شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بصیرت مردم را افزایش می دهد
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از نهادهای انقلابی جمهوری اسلامی ایران است که به هماهنگی و انسجام فعالیتهای تبلیغی بین دستگاهها و مراکز تبلیغی نظام میپردازد. این نهاد در ۱۲/۵/۱۳۵۹ با موافقت آیتالله خمینی (قدس ره) رهبر کبیر ایران تشکیل شد. ریاست این نهاد که توسط رهبر جمهوری اسلامی تعیین میگردد را تا سال ۱۳۶۰ غلامحسین حقانی و از آن زمان تاکنون آیتالله احمد جنتی بر عهده دارد. این شورا طبق اساسنامهاش که به تصویب مجلس رسیده است «نهادی است عمومی و غیردولتی که مسئولیت برنامهریزی، هماهنگی، سیاستگذاری و نظارت و اجرای مراسم رسمی و مناسبات عمومی نظام جمهوری اسلامی را بر عهده دارد.»
مینا عباسپور- اصفهان امروز: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از نهادهای انقلابی جمهوری اسلامی ایران است که به هماهنگی و انسجام فعالیتهای تبلیغی بین دستگاهها و مراکز تبلیغی نظام میپردازد. این نهاد در ۱۲/۵/۱۳۵۹ با موافقت آیتالله خمینی (قدس ره) رهبر کبیر ایران تشکیل شد. ریاست این نهاد که توسط رهبر جمهوری اسلامی تعیین میگردد را تا سال ۱۳۶۰ غلامحسین حقانی و از آن زمان تاکنون آیتالله احمد جنتی بر عهده دارد. این شورا طبق اساسنامهاش که به تصویب مجلس رسیده است «نهادی است عمومی و غیردولتی که مسئولیت برنامهریزی، هماهنگی، سیاستگذاری و نظارت و اجرای مراسم رسمی و مناسبات عمومی نظام جمهوری اسلامی را بر عهده دارد.»
پس از پیروزی انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران، ارگانها و نهادهایی چون شورای عالی تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات قم، واحد تبلیغات حزب جمهوری اسلامی به فعالیتهای تبلیغی میپرداختند، ولی از هماهنگی باهم برخوردار نبودند. پس از انتخاب ابوالحسن بنیصدر به ریاستجمهوری و تشکیل دفتر هماهنگی رئیسجمهور، نهادهای نامبرده و نیروهای مخالف بنیصدر نیازی ضروری به برخورد با تبلیغات دفتر او را حس میکردند. نتیجتاً در ۱۲/۵/۱۳۵۹ دفتر هماهنگی تبلیغات اسلامی تأسیس شد. مؤسسان اولیه این دفتر عبارت بودند از آیات: بهشتی، جنتی، امامی کاشانی، حقانی، شیرازی، مهدوی کنی، موحدی کرمانی، عبایی خراسانی، سید حسین موسوی تبریزی، باهنر، محمدعلی شرعی، عبدالمجید معادی خواه فلسفی و جعفری گیلانی. اعضا پس از رسمی شدن این دفتر، نام آن را به علت تشابه با دفتر هماهنگی رئیسجمهور به شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی عوض کردند.
اولین مکان این شورا در مدرسه عالی شهید مطهری بود و پس از برگزاری اولین نشست شورا، غلامحسین حقانی بهعنوان دبیر شورا برگزیده شد. پس از تدوین اساسنامه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد سازندگی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صداوسیما، بنیاد شهید انقلاب اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، دفتر تحکیم وحدت، حزب جمهوری اسلامی و جامعه روحانیت مبارز اعضای حقوقی شورا شدند.
از اولین اقدامات این شورا تشکیل ستاد بزرگداشت دهه فجر در بهمن ۱۳۵۹ بود. این شورا به اعزام مبلغین مذهبی به کشورهای مختلف جهان پرداخت. در دوران جنگ به برنامهریزی و هدایت برنامه فرهنگی پرداخت. در ۱۳۶۹ ش بر اساس اساسنامه جدید آن، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نهادی است عمومی و غیردولتی که مسئولیت برنامهریزی، هماهنگی، سیاستگذاری و نظارت و اجرای مراسم رسمی و مناسبات عمومی نظام جمهوری اسلامی را بر عهده دارد.
دبیر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، بالاترین مقام شورا هست که از طرف رهبر ایران انتخاب میشود. این شورا جهت تحقق اهداف تصریحشده در اساسنامه، ستادهایی را تشکیل داده است. در همین راستا رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان با اشاره به سالروز تأسیس شورای هماهنگی انقلاب اسلامی گفت: این نهاد بهصورت مستقل باتدبیر امام خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی و در ادامه نظارت رهبر انقلاب و نظارت جنتی بهمنظور فراخوان بسیج عمومی مردم در سال 1359 تشکیل شد.
