۳۰ تن پیاز به روش GAP در اصفهان تولید شد
مسئول سلامت غذا سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: طی دو ماه اخیر ۳۰ تن پیاز به روش GAP ؛ یعنی تولید محصول با مدیریت مصرف کود و سم، در دو شهرستان فریدن و فلاورجان تولید شد.
مسئول سلامت غذا سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: طی دو ماه اخیر ۳۰ تن پیاز به روش GAP ؛ یعنی تولید محصول با مدیریت مصرف کود و سم، در دو شهرستان فریدن و فلاورجان تولید شد.
عباس پزشکی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برداشت پیاز طرح GAP در سطح دو هزار متر مربع از اراضی کشاورزی غرب استان با حضور گروه مشاورین سلامت غذا سازمان جهاد کشاورزی، مدیران شهرستانهای فریدن، فریدونشهر و بوئین انجام شد.
وی بیان داشت: روش GAP یعنی تولید محصولات به روش خوب و با مدیریت مصرف سم و کود است.
مسئول سلامت غذا سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه این طرح و تولید پیاز به روش GAP به صورت پایلوت در فلاورجان و فریدن به اجرا گذاشته شد، ادامه داد: طی دو ماه گذشته شاهد تولید پیاز در هر یک شهرستان ها به میزان ۱۵ تن بودیم.
وی با اشاره به اینکه در این طرح یک تیم از کارشناس حفظ نباتات، تحقیقات کشاورزی، ترویج زراعت و مشاوره سلامت و رییس دفتر سلامت و غذا و دارو و مدیر روابط عمومی روی تولید محصولات نظارت میکنند، افزود: این تیم هر ماه بر روی آبیاری و سموم و کود روی مزرعه اصلی و مزرعه نمونه و شاهد نظارت و تطبیق داده شد.
تولید تمام محصولات پر مصرف به روش GAP
پزشکی گفت: پیاز محصول پر مصرفی در سفرههای غذایی خانوادهها است، تولید این محصول با استفاده از شیوه GAP باعث اطمینان بیشتر از سلامت جامعه خواهد شد، همچنین با استفاده از این دستورالعمل میزان سموم مصرف شده و کود شیمیایی کنترل و به کمترین میزان میرسد.
وی با اشاره به اهمیت تولید اقتصادی در بخش کشاورزی افزود: در فرآیند تولید، علاوه بر اهدافی چون تولید محصول خوب و مناسب برای مصرف کننده، صرفه اقتصادی برای کشاورزان هم لحاظ شده است.
مسئول سلامت غذا سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار داشت: تولیدات GAP همه محصولات پر مصرف در حال تهیه است و در آینده شاهد تولیدات بیشتر محصولات پر مصرف به صورت پایلوت آزمایشی و سپس با ترویج آن در بخش، شاهد تولیدات سالمتر خواهیم بود.
وی گفت: سطح زیر کشت پیاز در غرب استان بالغ بر یک هزار و ۱۰۰ هکتار است که در شهرستان فریدن ۸۵۰ هکتار آن کشت شده است و برداشت ۸۰ الی ۸۵ تن در هکتاری این محصول را در این اراضی شاهد هستیم.
پزشکی اضافه کرد: به دلیل سرمازدگی در شهرستانهای تولید کننده نشاء پیاز، برداشت این محصول با کمی تاخیر انجام شده است که در حال حاضر قیمت پیاز را در سطح متعادل تری شاهد هستیم.