ستور پخت کامل قلیه ماهی همراه با ویدیو آموزشی

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی اصل با طعمی بی‌نظیر + تمام نکات طلایی پخت

اگر دنبال یک خورش متفاوت و خوشمزه ایرانی هستید که طعم تند و ترش آن شما را عاشق جنوب کند، قلیه ماهی انتخاب فوق‌العاده‌ای است! با ما همراه باشید تا فوت‌وفن حرفه‌ای پخت این غذای جنوبی را یاد بگیرید و طعم اصیل بوشهری، خوزستانی یا حتی آبادانی را به خانه‌تان بیاورید.

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی اصل با طعمی بی‌نظیر + تمام نکات طلایی پخت

تحریریه اصفهان:  قلیه ماهی یکی از اصیل‌ترین غذاهای جنوبی ایران است که با ترکیبی از ماهی لخم، سبزی‌های معطر، سیر، تمرهندی و ادویه‌های تند و تیز تهیه می‌شود. این خورش خوش‌طعم در استان‌های بوشهر، خوزستان و هرمزگان ریشه دارد و به‌خاطر طعم خاص و عطر بی‌نظیرش، طرفداران زیادی در سراسر کشور پیدا کرده است.

برای تهیه قلیه ماهی جنوبی، بهتر است از ماهی‌های گوشتی مانند ماهی شیر، سنگسر یا هامور استفاده کنید. راز خوشمزگی قلیه ماهی در سرخ کردن عمیق سبزی‌ها و غلیظ کردن عصاره تمرهندی است. در این مطلب، طرز تهیه قلیه ماهی را به چهار روش مختلف و با فیلم آموزشی، مرحله‌به‌مرحله توضیح داده‌ایم.

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی (اصل خوزستان و بوشهر)

مواد لازم برای ۴ نفر:

مواد اولیه مقدار
ماهی (شیر، هامور، سنگسر، شوریده) ۱ کیلوگرم
تمرهندی ۱ بسته
پیاز متوسط ۱ عدد
سیر ۳ تا ۵ حبه
سبزی (گشنیز و شنبلیله) ۳۰۰ گرم (نسبت ۴ به ۱)
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز ۱ قاشق چای‌خوری
زردچوبه و نمک به مقدار لازم
قلیه ماهی

 

مراحل پخت:

  1. پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید.

  2. سیر رنده‌شده و سبزی (گشنیز و شنبلیله) را اضافه کرده و با شعله کم تفت دهید تا آب سبزی کشیده شود.

  3. حرارت را زیاد کرده، روغن اضافه کنید و سبزی را تفت دهید تا کاملاً سرخ و تیره‌رنگ شود (حدود ۳۰ دقیقه).

  4. ماهی خردشده را با زردچوبه و نمک اضافه و چند دقیقه تفت دهید.

  5. شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را افزوده و خورشت را با حرارت ملایم حدود ۳۰ دقیقه بپزید تا جا بیفتد.

طرز تهیه قلیه ماهی بوشهری

در بوشهر به قلیه ماهی «قلیه مُی» گفته می‌شود. طرز تهیه‌اش مشابه روش بالا است، با این تفاوت که ممکن است از مقدار بیشتر فلفل قرمز استفاده شود تا طعمی تندتر داشته باشد.

طرز تهیه قلیه ماهی آبادانی

ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به سبزی اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه می پزیم و به این ترتیب قلیه ماهی آبادان شما آماده می شود.

طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی

برای مواقعی که دسترسی به ماهی جنوب ندارید، تن ماهی جایگزین خوبی است:

  1. پس از سرخ کردن سبزی و افزودن ادویه، کنسرو تن ماهی را با شیره تمرهندی و رب مخلوط کرده و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت کم بجوشانید.

نکات کلیدی برای خوشمزه‌تر شدن قلیه ماهی

  • نسبت سبزی‌ها را دقیق رعایت کنید (گشنیز ۴ برابر شنبلیله).

  • سبزی را خیلی سرخ کنید تا نزدیک به سوختن برسد.

  • ماهی شیر بهترین انتخاب است، ولی می‌توانید از ماهی سنگسر، سرخو، سکن و جش هم استفاده کنید.

  • نمک را کم استفاده کنید چون تمرهندی خودش نمک دارد.

  • از رب گوجه و تمرهندی طبیعی استفاده کنید.

  • ماهی را به آرامی بپزید تا بافت آن وا نرود.


سخن پایانی

قلیه ماهی، یکی از خورش‌های خوش‌طعم و پرادویه ایرانی است که تجربه پخت آن در خانه می‌تواند سفر به طعم‌های جنوب باشد. امیدواریم با این آموزش، بتوانید قلیه ماهی لذیذی برای خانواده یا مهمان‌هایتان تهیه کنید.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار