فلفل دلمه‌ای با خاصیت لاغرکنندگی

زهرا نصیری،‌کارشناس ارشد و عضو انجمن بازار گیاهان دارویی درباره خواص فلفل دلمه چنین می‌گوید: فلفل دلمه یا فلفل شیرین نوعی فلفل است که به خانواده سیب زمینیان تعلق دارد و برخلاف اسم فلفلی که به آن اطلاق شده، اصلا طعم تندی ندارد و کاملا شیرین است.

اصفهان زیبا: زهرا نصیری،‌کارشناس ارشد و عضو انجمن بازار گیاهان دارویی درباره خواص فلفل دلمه چنین می‌گوید: فلفل دلمه یا فلفل شیرین نوعی فلفل است که به خانواده سیب زمینیان تعلق دارد و برخلاف اسم فلفلی که به آن اطلاق شده، اصلا طعم تندی ندارد و کاملا شیرین است. به خاطر همین در بعضی نقاط به فلفل شیرین مرسوم است. از نظر طب سنتی این گیاه دارای طبیعت گرم و خشک است و در اغلب کشورها به صورت پرورشی وجود دارد. ضمنا سبز‌، زرد، نارنجی و قرمز از رنگ‌های موجود آن است که هرکدام خاصیت متفاوتی دارند. برای مثال فلفل سبز به سبب منیزیم بالایی که دارد، در بهبود حافظه و یادگیری موثر است و بتاکاروتنی که در فلفل دلمه زرد و نارنجی هست، آنها را برای تقویت بینایی مناسب ساخته است. در سلول‌های بینایی بتاکاروتن با تبدیل به ویتامین A فرآیند بینایی را تقویت می‌کند. فلفل دلمه قرمز که از بقیه فلفل دلمه‌ها شیرین‌تر است به خاطر داشتن آنتی‌اکسیدان لیکوپن که قرمز بودن آن را نیز سبب می‌شود‌، از بروز سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کند. علاوه بر خواصی که هر کدام از رنگ‌های فلفل دلمه دارند، در کل فلفل دلمه دارای خواص بی‌شماری است. به خاطر فیبر بالا و کالری کمی که دارد، از چاق شدن افراد جلوگیری می‌کند، چون فیبرها حجم زیادی از معده را اشغال می‌کنند و مدت بیشتری در دستگاه گوارش باقی می‌مانند، مصرف آنها سبب احساس سیری می‌شود و از پرخوری جلوگیری می‌کند. همچنین سرشار از ویتامین‌ها از جمله ویتامینC است برای همین مفید در دوران سرماخوردگی و دوره نقاهت و بعد از آن است.کلسیم، پتاسیم و منیزیم فراوانی دارد برای همین در استحکام بافت استخوان موثر است. ضدتهوع است و خاصیت ضد‌عفونی‌کنندگی دارد و با تقویت سیستم ایمنی در کاهش عفونت‌ها موثر است. با کاهش کلسترول از گرفتگی عروق و حوادث قلبی جلوگیری می‌کند. کپساسینی هم که در آن وجود دارد جریان خون را در دیواره معده زیاد می‌کند و از تاثیر مخرب اسید معده بر روی دیواره آن جلوگیــــری می‌کنــــد. در شفافیت، جوانسازی و رفع چین و چروک پوست نیز موثر است. در استعمال خارجی از ضماد آن برای رفع ورم‌های رماتیسمی و ور‌م‌های حاصل از سرمازدگی استفاده می‌کنند. از فراورده‌هایی که از فلفــــل دلمه تهیه می‌شود، ادویه پاپریکاست که از فلفل دلمه قرمز تهیه می‌شود که طعم مطبوعی به غذاها می‌بخشد و به خاطر ویتامین‌های A,B که دارد باعث رشد و نمو سلول‌های بدن می‌شود. با‌وجود تمام فواید فلفل دلمه، جز گیاهان آلرژی‌زاست برای همین افرادی که مستعد آلرژی و حساسیت‌های پوستی هســتند، باید احتیاط کنند.برای اطلاعــات بیشتر در این زمینه می‌توانید با شماره بازار گیاهان دارویی 35604144 تماس بگیرید.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار