بار مشکلات بر دوش صنعت چاپ اصفهان سنگینی میکند
مهناز احمدی- اصفهان امروز: صنعت چاپ، از اصیلترین صنایع ایرانی در زمان هخامنشیان در کشور ما به وجود آمد و نخستین کتاب چاپی توسط ارامنه جلفای اصفهان بـه چاپ رسید. این صنعت در هر کشوری شاخصه رشد و تعالی فرهنگی محسوب میشود و موجب انتقال فرهنگ و دیدگاه یک ملت به سایر ملل است. بدون شک کشوری که در آن صنعت چاپ بیرونق باشد، بـه کشور مردهای تبدیل میشود که هیچ نشان و هویتی ندارد و درگذر زمان تمام بالندگی ذهنی مردمانش به فراموشی سپرده خواهد شد.
صنعت چاپ منفعت اقتصادی برای فعالان خود ندارد
اصفهان، بهعنوان نخستین شهری که داشتن چاپخانه در ایران را تجربه کرد. در طی گذر اعصار و زمانها آنقدر رشد و توسعه یافت که در قرن 2000 میلادی در همه جای دنیا از آن بهعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام یاد شد، اما نکتهای که در سالهای اخیر باعث تشویش ذهن فعالان صنعت چاپ این شهر شده، وجود مشکلات صنعت چاپ و نشر و بیتوجهی مسئولان به این مهم است. رئیس اتحادیه صنف چاپخانهداران استان اصفهان در این باره گفت: این روزها صنعت چاپ و نشر نیازمند سرمایهگذاری است و از بعد اقتصادی با مشکلات بیشماری دستوپنجه نرم میکند و اگر کسی به این عرصه وارد شود، تنها از روی عشق و ایثاراست؛ چون هیچگونه منفعت اقتصادی ندارد. محمدعلی انصاری پور اذعان داشت: گسترش فرهنگ و هنر جامعه، درگرو توسعه زیرساختهای صنعت چاپ است که متأسفانه در حال حاضر این صنعت در هالهای از مشکلات پیچیده شده است. انصاری پور ادامه داد: صنعت چاپ در جایگاه شایسته خود قرار ندارد و مورد غفلت مسئولان قرارگرفته است و بهشدت نیازمند وجود سرمایهگذاران هستیم.
تعطیلی برخی از چاپخانههای اصفهان
رئیس اتحادیه صنف چاپخانهداران استان اصفهان ضمن اظهار نگرانی از شرایط موجود، گفت: قدمت صنعت چاپ در اصفهان و اینکه روزگاری طولانی مردان زیادی در این شهر برای رشد و توسعه آن کوشیدهاند و از جان خود مایه گذاشتهاند برکسی پوشیده نیست. انصاری پور عنوان کرد: این روزها مشاهده رکود و افول در این صنعت دیرینه و خانهنشین شدن فعالان آن دل انسان را به درد میآورد. وی اظهار داشت: اکنون تعدادی از چاپخانههای اصفهان تعطیلشدهاند و خطر تعطیلی بقیه آنها هم وجود دارد. رئیس اتحادیه صنف چاپخانهداران استان اصفهان تصریح کرد: تعــدادی از چاپخانهداران اصفهان کــه سرمایه عظیمی را در میان گذاشتهاند، بدون دریافت سود از شغل خود تنها از روی عشق و علاقه در حال ادامه دادن هستند و عده دیگری که سرمایه کمتری دارند، نتوانستهاند در این شرایط بحران دوام بیاورند و از این حرفه کنارهگیری کردهاند. انصاری پور پرداخت مالیات را یکی از علل از پادر آمدن چاپخانهداران اصفهانی دانست و بیان داشت: درحالیکه چاپخانهداران واقعاً درآمدی ندارند و با چنگ و دندان در حال گرداندن چاپخانههای خود هستند، دارایی اقدام به اخذ مالیات از آنها میکند و همین امر باعث تعطیلی برخی چاپخانهها شده است. وی افزود: کمک و مساعدت دولت امری بسیار ضروری برای نجات صنعت چاپ است و اگر دولت یاری نکند، در آینده بسیار نزدیک این بحران جدیتر خواهد شد. یکی از عمدهترین مشکلات چاپخانهداران فشار مالیاتی است که بر دوش آنها سنگینی میکند؛ معضلی که بسیاری از صنایع در دوران رکود با آن روبهرو شدند.
دولت، مالیات تحمیلی به چاپخانهها را کنترل کند
رئیس اتحادیه صنف چاپخانهداران استان اصفهان اذعان داشت: کنترل مالیات از سوی دولت میتواند فشار سنگین اقتصادی را که به چاپخانهداران تحمیل میشود مهار کند. انصاری پور تغییرات سلیقهای قوانین بیمه را معضل دیگر این بخش برشمرد و گفت: متأسفانه بازرسان تأمین اجتماعی بهطور کامل سلیقهای عمل میکنند و در شعب مختلف بیمه در اصفهان شاهد اظهار نظرات مختلف و غیر کارشناسانهای هستیم که درنهایت منجر به صدور حکم و برداشته شدن حمایتهای دولت از صنعت چاپشده است. رئیس اتحادیه صنف چاپخانهداران استان اصفهان در پاسخ به سؤال خبرنگار این رسانه مبنی بر اینکه آیا به ایجاد تغییرات مثبت برای این صنعت در دولت دوازدهم خوشبین هستید یا خیر، گفت: تاکنون هیچگونه رخداد مثبتی بــرای صنعت چاپ روی نداده و اوضاع حتی وخیمتر از گذشته شده است و نمیتوان پیشبینی کرد که آیا مشکلات حل خواهند شد یا خیر؟ اما بــه هر جهت امیدوار هستیم که صنعت چاپ اصیل کشور با حمایت بیشازپیش دولت بتواند همچنان سر پا بماند و در رشد و اعتلای فرهنگ ایران و ایرانی تأثیرگذار و سودمند باشد. انصاری پور در پایان صحبتهای خود تا کید کرد: ا گر مشکل مالیات و عدم انسجام قوانین شعب مختلف بیمه برای صنعت چاپ حل شود، فعالان این صنف سایر مشکلات را به دست خود حل خواهند کرد.