مجید عسگری با تبریک فرارسیدن سالروز ولادت امام رضا و دهه کرامت تبریک در سالروز تأسیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اظهار داشت: وظیفه شورای هماهنگی یادآوری است که باعث میشود معرفت و بصیرت جامعه نسبت به آنچه در حفظ دستاوردهای انقلاب انجامشده افزون و از اتفاقات گذشته نیز عبرت حاصل شود. وی افزود: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی یکنهاد غیردولتی منتسب به ولایت بوده که وظیفه اصلی این نهاد برنامهریزی، نظارت و اجرای مراسم نظام است که این نهاد پس از پیروزی انقلاب تاکنون توانسته است بسیار موفق و سربلند عمل کند. عسگری در ادامه بیان داشت: در استان اصفهان به ریاست آیتالله بهشتی نژاد در سال ۱۳۷۴ کار شورای هماهنگی شروع شد و بنده بهعنوان خدمتگزاری کردم که باید اشاره داشت بهواقع جامعه اصفهان همواره شرایط خاصی داشته است که به لطف خدا و بر اساس آموزهها و سیاستگذاریهایی که شده بود سعی کردیم در اداره هرچه بهتر این مسیر گام برداریم. عسگری تأکید کرد: در شورای استان اصفهان چند مزیت بخصوص وجود داشته و دارد ازجمله اینکه توانستهایم استقلال خود را حفظ کرده و هرگز وامدار هیچ جناحی نشدهایم. همچنین در استفاده از توان و ظرفیت دستگاهها باقدرت عمل کرده که در تحقق این امر به نسبت دیگر استانها جایگاه ممتاز پیداکردهایم. علاوه بر اینها استان اصفهان با بیشترین میزان شهدا در تمام صحنهها حضور پرشور و موفق داشته است که این قطعاً نتیجه همدلی همه اعضای جامعه از مردم تا مسئولین بوده است. عسگری با تأکید بر اینکه بیان و تبلیغ اهمیت خاص خودش را دارد گفت: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اگرچه نسبت به قبل امکاناتش کاهشیافته و قابل قیاس نیست اما باید در نظر داشت جوانان و نوجوانان جامعه امروز ما انتظاراتشان دمدستی نیست و از این تشکل انتظار اقدامات بهروز دارند بنابراین اگر چنین شورایی با این قابلیتها بخواهیم لازم است هم به لحاظ زیرساخت و هم ازنظر نرمافزاری در سیستمهای هماهنگی دستگاههای اجرایی تجدیدنظر صورت پذیرد نظر کنند متأسفانه اکنون دانشگاه و سیستم آموزشی همکاری حداقلی دارند و نقش بالا و تأثیرگذاری که در این زمینه مورد انتظار است را ایفا نمیکنند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان افزود: اهمیت به تبلیغات در هر حوزهای قابل تعمق است و این امر لازمه این است که مسئولین جدیتر بیندیشند و همکاری لازم با این تشکل داشته باشند. وی افزود: انتظار ما در سالروز تأسیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی همکاری و حمایت تمامی دستگاههاست ازجمله اینکه یکی از همراهان مراسمهای ما همواره رسانهها بودهاند.
عسگری با اشاره به تشکیلات کم تعداد و کمبضاعت این تشکل اظهار کرد: با تعداد حداقلی نیروی انسانی و بودجه زیر ۵۰۰ میلیون در سال بیش از 30 ردیف برنامه اجرا کرده و همواره با دستخالی و توکل به یاری خدا پیش میریم. ما در مواضع خود قوی و شجاعانه ایستادهایم چون مبلغ باید شجاع باشد و از حرف حسابشده و سنجیدهاش دفاع کند بنابراین انتظار ما از رسانهها این است که خود را عضوی از این تشکل بدانند و مدافع خوبی برای ما باشند.
وی در ادامه گفت: برای ما انجاموظیفه و تکلیف مهم است و باید در سالروز تأسیس شورا گزارش بدهیم و عملکرد ارائه کنیم؛ اما دیگر دستگاهها نیز باید آرشیو غنی از فعالیتهای انجامشده در مراسمهای مختلف تهیه کنند و عملکردهای مربوط به این حوزه توسط تمام دستگاهها و این ثبت شود چراکه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب قرار داشته و باید جشن پرشوری برگزار کنیم. وی تأکید کرد: قطعاً در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب دشمن در حوزههای مختلف قصد ضربه زدن بهنظام را خواهد داشت و ما بایستی از اکنون برای چهلمین سالگرد اقدامات متفاوت و پرشور خود را محیا کنیم.
