خشكسالی 95 درصدی استان

معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی استان اصفهان با بیان اینكه اكثر نقاط اصفهان با خشكسالی بلند مدت درگیر هستند، اظهار داشت: 95 درصد مساحت استان با این نوع خشكسالی مواجه هستند. نوید حاج بابایی افزود: 94 درصد جمعیت استان نیز با خشكسالی دراز مدت دست و پنجه نرم می كنند. این مقام مسئول اضافه كرد: در حال حاضر، 34 درصد اصفهانی ها با خشكسالی شدید روبه رو هستند. حاج بابایی تاكید كرد: خشكسالی برای هفدمین سال پیاپی بر اصفهان سایه افكنده است.

معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی استان اصفهان با بیان اینكه اكثر نقاط اصفهان با خشكسالی بلند مدت درگیر هستند، اظهار داشت: 95 درصد مساحت استان با این نوع خشكسالی مواجه هستند. نوید حاج بابایی افزود: 94 درصد جمعیت استان نیز با خشكسالی دراز مدت دست و پنجه نرم می كنند. این مقام مسئول اضافه كرد: در حال حاضر، 34 درصد اصفهانی ها با خشكسالی شدید روبه رو هستند. حاج بابایی تاكید كرد: خشكسالی برای هفدمین سال پیاپی بر اصفهان سایه افكنده است.

مدیر كل هواشناسی استان اصفهان در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینكه بخشی از گرد و غبار اصفهان سر منشا داخلی دارد، اظهار داشت: بخشی از این پدیده به باتلاق گاوخونی و دشت سجزی بر می‌گردد و بخشی از آن برون استانی و مرتبط با دریاچه نمک قم و كویر «ریگ جن» سمنان است. مجید بیجندی در خصوص كویر «ریگ جن»،‌ گفت: این كویر شرایط بسیار خاصی دارد؛ چرا كه دسترسی به این كویر برای مسئولین استان سمنان با روش های ســـنتی امــــكان پذیر نیســـت و باید از روش‌های جدید برای مقابله با این كانون استفاده كرد. مدیر كل هواشناسی اصفهان در گفت و گو با اصفهان زیبا در خصوص منشا اصلی گرد و غبار تیر ماه در اصفهان، اظهار داشت: كویر ریگ جن در جنوب استان سمنان منشا تولید گرد و غبار اخیر بود. دریاچه نمک قم تاثیری نداشت؛ اما كانون های گرد و غبار استانی در آران و بیدگل، كاشان و اردستان نیز تقویت كننده این اتفاق بود.

جلسه مشترک چهار استان
بیجندی همچنین در خصوص نحوه اطلاع رسانی پدیده گرد و غبار اخیر به اصفهان زیبا، گفت: از 72 ساعت قبل اخطارهای لازم به صورت مكتوب به اطلاع نهادها و مدیران مرتبط در استان ابلاغ شد. ضمن اینكه در این ایام از تمام ظرفیت های رسانه‌ای اداره كل هواشناسی اعم از كانال ها و پایگاه‌های اطلاع رسانی و صدا و سیما استفاده كردیم تا خسارت احتمالی به حداقل برسد. بیجندی با بیان اینكه تعداد دفعات پدیده گرد و غبار پیش بینی ناپذیر است، عنوان كرد: می توان 72 ساعت قبل از بروز گرد و خاک بروز آن را پیش بینی كرد و هشدارهای لازم را ابلاغ كرد.مدیر كل هواشــــناسی استان اصــــفهان، در ادامه اظهار داشت: با تدبیر استاندار، جلسه مشتركی روز سه‌شنبه با حضور مدیران چهار استان، اصفهان، قم، یزد و سمنان، كه همگی با پدیده گرد و خاک مواجه هستند، در اصفهان تشكیل شد. او افزود: در این جلسه به جمع بندی های خوبی برای مقابله با پدیده گرد و غبار رسیدیم. این مقام مسئول در خصوص پدیده گرد و غبار تاكید كرد: این حرف كه گرد و غبار امری نوظهور است، اشتباه است. مدیر كل هواشناسی استان اصفهان، ادامه داد: گزارش های 22 ساله اخیر اداره كل هواشناسی نشان می دهد، كشور سال های زیادی است كه با این پدیده درگیــــــر است. بیجندی ضمن اشــــاره به اینکه هم اكنون یک میلیون و ۸۸ هزار هکتار از اراضی بیابانی استان اصفهان، معادل ۵۹ درصد از اراضی بیابانی را کانون‌های بحرانی تشكیل گرد و غبار تشـــکیل می‌دهد، خاطر نشـــان كرد: در استان، شهرستان‌های اصفهان، آران و بیدگل، نطنز و خور و بیابانک جز نقاط بحرانی گرد و غبار به شمار می آیند.

كانون بحرانی به نام دریاچه قم
مالكیت 42 درصــــدی ســــیاسی و جغرافیــــایی اصفهان در دریاچه نمک یا همان دریاچه قم نكته مهمی بود كه بیجندی به آن اشاره كرد.
مدیر كل هواشناسی اصفهان ضمن اشاره به اینكه چندی پیش به این موضوع پی بردیم، خاطر نشان كرد: این دریاچه وضعیت خوبی ندارد و چنانچه اقدامی اصولی برای كنترل آن نشود، نه تنها شهرستان های شمال استان كه دیگر شهرستان های اصفهان را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد. او تاكید كرد: باید دولت به مانند دریاچه ارومیه برای دریاچه نمک نیز برنامه ریزی كند. به گفته بیجندی، روزهای گرد و غباری قم از دو روز در ســــال 1365 به 105 روز در ســــال 1395 رسیده است.مدیر كل هواشناسی اصفهان یک خواسته مهم نیز از اصحاب رسانه داشت. بیجندی خاطر نشان كرد: شما موضوع رسیدگی به دریاچه قم را از نهادهای ذی ربط مثل سازمان محیط زیست و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری پیگیری كنید.

بارش های پاییزی از نیمه دوم آبان ماه
در ادامه، معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی استان نیز از رتبه یازدهم كم بارشی اصفهان در بلند مدت در كشور خبر داد و اظهار داشت: با افزایش 21.2 درصدی بارش ها در سال جاری وضعیت بهتری داریم.نوید حاج بابایی افزود: در كوهرنگ نیز با 12 درصد افزایش بارش روبه‌رو هستیم. حاج بابایی یک خبر خوب از بارش‌های پاییزی اصفهان داشت. او اظهار داشت: بارش‌های پاییزی امسال از نیمه آبان ماه آغاز می شود،‌ در حالی سال گذشته تا آذر ماه هیچ بارش موثری نداشتیم. او تاكید كرد: بارش های پاییزی در حد نرمال است. حاج بابایی از آغاز زود هنگام و نرمال بودن میزان بارش های پاییزی خبر می‌دهد، اما تاكید می كند: این بارش ها به هیچ عنوان پاسخگوی كمبود بارش ها و منابع آبی از دست رفته سال های اخیر نمی شود.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار