وزرای منتخب روحانی در ترازوی سنجش مجلس
دومین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی روحانی برای دولت دوازدهم برگزار شد.
اصفهان امروز : دومین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی روحانی برای دولت دوازدهم برگزار شد. در اولین جلسه که روز سهشنبه برگزار شد.ابتدا حسن روحانی به معرفی رئوس برنامههای دولت دوازدهم پرداخت و سپس موافقان و مخالفان در کلیت کابینه دوازدهم پشت تریبون مجلس رفتند، همچنین دو وزیر آموزشوپرورش و ارتباطات به دفاع از برنامههای خود پرداختند که این برنامهها توسط موافقان و مخالفان بررسی شد. اما در جلسه دیروز وزیر اطلاعات اولین کسی بود که در میزان سنجش مجلس قرار گرفت.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات پسازاینکه رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار تسریع در روند بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی شد. نمایندگان مخالف و موافق به بیان نظرات خود پرداختند. از میان مخالفان میتوان علی مطهری و سید کاطم دلخوش و از میان موافقان میتوان علاء الدین بروجردی و عزیز اکبریان را نام برد.
دفاع سیدمحمود علوی از برنامههایش
ضربه به ۱۲۰ تیم تروریستی در ۴ سال اخیر
حجتالاسلام سیدمحمود علوی گزینه پیشنهادی دولت دوازدهم برای تصدی وزارت اطلاعات با اشاره به برنامههای این وزارتخانه و اقدامات آن طی چهار سال گذشته اظهار داشت: امروز با وزارت اطلاعاتی مواجه هستیم که عرصه سربازی سربازان مؤمن، متعهد، فداکار، ولایتمدار، دلسوز برای تأمین وحدت و امنیت ملی کشور است. وی ادامه داد: در مدت چهار سالی که بر وزارت اطلاعات گذشت، اقدام به حفظ استقلال وزارت، عدم وابستگی جناحی و کار کارشناسی کردیم و این موارد را جزو راهبردهای اصلی خود قرار دادیم. وزیر پیشنهادی اطلاعات با ابراز اینکه وزارت اطلاعات تلاش کرده کار اطلاعاتی مردمپایه را با مشارکت آحاد مردم انجام دهد، گفت: هماینک چندین هزار نفر در حال تحصیلات تکمیلی و صدها نفر در مقطع دکترای این وزارتخانه در حال تحصیل هستند چراکه با تقویت بنیه علمی کارکنان به دنبال رشد پیشرفت علمی و افزایش آگاهی و اطلاعاتی کارکنان این وزارتخانه همزمان با رشد تکنولوژی در کشور هستیم. وی تصریح کرد: وزارت اطلاعات در این مدت در جهت ارتقای تجزیهوتحلیل اطلاعات، اضافه بر تجمیع اطلاعاتی اهتمام ورزیده تحدیدهای عمیقی در عرصههای مختلف هم برای مسئولین تصمیمگیر و هم برای صاحبان تریبون ارسال کند تا هدایت افکار عمومی توسط صاحبان میکروفن و تریبون بهنحو جامع انجام شود. وزیر پیشنهادی اطلاعات بابیان اینکه اقدامات وزارت اطلاعات در چهار سال آینده نیز بر همین پایه قرار خواهد گرفت، گفت: کار اطلاعاتی در این دوره و در چهار سال آینده بر پایه احکام شرعی، رعایت حقوق و موازین و ارزشهای اسلامی و شرعی و قوانین جمهوری اسلامی خواهد بود. اگر با برخی گلایهها از سوی رئیسجمهور مواجه هستیم قطعاً در جهت زدودن ذرهای از این موارد اقدام میکنیم. وزیر پیشنهادی اطلاعات افزود: در مدت چهار سال گذشته وزارت اطلاعات از انضباط مالی و هزینهکرد برنامهای و اعتبارات مناسب و خوبی برخوردار بود. تغییرات در حوزه مدیریتی در حد ضرورت انجام شد چراکه به دنبال این بودیم با حفظ آرامش و انسجام در مجموعه مدیریت وزارت اطلاعات و مجموعه معاونان، افراد مسئولانه مسائل را پیگیری کنند و وزارت اطلاعات نیز کار خود را بهخوبی دنبال کند. علوی افزود: وزارت اطلاعات بهمنظور حفظ امنیت کشور در 4 سال گذشته ضربههای مهلکی را بر حدود 120 تیم تروریستی وارد کرد و بسیاری از سرکردگان آنها را به درک واصل کرد و امکان اقدام را از آنها سلب کرد. بسیاری از سرکردگان مانند ابوحسیب بلوچی، ابوعایشه کردی، ابوفرسان و دیگر از این موارد در چهار سال گذشته شناسایی و به درک واصل شدند.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اقتصاد