عسگری تصریح کرد: ویژگی بسیار مهم شورا این است که مدعی هستیم مجموعه کوچک اما پرتوانیم و دچار روزمرگی نشده و هر مراسم را پرشورتر از قبل برگزار میکنیم. ما باهمت و پشتکار در این نهاد مقدس مشغول انجاموظیفه هستیم و باید توجه داشت که با نظارت آیتِ جنتی که اجازه نداد تاریخ انقلاب دستخوش فراموشی جناحی یا انحرافی شود، راهبرد همیشگی ما تحقق آرمانهای امام و رهبری خواهد بود. در این مسیر به حفظ شادابی مردم و تشویق به حضور درصحنه و رشد سخنرانیها و ایجاد امید نیز مبادرت میورزیم. وی افروزد: دستاوردهای انقلاب دودسته اصلی و فرعی دارد و در آستانه دهه چهارم انقلاب لازم است این دستاوردها را تفکیک کنیم. در حقیقت دستاوردهای اصلی انقلاب جمله «ما میتوانیم است » که انقلاب به ما داد و هویت اصلی انقلاب ما در این توانمندی است. مابقی اقدامات همگی دستاوردهای فرعی هستند
**
////ستون راست///
دختران قربانیان اصلی فضای مجازی هستند
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان گفت: ارتباطهای نامتعارف و ردوبدل کردن تصاویر خصوصی باعث اغفال دختران و سوءاستفاده از آنها شده و میتواند صدمات جبرانناپذیر روانی و عاطفی برای آنان داشته باشد. سرهنگ جهانگیر کریمی در سومین همایش «دختران، حمایتهای روانی - اجتماعی؛ توسعه پایدار» با تبریک ایام پربرکت دهه کرامت اظهار کرد: یک قاعده کلی به ما میگوید که دختران در برابر دشواریهای زندگی نسبت به سایر افراد جامعه آسیبپذیرتر هستند و بنابراین باید از حمایتهای بیشتر نهادهای اجتماعی بهویژه خانواده برخوردار باشند. وی یکی از دشواریهای زندگی دختران را وجود نگاه جنسیتی در برخی خانوادهها عنوان کرد و افزود: متأسفانه هنوز نگاه تبعیضآمیز نسبت به دختران در برخی از خانوادههای سنتی وجود دارد و همین عامل سبب بروز آسیبهای روانی جدی در آنان را فراهم میکند. این مقام مسئول اضافه کرد: تحقیقات و یافتههای ما حاکی از آن است که دخترانی که با سختگیریهای بیجا و غیرمسئولانه و افراطی روبرو هستند بهشدت در معرض آسیب قرار دارند و عامل بسیاری از کجرفتاریها در این قشر را منجر میشود.
فرار از منزل بیشترین و خطرناکترین رفتار در بین دختران است
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان، تأثیرپذیری از همسالان بزهکار را از دیگر آسیبهای موردتوجه در دختران دانست و اظهار کرد: تأثیرپذیری دختران از همسالان خود بیشتر است و بنابراین همسالانی که محصول خانوادههای آشفته و بزهکار هستند، سبب تباهی زندگی دختران سالم میشوند. وی واکنش دختران در برابر فاصله طبقاتی و تأثیرپذیری آنان از فضای لوکس را از دیگر آسیبهای موردتوجه در دختران عنوان کرد و گفت: دخترانی که خانواده آنان از زندگی سطح پائینی برخوردار است به دلیل میل و کششی به سمت فضای لوکس جامعه دارند زمینه بروز آسیب، فریب، اغفال و رؤیاپردازی را برای آنان فراهم میکند که بسیاری از ازدواجهای ناموفق، فرار از منزلها و ترک تحصیل کردن در دختران را میتوان ناشی از همین عامل دانست. کریمی بابیان اینکه امروز دختران یکی از قربانیان اصلی فضای مجازی هستند، عنوان کرد: متأسفانه ارتباطهای نامتعارف و ردوبدل کردن تصاویر خصوصی باعث شده که دختران در این فضا از سوی شیادان مورد اغفال و اخاذی و حتی سوءاستفاده قرار گیرند که میتواند صدمات جبرانناپذیر روانی و عاطفی برای آنان داشته باشد. این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: توصیه ما این است که دختران جوان در صورت مواجهه با چنین مشکلاتی سریعاً به مراکز مشاوره پلیس مراجعه و از حمایتهای ویژه این مراکز برخوردار شوند. کریمی فرار از منزل را بیشترین و خطرناکترین رفتار در بین دختران نسبت به پسران عنوان کرد و بابیان اینکه این نوع رفتار ناشی از نامساعد بودن جو روانی خانواده و کمبود محبت است، گفت: متأسفانه اگر در 24 ساعت اول پس از فرار این موضوع توسط خانواده و دیگر دستگاهها مدیریت نشود آسیبهای جدی ازجمله افتادن در دام اعتیاد، ایدز و ... در انتظار آنان خواهد بود. معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان، آسیبپذیر بودن جنس دختر در خصوص فوت والدین، بالا رفتن سن ازدواج، شرکت در پارتیها و مصرف مواد مخدر صنعتی، سوءاستفادههای عاطفی، اعتماد زودهنگام و نابجا به جنس مخالف وزندگی در خانوادههای آشفته را از دیگر آسیبها در دختران عنوان کرد و بر لزوم هرچه بیشتر حمایتهای روانی و عاطفی از سوی نهادهای اجتماعی بهویژه خانواده از این قشر جامعه تأکید کرد.
**