عدس پلو با کشمش یا زرشک؟!

عدس پلو یک غذای اصیل ایرانی می باشد که بسیار طرز تهیه راحت و آسانی دارد و خیلی خوشمزه و لذیذ است و در تمام شهرها این غذای ایرانی را سرو میکنند و اکثر افراد این غذا را دوست دارند.

عدس پلو یک غذای اصیل ایرانی می باشد که بسیار طرز تهیه راحت و آسانی دارد و خیلی خوشمزه و لذیذ است و در تمام شهرها این غذای ایرانی را سرو میکنند و اکثر افراد این غذا را دوست دارند.

کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین‌های گروه B است. از طرفی کشمش دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند و برای سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی بر عهده دارد. عدس نیز سرشار از آلبومین ، هیدارت کربن چربی ، مواد معدنی و آب و سلولز است. از سری مواد معدنی عدس میتوان به پتاسیم ، فسفر، منیزیم، کلسیم و آهن فراوان است.

عدس همراه با گوشت سرد و خشک است ولی کشمش دارای طبع گرم و تر است که آن را معتدل می کند. البته بعضی ها به جای کشمش برای روی عدس پلو از زرشک و یا هر دو استفاده می کنند که می تواند در جای خود متنوع باشد.

مواد لازم

  • کره به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • زعفران ۱ قاشق چای خوری
  • سیر ۴ حبه
  • پیاز ۲ عدد
  • کشمش ۱ پیمانه
  • گوشت چرخ شده ۴۰۰ گرم
  • عدس یک و نیم پیمانه
  • برنج ۴ پیمانه




طرز تهیه

1. برنج را از یکی دو ساعت قبل بگذارید همراه آب و نمک خیس بخورد. سپس آن را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید، پس از اینکه برنج جوشید و کف کرد با آب ولرم آبکشی کنید.
2. عدس را با ۲ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بپزید تا زمانیکه آب عدس تمام شود.
3. پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید، سپس عدس پخته را به آن اضافه کنید، نمک و فلفل بزنید و کمی تفت بدهید.
4. ته قابلمه روغن بریزید و نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده بگذارید.
5. برنج و عدس را لایه لایه داخل قابلمه بریزید، روی برنج نصف لیوان مخلوط آب و روغن بریزید و حرارت را زیاد کنید و بگذارید به صورت کته دم بکشد.
6. در فاصله دم کشیدن برنج مایه گوشت را آماده کنید، یک پیاز دیگر را خرد کنید و در روغن تفت دهید، گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل و کشمشی که ۱ساعت در آب خیس خورده است به مواد اضافه کنید و بگذارید به طور کامل پخته شود و نرم شود.
7. بعد از دم کشیدن شما می توانید مایه گوشت را به طور کامل روی برنج بریزید و یا با توجه به سلیقه خود آن را با برنج و عدس به طور کامل مخلوط کرده و بعد نوش جان کنید.
ارسال نظر