پس از پایان سخنان وزیر پیشنهادی اطلاعات، بررسی برنامههای مسعود کرباسیان وزیر پیشنهادی اقتصاد آغاز شد و نمایندگان مخالف و موافق به بیان نظرات خود پرداختند. از میان مخالفان میتوان ولی ملکی و سیدهادی بهادری و از میان موافقان میتوان سیدکمال الدین شهریاری و فریده اولاد قبا را نام برد.
دفاع مسعود کرباسیان از برنامههایش
مشمولان سهام عدالت از سود بنگاههای واگذار شده بهرهمند میشود
مسعود کرباسیان گزینه پیشنهادی حسن روحانی برای وزارت امور اقتصادی و دارایی در دفاع از برنامههای خود با اشاره به دستاوردهای دولت دوازدهم در تکرقمی کردن تورم، کنترل نقدینگی و ساماندهی بازارهای مالی صحبت به میان آورد و تأکید کرد که این دستاوردها باید صیانت شود. گزینه رئیسجمهور برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی، ضعف بنیه تولید، عدم رقابتپذیری آن و بیکاری گسترده را از مشکلات اساسی دانست که اقتصاد ایران با آن دستوپنجه نرم میکند. کرباسیان خاطرنشان کرد: دستیابی به رشد اقتصادی هشتدرصدی، کاهش ضریب جینی و مواردی ازایندست، نقشه راه مشخصی برای کار وزارت اقتصاد است که باید در چارچوب برنامه ششم آنها را محقق کرد. وی از واگذاری سهام عدالت خبر داد و گفت: بهزودی مشمولان سهام عدالت از سود بنگاههای واگذارشده، بهرهمند میشود و البته در گامهای بعدی سود مالکانه را نیز دریافت خواهند کرد. وی در جلسه رأی اعتماد خود به اقدامات مطرحشده طی ماههای اخیر در خصوص شورای رقابت و عملکرد آنکه البته موردانتقاد وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم هم قرار داشت، پایان داد و گفت: در دولت دوازدهم شورای رقابت تقویتشده تا فعالیتهای انحصاری را از میان بردارد؛ ضمن اینکه بهبود محیط کسبوکار را در اولویت بیشتری نسبت به واگذاری بنگاههای دولتی دانست. وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی همچنین به رفع مقررات مخل کسبوکار و رونق آن نیز اشاره کرد و گفت: اجرای پنجره واحد و سامانه جامع گمرکی را بهطورجدی در دولت دوازدهم گسترش خواهیم داد و در قالب کاهش صدور مجوزهای لازم، بخش خصوصی را تقویت خواهیم کرد. کرباسیان با تأکید بر ضرورت بهکارگیری منابع مالی خارجی در اقتصاد ایران خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران باید از منابع مالی خارجی در قالب فاینانس، سرمایهگذاری خارجی، مشارکت و سایر روشهای دیگر تأمین مالی شود که در این زمینه وزارت امور خارجه را نیز در کنار خود خواهیم داشت؛ ضمن اینکه اصلاح نظام تأمین مالی دولت و بنگاههای اقتصادی نیز در دستور کار قرار داشته و اقدامات مؤثری در راستای کاهش وابستگی دولت به منابع نفتی و اصلاحات نظام مالیاتی در دستور کار قرار دارد؛ بخصوص اینکه قصد داریم فشار مالیاتی را از دوش تولیدکنندگان و صادرکنندگان برداشته و شفافیت مالیاتی را حاکم کنیم. وی ادامه داد: ایجاد بانک اطلاعاتی مؤدیان مالیاتی در دستور کار قرار داشته و تلاش ما این است که بتوانیم منجر به شفافیت و عدالت مالیاتی شویم.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی امور خارجه
پس از پایان سخنان وزیر پیشنهادی اقتصاد، بررسی برنامههای محمدجواد ظریف وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه آغاز شد و نمایندگان مخالف و موافق به بیان نظرات خود پرداختند. از میان مخالفان میتوان محمدرضا پورابراهیمی و محمدعلی پورمختار و از میان موافقان میتوان حسین رضازاده و بهرام پارسایی را نام برد.
