مؤثرترین راه کاهش ابتلا به سرطان پوست در مردان

جدیدترین پژوهش‌ها نشان می‌دهد، مصرف روزانه گوجه‌فرنگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را تا ۵۰ درصد در مردان کاهش دهد.

جدیدترین پژوهش‌ها نشان می‌دهد، مصرف روزانه گوجه‌فرنگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را تا ۵۰ درصد در مردان کاهش دهد.
به گزارش فارس ،تازه‌ترین مطالعات نشان می‌دهد، مصرف روزانه گوجه‌فرنگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را تا 50 درصد در مردان کاهش دهد.
بر همین اساس محققان دانشگاه ایالتی اوهایو، با انجام تحقیقاتی بر روی دسته‌ای از موش‌های نر که پودر گوجه‌فرنگی به آنها خورانده شده بود و در معرض نور ماوراءبنفش، دریافتند مصرف این ماده غذایی می‌تواند رشد تومورهای سرطان پوست را به نصف کاهش دهد.
جسیکا کاپراستون، عضو تیم تحقیق دانشگاه ایالتی اوهایو، در این باره می‌گوید: «فرضیه ما در مورد رابطه بین گوجه فرنگی و سرطان این است که کاروتنوئیدها، رنگدانه‌های ایجادکننده رنگ گوجه فرنگی، از پوست در مقابل آسیب ناشی از نور ماوراءبنفش حفاظت می‌کند».
کاپراستون همچنین اشاره کرد: «مطالعات بالینی قبلی نشان می‌دهد، خوردن رب گوجه فرنگی در طول زمان می‌تواند آفتاب سوختگی را کاهش دهد؛ شاید به لطف کاروتنوئیدها از گیاهانی که در پوست انسان پس از غذا دفن می شوند و می‌توانند در برابر آسیب نور ماوراءبنفش محافظت کنند».
پژوهشگران باور دارند، لیکوپن، کاروتنوئید اولیه در گوجه فرنگی، مؤثرترین آنتی‌اکسیدان این رنگدانه‌ها است؛ باوجود اینکه غذاها دارو نیستند اما مصرف مرتب بعضی از مواد غذایی می‌تواند از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند.
لیکوپن مهم‌ترین ماده غذایی موجود در گوجه‌ فرنگی است و با خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود قادر است، رادیکال‌های آزاد اکسیژن را خنثی کرده و به این وسیله از ابتلای افراد به بیماری‌‌هایی از قبیل سرطان، پیری زودرس، مشکلات قلبی و عروقی، پوکی استخوان،‌ دیابت و بسیاری از مشکلات و بیماری‌های دیگر جلوگیری کند.
اگر گوجه ‌فرنگی به صورت خام مصرف شود، مقدار زیادی از لیکوپن آن به دلیل هضم ‌نشدن از بدن دفع می ‌شود؛ عمل پختن، دیواره سلولی گوجه‌ فرنگی را شکسته و باعث می‌شود لیکوپن در دسترس بدن قرار گیرد و بیشتر جذب شود.
لیکوپن رب گوجه‌ فرنگی، سس گوجه‌ فرنگی، کنسرو گوجه ‌فرنگی در مقایسه با گوجه ‌فرنگی خام بیشتر و قابلیت جذب آن هم بیشتر است.

ارسال نظر