به بازار تولیدات کشاورزی است. براساس گفته کشاورزان محلی، با تولیداتی که آنها در شاهین‌شهر انجام می‌دهند بازار اشباع شده و محصولات کشاورزان داخلی به ‌قیمت کمتری به فروش می‌رسد.
کاهش قیمت خیار با گسترش گلخانه‌های اتباع خارجی در اصفهان
یکی از عرضه‌کنندگان صیفی‌جات بازار میوه و تره‌بار اصفهان در گفت‌وگو با تسنیم پیرامون اعتراض مردم یزدآباد اصفهان به قیمت پایین خیار خریداری شده با نرخ 200 تومان، گفت: با کاهش قیمت این محصول و نبود خریدار برخی از کشاورزان محصولات خود را معدوم کرده‌اند.
علی. پ به حضور گسترده اتباع خارجی در کشت و برداشت محصولات گلخانه‌ای خیار اشاره کرد و اظهار داشت: بسیاری از اتباع خارجی در اصفهان با اجاره بالای زمین‌ها، گلخانه‌های زیادی در استان اصفهان ایجاد کرده‌اند که سبب مازاد تولید محصول خیار در استان شده و محصولات کشاورزان اصفهانی بدون خریدار روی دست آنها مانده است.
افزایش 5 برابری کشت خیار در اصفهان در سال‌های گذشته
وی با بیان اینکه اکنون کشت خیار در استان اصفهان 5 برابر سال‌های گذشته شده است، افزود: مازاد تولید خیار در اصفهان به دلیل حضور گسترده اتباع خارجی در بازار این محصول است، زیرا آنها به کار سخت عادت دارند.
این عرضه کننده صیفی‌جات در اصفهان ادامه داد: در زمین‌های مورچه خورت به سختی می‌توان کشت خیار انجام داد، اما این افراد با اجاره زمین‌های این شهر و ایجاد گلخانه‌های گسترده توانسته‌اند چنین کشتی را عملی کنند. کشت بی‌رویه محصول خیار، افزایش گلخانه‌ها، حضور اتباع در این عرصه، عدم عرضه و تقاضا و نبود صادرات سبب کاهش قیمت خیار به کیلویی 200 تومان در اصفهان شده است.
وی با بیان اینکه اکنون قیمت خیار در میدان 600 تومان و کمتر، عرضه می‌شود، اظهار داشت: این محصول در بازار اصفهان با احتساب 20 درصد سود فروشنده فروخته می‌شود و نرخ آن با پایتخت فقط 200 تومان فرق دارد. به دلیل حضور دلالان همواره تفاوت زیادی میان قیمت تمام‌شده و فروش کشاورزان با نرخ موجود که مصرف کننده نهایی آن را از بازار خریداری می‌کند، وجود دارد.
کاهش نرخ خیار در اصفهان با کاهش عرضه و تقاضا
نایب رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار اصفهان در گفت‌وگو با تسنیم کاهش عرضه و تقاضا را دلیل اصلی سیر نزولی قیمت خیار در اصفهان برشمرد و گفت: در این فصول با ورود نوبرانه‌ها عرضه و تقاضای خیار کاهش می‌یابد.
محمد صادقی ریاحی با بیان اینکه اکنون قیمت خریداری محصول خیار از کشاورزان در اصفهان به هر کیلوگرم 200 تومان رسیده است، اظهار داشت: امسال بر حسب سال‌های گذشته صادرات محصول خیار که به کشورهای عراق و افغانستان صورت می‌گرفت، کاهش یافته است، زیرا در حال حاضر عراق به کشاورزی خود ادامه می‌دهد و بار کمتری از ایران به این کشور صادر می‌شود.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا حضور اتباع خارجی سبب آشفتگی بازار خیار اصفهان شده است، افزود: این افراد با مبالغ بالا، برای کشت خیار گلخانه‌ای زمین اجاره می‌کنند، اما این مشکل اصلی نیست، زیرا تولید بیش از مصرف چنین مشکلاتی را برای کشاورزان ایجاد می‌کند.
نایب رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار اصفهان در پاسخ به این سئوال که استان اصفهان بیشترین کشاورز را دارد، چرا برای کشت گلخانه‌ای زمین‌های خود را به اتباع خارجی اجاره می‌دهند، بیان کرد: این افراد می‌توانند کارهای سخت را انجام دهند و از عهده کار کشاورزی نیز به راحتی بر می‌آیند.
وی پیرامون اینکه آیا کشاورزان اصفهانی خود نمی‌توانند کارهای سخت را انجام دهند و فقط این افراد از عهده آن برمی‌آیند، افزود: کشاورزان قشر زحمت‌کش جامعه ما هستند، اما برخی از مزرعه‌داران برای راحتی کار خود و دادن مزد کمتر این کارگران را به کار می‌گیرند.
ریاحی در پاسخ به این سئوال که با وجود مازاد خیار در اصفهان و کاهش قیمت آن چرا صادرات این محصولات به استان‌های دیگر کشور از جمله پایتخت انجام نمی‌شود، گفت: چنانچه محصول قابل توزیع در استان‌ها باشد میدان‌دار و کشاورز خود با وجود واسطه‌ها این محصول را صادر خواهند کرد، اما در تهران خیار اصلاح شده مورد استقبال نیست و بیشتر خیار درختی خریدار دارد.
وی پیرامون میزان مازاد تولید خیار در اصفهان، اظهار داشت: آمار دقیق نداریم و سازمان جهاد کشاورزی می‌تواند پاسخگو باشد.
نایب رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار اصفهان در پاسخ به این سئوال که آیا به دنبال اعتراض کشاورزان، معدوم کردن محصولات خود و عدم خریدار، اقداماتی را برای حل مشکل در نظر دارید، افزود: سازمان جهاد کشاورزی باید برنامه‌ریزی کرده و قبل از ایجاد چنین مشکلاتی اطلاع‌رسانی کند تا از ایجاد چنین شرایطی جلوگیری شود، زیرا ما فقط توزیع کننده هستیم.
انباشت خیار در بازار اصفهان با عدم صادرات
رئیس اتحادیه صنف میوه و سبزی فروش شهرستان اصفهان به خبرنگار تسنیم گفت: عدم صادرات سبب افزایش مازاد و انباشت محصول خیار در اصفهان شده است.
نوروزعلی اسماعیلی با تأکید بر اینکه تمام کارها و اقامات باید براساس حساب اجرایی شود، اظهار داشت: امسال کشت خیار بیش از نیاز بازار اصفهان است و کشاورزان بی‌رویه کاشته‌اند.
وی صادرات را یکی از عمده‌ترین دلایل حفظ تعادل بازار محصولات کشاورزی دانست و افزود: سازمان جهاد کشاورزی باید صادرات محصولات کشاورزی را اجرایی کند و عدم صادرات، نه تنها بازار خیار را دچار آشفتگی و انباشت تولید می‌کند، بلکه محصول گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی و هندوانه هم چنین شرایطی پیدا خواهند کرد.
رئیس اتحادیه صنف میوه و سبزی فروش شهرستان اصفهان با تاکید بر اینکه باید از تفکر صنعتی خارج شویم، بیان کرد: توجه به صنعت کشاورزی باید بیش از پیش باشد، زیرا تمام مایحتاج جامعه از راه کشاورزی تامین می‌شود و ضرورت صادرات حرف نخست را در کشاورزی می‌زند.
وی پیرامون اینکه صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی نداریم، گفت: سازمان جهاد کشاورزی باید در این زمینه فعالیت‌های چشمگیری داشته باشد و پاسخگوی عدم صنایع تبدیلی هم باشد.
اسماعیلی درباره اعتراض کشاورزان یزدآباد اصفهان به قیمت پایین خیار و معدوم کردن محصولات آنها، اظهار داشت: کشت بی‌رویه و نبود خریدار سبب این اقدام کشاورزان شده و باید با صادرات از چنین شرایطی جلوگیری شود.
وی پیرامون اینکه آیا حضور اتباع خارجی و ایجاد گلخانه‌های گسترده در اصفهان هم سبب ایجاد آشفتگی بازار و اعتراض کشاورزان هم شده است، بیان کرد: این امر نمی‌تواند دلیل اصلی اعتراض آنها باشد، مازاد تولید داریم و باید صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی با دید وسیع توسعه یابد.
رئیس اتحادیه صنف میوه و سبزی فروش شهرستان اصفهان در پاسخ به این سئوال که آیا از میزان مازاد تولید محصول خیار در اصفهان اطلاع دارید، افزود: تولید این محصول امسال نسبت به سال‌های گذشته بسیار بالا است، اما اطلاع دقیق از میزان آن نداریم، وضعیت کشاورزان اصفهانی طی سال جاری خیلی مطلوب نیست.
براساس این گزارش برای گفت‌وگو با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با روابط عمومی این سازمان تماس گرفته‌ایم که مسئول روابط عمومی سازمان پاسخگوی سئوالات شد.
ورود نوبرانه‌ها و کاهش طبیعی قیمت خیار در تیر ماه
مدیر روابط‌عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان پیرامون اعتراض کشاورزان اصفهانی به قیمت پایین خیار و نبود خریدار، گفت: در آخر فصل برداشت در تیر ماه با ورود میوه‌های نوبرانه، قیمت خیار به دلیل نبود تقاضا کاهش می‌یابد و این امری طبیعی است و خود کشاورزان هم از چنین مسئله‌ای کاملا اطلاع دارند.
سید محمد موسوی با بیان اینکه کشاورزان خود صاحب صنف هستند، اظهار داشت: برخی از کشاورزان برای کشت و برداشت محصولات با صنف‌های خود هماهنگ هستند، اما بعضی از آنها بدون هماهنگی اقداماتی انجام می‌دهند. با راهنمایی کشاورزان به آنها اطلاع‌رسانی کرده‌ایم که چه محصولاتی را با مدیریت براساس کشت بکارند این مسئله گلخانه‌ای نیست که در این فصل کاشته و در فصل دیگر برداشت می‌شود.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با تأکید براینکه بسیاری از کشاورزان باید با صنف‌های خود هماهنگ باشند و این امر گاهی توسط کشاورزان مورد غفلت واقع می‌شود، بیان کرد: در تیر ماه این گونه مشکلات مازاد تولید برای کشاورزان پیش می‌آید به طور مثال عرضه گوجه‌فرنگی هم همانند سال‌های گذشته و تولید مازاد دستخوش چنین شرایطی خواهد شد. اکنون ما مازاد تولید کاشت خیار در اصفهان داریم، اما چنانچه مدیریت در زمان کشت اجرایی شود، این مشکلات ایجاد نخواهد شد.
موسوی با انتقاد از اینکه کشاورزان به دنبال الگوی کشت فنی و تخصصی نمی‌روند، اظهار داشت: در حال حاضر چنانچه قیمت خیار 1500 تومان و گران بود هیچ‌گونه اعتراضی نبود، اکنون که قیمت‌ها پایین آمده و محصولات را جایی دپو کنند، قیمت 200 تومان است.
وی پیرامون حضور اتباع خارجی در کشت خیار گلخانه‌ای در اصفهان، بیان کرد: این مبحث دیگری است و در این راستا از ما کسب اجازه نمی‌کنند، زیرا در حوزه وزارت کشور است، اینکه الگوی کار بدهند یا خیر در حوزه تخصص ما نیست.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در پاسخ به اینکه با مازاد تولید محصولات کشاورزی چرا صادرات انجام نمی‌شود، افزود: ما جلوی صادرات را نگرفته‌ایم، البته این موضوع هیچ‌گونه ارتباطی به سازمان ندارد و باید محصولات کشاورزی استانداردهای تولیدی جهان را داشته باشند.
وی ادامه داد: ما برنامه‌ریز بوده و صادرکننده نیستم، سازمان جهاد کشاورزی فقط متولی تولید، توزیع و خدمات کشاورزی است و فروش محصولات را صنف‌ها برعهده دارند. سازمان، ارائه الگوی کشت و مدیریت را برعهده دارد و با برنامه‌ریزی محصولات باکیفیت و براساس استاندارد، توزیع محصول کشاورزی را اجرایی می‌کند.

ارسال نظر