دفاع محمدجواد ظریف از برنامههایش
ایران با خنده و اخم دیگران خوشحال و مضطرب نمیشود
محمدجواد ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه در دفاع از برنامههای خود عنوان کرد: منطقه ما یکی از سختترین دورانهای تاریخی خود را میگذارد برخی کنشگران منطقهای با پیگیری بازی حاصل جمع صفر برای خود و دیگران هزینه میتراشند. ایران به لطف الهی و چهار دهه مقاومت مردم از ثبات و اقتدار کمنظیری برخوردار است. ایران مظهر مردمسالاری دینی است. آنچه به کشور ما قدرت بخشیده علاوه بر ظرفیتهای ذاتی و توان نظامی سامانه معنایی و گفتمانی است که انقلاب اسلامی، مردم و مسئولان کشور را به خودباوری باورمند کرده است. وی گفت: این مجموعه ایران را به تنهاترین کشوری در منطقه تبدیل کرده که امنیتش را از درون خود و مردمش میگیرد و با لبخند و اخم دیگران خوشحال و مضطرب نمیشود. به مسئولیت منطقهای خودآگاه است و بهعنوان قدرتی که به دنبال بازی با حاصل جمع صفر نبوده به دنبال منطقهای امن، باثبات و پیشرفته است و همکاری منطقهای را مبنای صلح و ثبات میداند و پیوندهای منطقهای را ضرورتی اجتنابناپذیر میشمارد. به لطف خدا در دولت یازدهم گامهای بلندی برداشته شد که پذیرش حق ایران در برنامه صلحآمیز هستهای بود. با فضل الهی و هدایتهای رهبری و
مدیریت ریاست جمهوری و پشتوانه توانمندیهای کشور و حمایت مردم خطرات متعددی از فراروی نظام رفع شد. ظریف ادامه داد: تلاش برای ایجاد نهادهای منطقهای و ایجاد جبهه واحد منطقهای برای مبارزه با افراط و ترور مهمترین دستور کار سیاست خارجی را شکل میدهد. همکاری با جهان اسلام برای مقابله با صهیونیسم و بازگرداندن موضوع فلسطین بهعنوان اولویت جهان اسلام رمز اتحاد منطقهای ما خواهد بود. وی گفت: راهبرد ملی ما تأمین پایدار منافع ملی در محیط ناپایدار منطقه و جهان است. دیپلماسی اقتصادی محور نیازمند هماهنگی قانونی و فرهنگی، روابط اقتصاد خارجی در وزارت خارجه و جهت دادن منافع فعالان اقتصادی بنگاهها و دستگاههای دولتی و غیردولتی اقتصادی در مسیر تأمین منافع ملی است. وزارت خارجه با تقویت جهتگیری راهبرد اقتصادی در مرکز و سفارتخانهها و ایجاد انگیزه و آموزشهای لازم برای سفرا و کارشناسان معاونت اقتصادی را در جهت تقویت اقتصاد مقاومتی به کار خواهد گرفت ورود به بازارهای جهانی و منطقهای، ارتقای جایگاه جهانی کشور در اقتصاد دانشبنیان در اولویت کاری ما قرار خواهد داشت. ایجاد زمینههای لازم برای حضور مؤثر کشور، تعمیق و توسعه روابط با
همسایگان و قدرتهای نوظهور و توجه به ظرفیتهای اقتصادی بازارهای جهانی برای دسترسی به اهداف بسیار مهم است. ظریف ادامه داد: اجتناب از تصمیمات و حرکتهای شتابزده، خودباوری، استقبال از نقد سازنده، همفکری نهادینه با نخبههای دانشگاهی و نمایندگان مجلس، راستگویی در ارتباط با مسئولان و مردم و تنظیم مطالبات عمومی بر مبنای واقعیات راهنمای جهتگیری وزارت خارجه خواهد بود
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت
پس از پایان سخنان وزیر پیشنهادی خارجه، بررسی برنامههای سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت آغاز شد و نمایندگان مخالف و موافق به بیان نظرات خود پرداختند. از میان مخالفان میتوان محمد قسیم عثمانی و سیدهادی بهادری و از میان موافقان میتوان سیدمرتضی خاتمی و غلامرضا تاجگردون را نام برد.
دفاع سیدحسن قاضی زاده هاشمی از برنامههایش
رتبه اول تولید علم در رشته پزشکی در منطقه را داریم
سیدحسن هاشمی، وزیر پیشنهادی بهداشت در دفاع از برنامههای خود در مجلس گفت: چهار سال پیش در چنین روزی در محضر نمایندگان برنامهام را ارائه کردم و امروز برای دومین بار در این جایگاه ایستادهام. دستاوردهایم در دوره قبل ازجمله طرح تحول سلامت و ... به پشتوانهٔ راهنماییهای رهبر، رئیسجمهور، روسای قوای مقننه و قضائیه و نمایندگان محترم مجلس حاصل شد که در بسیاری موارد کمنظیر و قابلارائه در سطح جهانی است. وی اضافه کرد: در دولت قبل، کمتوجهی به حوزه بهداشت زدوده شد تا جایی که میتوان دولت یازدهم را دولت سلامتمحور نامید. وزارت بهداشت دومین وزارت خانه پرجمعیت کشور است. در طول چهار سال گذشته با حفظ و ارتقای سلامت مردم، صادق بودهایم. با اجرای برنامه پنجم توسعه و پاک دستی باعث ارتقای شاخصهای بهداشت شدیم. وی گفت: در آغاز کار دولت یازدهم، برای درمان 56 درصد از جیب مردم پرداخت میشد و این ما را در معرض آسیب قرار داده بود. اما بهبود آن حاصل شد تا جاییکه اکنون مطابق با گزارشهای مرکز آمار ایران، این رقم به کمتر از 39 درصد کاهش یافت. کاهش 16 درصدی این مورد در کمتر از سه سال در هیچ جای دنیا سابقه نداشته است. با همکاری وزارتخانه تعاون و کار تقریباً 11 میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند که نزدیک به 85 درصد آنها درآمدشان زیر یکمیلیون تومان است. هاشمی بیان کرد: اکنون در منطقه رتبه اول تولید علم را در رشته پزشکی داریم و رتبه اول را در استنادات علمی کسب کردیم و در چهار سال گذشته 30 درصد به مقالات علمی ایرانیان افزایش داشته. امروز تعداد داروهای کمیاب به کمتر از 30 قلم نسبت به 350 قلم قبلی رسیده است. سهم داروهای تولید داخل از کل بازار دارو به 70 درصد در سال 95 افزایش پیدا کرد. یعنی تولید داروی داخلی. بهطور میانگین در هرماه دو دارو اضافه کردیم. هاشمی بابیان اینکه برای استمرار طرح تحول سلامت باید به دو چالش مهم توجه کنیم، افزود: تجربه چهارساله گذشته نشان میدهد درزمینهٔ تولید با مشکل مواجه ایم. باید تأمین منابع پایدار و مطالبات مراکز درمانی حل میشود و این امر با ارزیابی طرح سلامت و نگاه به اسناد بالادستی بهویژه برنامه ششم توسعه میسر میشود. وی در پایان اضافه کرد: من کتمان نمیکنم که در اجرای برنامه و انتخاب همکارانم دچار خطا شدهام. اما از روی عمد نبوده، خطا بوده اما تقصیر نبوده است. با توجه به برنامه ارائهشده، تنها به ذکر برخی کلیات بسنده میکنم: استقرار برنامه پزشک خانواده، رسیدن به هدف مرجعیت علمی که دور از دسترس نیست. شناسایی و جذب منابع پایدار ضروری است اما بدون کارایی درون بخشی حاصلی جز هدر رفتن منابع نیست. برای اجرای برنامهها نیازمند اصلاح نقشها و چابک سازی وزارت بهداشت هستیم.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه
پس از پایان سخنان وزیر پیشنهادی بهداشت، بررسی برنامههای علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه آغاز شد و نمایندگان مخالف و موافق به بیان نظرات خود پرداختند. از میان مخالفان میتوان فرجالله رجبی و امیر خجسته و از میان موافقان میتوان فرید موسوی و محمود محمودی را نام برد.
دفاع علی ربیعی از برنامههایش:
فقر و اشتغال با پول پاشیدن حل نمیشود
علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دفاع از برنامههای خودش اظهار داشت: این وزارتخانه بزرگترین مأموریتها را دارد و طبیعی است وزارتخانهای که افراد قبل و بعد از زندگی با آن سروکار دارند، بیشتر به چشم بیاید و موردتوجه قرار بگیرد. ربیعی با اشاره به اینکه در سالیان گذشته فرایند رفاهی بدون هدفگذاری ادامه داشت، گفت: ما پول در این حوزهها هزینه کردیم اما با پاشیدن پول فقر و اشتغال حلشدنی نیست. امروز درزمینهٔ سیاستهای رفاهی وزارت کار نظریه دارد و هیچ سیاست توسعهای بدون داشتن نظریه موفق نخواهد بود. وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: برنامه ملی فقرزدایی و کاهش نابرابری و برنامه اشتغال فراگیر، برنامه اشتغال مبتنی بر منطقهگرایی، توانمندسازی و توسعه مهارت و ارتقای امنیت شغلی در جامعه کار و تولید و پایدارسازی صندوقها تبدیل بنگاهها به پیشران اقتصادی و برنامه نظام تأمین اجتماعی چندلایه، طرحها و برنامههایی بود که تقدیم رئیسجمهور و مجلس کردم. وی بابیان اینکه برنامه امحای فقر مطلق که رهبری چند بار بر آن تأکید کردند جزو برنامههای من است، گفت: حمایت از گروهها هدف و برنامه اشتغال فراگیر و مقابله با فقر ازجمله مؤثرترین کارهاست که با سرمایهگذاری میتوانیم پیشتاز آن شویم. وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: این کارها همت مشترک میخواهد و سرافرازانه میگوییم که میتوانیم با کمک مجلس فقر را در ابعاد مختلف کاهش دهیم.ربیعی بابیان اینکه مهمترین برنامه من در حوزه فقر کاهش انواع فقر خواهد بود و با همه توان خواهم ایستاد که این طرح زمین نخورد، تأکید کرد: اگر اشکالی هم بوده اشکال در کمبود منابع بود و این را باتدبیر دنبال میکنیم.