گرمای هوا، علت اصلی گرانی مرغ در اصفهان
نائب رئیس اول اتحادیه فروشندگان گوشت سفید اصفهان گفت: اکنون مرغ در بازار اصفهان 8هزار و 500 تومان فروخته میشود و قیمت این کالا باوجود افزایش نرخ نهادهها و جوجه واقعی است.
مهناز احمدی - اصفهان امروز : نائب رئیس اول اتحادیه فروشندگان گوشت سفید اصفهان گفت: اکنون مرغ در بازار اصفهان 8هزار و 500 تومان فروخته میشود و قیمت این کالا باوجود افزایش نرخ نهادهها و جوجه واقعی است. محمدعلی فروغی ابری با اشاره به اینکه قیمت مرغ در اصفهان طی دو هفته ۲۰۰ تومان افزایش داشته است، اظهار داشت: در حال حاضر قیمت مرغ جنب کشتارگاههای اصفهان به ۸ هزار و ۱۷۰ تومان رسیده و طی دو هفته گذشته با بهای ۸ هزار و ۲۰ تومان توزیعشده است. وی افزایش دمای هوا را عامل اصلی گرانی مرغ در اصفهان اعلام کرد و افزود: در فصول گرم مرغها در مرغداریها کمتر گوشت میگیرند و این امر باعث گرانی مرغ هم میشود. بنا بر گزارش ایمنا، نایب رئیس اول اتحادیه فروشندگان گوشت سفید اصفهان خروج مرغ استان برای تأمین بازار تهران را سبب گرانی این کالا در اصفهان اعلام کرد و بیان داشت: این وضعیت تا اواخر مردادماه ادامه دارد و شاید با خنکی هوا اندکی قیمت مرغ کاهش یابد.
فروش هر قطعه جوجه به مرغداران با بهای ۳ هزارتومانی
وی افزایش نرخ جوجه را در گرانی مرغ بیتأثیر ندانست و تصریح کرد: در حال حاضر مرغداران هر قطعه جوجه را حدود ۳ هزار تومان خریداری میکنند که هیچگونه نظارتی توسط مراجع ذیصلاح، ارگانها و سازمانهای مرتبط بر این مسئله حیاتی تولیدکنندگان نیست. فروغی گفت: با ورود مرغ اصفهان از اواخر ماه مبارک رمضان، اکنون هیچگونه کمبود مرغ در بازار اصفهان نداریم و طی ماههای آینده قیمت این کالا شاید اندکی کاهش یابد. وی صادرات را دلیل گرانی مرغ ندانست و گفت: هیچگونه صادراتی از اصفهان انجام نمیشود و فقط مرغ این استان به تهران حمل میشود. نایبرئیس اتحادیه فروشندگان گوشت سفید اصفهان گفت: نهتنها افزایش شدید گرمای هوا بلکه خروج مرغ از استان اصفهان برای تأمین بازار تهران سبب گرانی این کالای خوراکی در اصفهان شده است. وی در پاسخ به اینکه میزان تولید مرغ استان اکنون چقدر است، بیان داشت: از تولید استان اطلاع نداریم؛ باید از اتحادیه مرغداران استان و سازمان جهاد کشاورزی اصفهان بپرسید. فروغی ادامه داد: میدانیم که در حال حاضر تولید اصفهان جوابگوی استان است، البته چنانچه درخواستی از پایتخت نداشته باشیم.
توقف خروج مرغ از اصفهان
وی پیرامون اینکه بهای جوجه با احتساب بهای کرایه بار و هزینه دستمزدها در حدود ۲۶۰۰ تا ۲۹۰۰ تومان در اختیار مرغداران گذاشته میشود، اظهار داشت: خرید نقدی جوجه ۲۴۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان برای مرغدار تمام میشود، اما اکثر مرغداران عرفی خرید میکنند که با صدی سه درصد محاسبهشده و این برای تولیدکنندگان ضرر است، اما هیچگونه نظارتی بر چنین مسئلهای نیست. نایبرئیس اول اتحادیه فروشندگان گوشت سفید اصفهان در پاسخ به این سؤال که وضعیت افزایش نرخ مرغ تا چه زمانی ادامه دارد، افزود: شاید با خنکی هوا قیمتها بهتر شود، اما فکر نمیکنم نرخها خیلی ارزانتر شود، زیرا اکنون قیمتها تقریباً واقعی شده است. وی ادامه داد: البته با توقف خروج مرغ از اصفهان به خارج استان و عدم درخواست تهران، کمبود مرغ در بازار اصفهان نخواهیم داشت. فروغی با اشاره به برگزاری جلسه اخیر با استاندار اصفهان پیرامون وضعیت بازار گوشت و مرغ اصفهان، افزود: طی این جلسه استاندار اصفهان قول دادند که بر تولید گوشت کنترل بیشتر شود و دستگاههای نظارتی با متخلفان برخوردی جدیتر داشته باشد.