سماق آلودگی گوشت را از بین می‌برد

مهسا تنگسیر کارشناس ارشد گیاهان دارویی و عــضو گروه علمی بــــازار گیاهــان دارویی به خواص یکی از چاشنی‌های ترش مزه و پر خاصیت بدین ترتیب اشاره می‌کند:سماق، درختچه‌ای با گل‌های حنایی رنگ و دارای میوه‌های خوشه‌ای شکل به رنگ قرمز و قهوه‌ای است که ابتدا طعم آن گس بوده و پس از رسیدن ترش می‌شوند.

مهسا تنگسیر کارشناس ارشد گیاهان دارویی و عــضو گروه علمی بــــازار گیاهــان دارویی به خواص یکی از چاشنی‌های ترش مزه و پر خاصیت بدین ترتیب اشاره می‌کند:سماق، درختچه‌ای با گل‌های حنایی رنگ و دارای میوه‌های خوشه‌ای شکل به رنگ قرمز و قهوه‌ای است که ابتدا طعم آن گس بوده و پس از رسیدن ترش می‌شوند.

کاربرد: از گذشته‌های دور در ایران همراه چلوکباب و برخی از غذاها، سماق استفاده می‌شده است. امروزه مقالات متعددی حاکی از آن است که این ماده خاصیتی چندکاره دارد و مواد موجود در آن خواص ضدمیکروبی بسیار قوی دارند. به عنوان نمونه، از آنجا که گوشت مورد استفاده برای طبخ کباب چرب است، سماق موجب کاهش کلسترول و جذب چربی موجود در آن می‌شود. همچنین سماق آلودگی موجود در گوشت را از بین می‌برد و از طرفی خاصیتی قابض دارد؛ یعنی اگر التهابات یا زخم‌هایی در مسیر لوله گوارش باشد تا حدودی موجب بهبود آنها شده و محافظ خوبی برای کبد است.

خواص: این چاشنی دارای طبیعت سرد و خشک است و خواص آن عبارت‌اند از:
برای درد دندان مفید است.
تحریک‌کننده اشتهاست.
باعث تقویت لثه می‌شود.
به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاک کننده معده است.
برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی‌ بیوتیکی دارد.
ادرارآور است.
برطرف‌کننده تب است.
برطرف کننده نقرس و رماتیسم است.
خون را تصفیه می‌کند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع می‌کند.
در قدیم، برگ درخت سماق را دم کرده و برای سیاه کردن مو از آن استفاده می‌کردند.
چای سماق برای کاهش تعریق به‌کار می‌رود.
غرغره دم کرده سماق برای ورم گلو و دهان مفید است.برای بیماران دیابتی مفید است، زیرا یکی از عوامل به وجود آمدن عوارض مختلف در دیابتی‌ها، ترکیب گلوکز با پروتئین‌های حیاتی بدن است که به تغییر ساختار شیمیایی و عملکرد این پروتئین‌ها می‌انجامد و مطالعات نشان می‌دهد که سماق تا 81 درصد از بروز این فرآیند پیشگیری می‌کند.

ارسال نظر